Kodin saanut koira: RICKY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

2014

2014

RICKY

* n. 10v

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

1.8.2014
Puolitoistavuotta sitten Rickyn elämä oli kurjaa. Katukoiran elämän haasteiden lisäksi Rickyä vaivasi vielä suurempi pulma; sillä oli suurikokoinen kasvain mahan seudulla. Kasvain oli kivulias, mutta Ricky oli silti ystävällinen ja lempeä hänet löytäneelle Mihaela Soarelle. Mihaela ei pystynyt jättämään kärsivää koiraa kadulle selviytymään, vaan otti sen mukaansa.

Ricky leikattiin, jolloin kasvain poistettiin ja hänet kastroitiin samalla. Kasvainta tutkittiin ja se todettiin laadultaan ei-leviäväksi, joten sen ei pitäisi uusiutua tulevaisuudessa. Terveydeltään tämä senioriherra on muutenkin ikäänsä nähden priimakunnossa, eikä vanhuuden vaivat ole vielä saavuttaneet tätä ihanaa herraa.

Ricky on keskikokoinen, noin 50-55cm korkea ja painaa n. 25kg.

Ricky on hyvin taitava muiden koirien kanssa, se osaa antaa tilaa sitä tarvitsevalle mutta on hyvin ystävällinen ja jopa leikkisä toisen koiran niin halutessa. Yhden vanhemman uroksen kanssa Rickyllä on ollut riitaa, kun tämä vanhempi haastaa riitaa vastaa Ricky siihen. Ricky ei kuitenkaan koskaan aloita eikä pienistä murinoista ota nokkiinsa. Ihmiselle Ricky on hyvin lempeä, ystävällinen, tykkää olla lähellä ja rakastaa saamaansa huomiota. Ricky ei jännitä eikä hötkyile, hän on hyvin miellyttävää seuraa.

26.11.2014
Ricky löysi oman kotinsa Saksasta!

 

Varaajana toimi Nea.

Video Rickystä

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: