Päivitetty 30.01.2015

Kodin saanut kissa: ASTRID


ASTRID
ASTRID

* n. 4 kk

* naaras

* Suomessa

 

 

 

 

Huolehtivaa ja rakastavaa loppuelämänkotia etsii kolme pientä kissanpentua. Sisaruksia on yhteensä viisi, mutta kaksi pennuista, Frans ja Aada, ovat jo matkannut omiin koteihinsa. Pentujen emo löytyi Tallinnan keskikaupungista hylättynä ja hoitoon pääsystä seuraavana päivänä se synnytti pentueen. Pienokaiset olivat onnekkaita ja ovat saaneet alusta pitäen hyvää ruokaa ja matolääkitykset. Ne ovat olleet terveitä, turkki kiiltää ja vatsan toiminta on kunnossa. Ja nyt ne ovat rokotettuina valmiita uusiin koteihin. Pennut ovat Helsingissä kotihoidossa.

Astrid oli viisipentuisen lauman pahnanpohjimmaisia ja oli sijoitukseen tullessaan todella arka. Astridin rohkeus on kuitenkin kasvanut ja enää Astrid ei lähde karkuun ohikävellessä. Ihmisiin Astrid ei kuitenkaan vielä täysin luota muuta kuin ruoka-aikaan, jolloin Astrid ilmaisee itseään kovaäänisestikin. Rapsutuksista ja silityksistä Astrid ei ainakaan vielä ole tottunut välittämään ja silloin harvoin kun Astridia pääsee rapsuttamaan, hän ei jaksa kovin pitkään rapsutuksiin keskittyä. Vaikka Astrid on ujo, hän on erittäin utelias ja seurailee mielellään ihmisten tekemisiä sivusta. Astrid tulee kuitenkin yöllä jalkoihin nukkumaan ja pieni kehräyskin saattaa tuolloin neidistä irrota. Astridille olisi hyvä olla uudessa kodissa kaveriksi toinen kissa, joka toimisi pienenä turvana uudessa ympäristössä. Astrid on kohtalaisen itsenäinen kissa, joka pitää toisista kissoista – omia leikkejä Astrid keksii pitkin päivää, mutta siskon ja muiden hoitokodin kissojen kanssa ravaaminen on lempihommaa.

Abigail oli ujohko tyttönen mennessään kotihoitoon elokuun lopussa. Tuolloin Abigailia sai hädintuskin rapsutettua korvan takaa. Vähitellen Abigail alkoi kerätä rohkeutta veljensä vanavedessä ja luottamus ihmisiin nousi selvästi. Reilussa kuukaudessa Abigailista on kehkeytynyt sosiaalinen ja reipas neitonen, joka ei tunnu saavan rapsutuksista ja silittelyistä tarpeekseen. Abigail tulee mielellään syliin rapsuteltavaksi ja yöllä viereen nukkumaan, ensin pyörittyään hetkisen rapsutuksia kerjäten ja kehräillen nukkumaanmenijän päällä. Abigail tulee hyvin toimeen toisten kissojen kanssa, mutta pärjäisi varmaan ainoanakin kissana uudessa kodissa. Abigail on mestari leluhiirien pyydystämisessä ja saalista pitää tietysti suojella murisemalla kaikille. Välillä taas pidetään kunnosta huolta siskon kanssa kirmailemalla ja painimalla.

Agnes on siskojaan hieman arempi pikkuneiti. Se saattaa aluksi jännittää uusia asioita, mutta sopeutuu kuitenkin ajan kanssa. Kissakavereille Agnes voi aluksi vähän sähistä, mutta se kuitenkin tykkää puuhastella ja leikkiä toisten kissojen kanssa. Myös ihmisten kanssa Agnes uskaltautuu leikkiin ja leikin lomassa neitiä pääsee myös silittämään. Agnesille etsitään ensisijaisesti kotia, jossa on rohkea ja kiltti leikkikaveri odottamassa.

Miettiessäsi kodin tarjoamista kissanpennulle, huomioithan että se voi olla osa elämääsi jopa seuraavat 15-20 vuotta. Kotiaetsivä kissa luovutetaan uuteen kotiin asianmukaisesti loishäädettynä, eläinlääkärin tarkastamana ja rokotettuna. Se on tunnistemerkitty mikrosirulla, joka on yhdistyksen toimesta rekisteröity turvasiru.fi-palveluun. Aikuinen kotiaetsivä kissa on myös steriloitu tai kastroitu. Huomioithan, että edellytämme pennun steriloinnin tapahtuvan kohtuullisen ajan sisällä, yhdistys kuitenkin osallistuu kuluihin kuittia vastaan 25 % osuudella.

Kotihoidossa 1.9.2014
“Reilussa viikossa on jokaisesta kissasta löytynyt omia luonteenpiireitä. Abigail ja Frans pistävät painiksi Astridin seuraillessa sivusta tai ollessa omilla teillään. Välillä on ryminäkaksikolle tullut kolhujakin ja ollaan pidelty tassua, mutta seuraavana päivänä meno on melkein samanlaista. Fransilla on aina nälkä ja se on vaatimassa lisää ruokaa, vaikka kuppi olisikin vielä täynnä. Fransilla on myös hyvät unenlahjat ja se osaa ottaa rennosti siskojen puuhaillessa omiaan. Frans on myös rohkeasti ensimmäisenä tutkimassa  uusia juttuja ja pienellä rapsutuksella irtoaa iso kehräys. Abigail on porukasta energisin, mutta ei ihan yhtä rohkea kuin Frans. Myös ihmisiin Abigail suhtautuu vielä hieman arastellen, mutta tykkää korvantausrapsutuksista. Astrid taas on porukan varovaisin ja ihmisarin, mutta vähitellen Astridinkin on saanut otettua syliin ja pieni kehräyskin on irronnut silittelyjen lomassa. Astrid on myös kova juttelemaan ja Fransin kanssa ne ovat jatkuvasti vaatimassa lisää ruokaa.”

Astrid sai oman kodin 30.10.2014

Varaajana toimi Mari

27.11.2014
Astridin kuulumisia omasta kodista:

“Kyllä on ihmeellistä kissahiirulaisen eli arkalaisen Astridin luottamuksen voittaminen. Välillä tuntuu ettei edistystä ollenkaan tapahdu, kisu ei ole antanut vielä silittää. Ihmisen käsi on kovin pelottava. Pari päivää se on juossut iloisesti vastaan, mutta jarruttanut hyvissä ajoin. Tänä aamuna sitten yllättäen tunki päätänsä kämmenen alle ja rapsutettavaksi oikein kahdella jalalla seisoen. Astridia on ollut helppo ruuan avulla hivuttaa ihmisen läheisyyteen ahmatti kun on. Ja hyvin vikkelä luikkimaan karkuun. Nukkuu kiltisti hiljaa pitkät marraskuun yöt, on yhä äärimmäisen utelias, kokoaa hauskoja joukkoja pesiinsä, piilottelee tavaroita mm. muistitikku löytyi kuljetuskopan patjan ja mytätyn peiton välistä; touhua riittää. Vielä on haastetta Astridilla  tiukkapipoisen kymmenvuotiaan Kiki-kissan kanssa. Astrid ei selvästi ole aiemmin joutunut tekemisiin näin tarkan tätikissan kanssa. Hoitokodissa höveleitä kissaherroja ja leikkisiä pentuja Viron puolella. Hyvin Astrid pitää puolensa niin että Kikilläkin on uutta opittavaa. Leppoisia kohtaamisia on jo pariin kertaan ollut. Kärsivällisyyttä vaan. Yöt vietämme vielä suljetun oven takana turvallisesti unen rauhoittamiseksi.

Pikkuvesselin kanssa on ikuinen kevät ja kesä”

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.