Kodin saanut kissa: LUANGEL

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

LUANGEL

* synt. 16.8.2014

* uros

* Suomessa

 

 

 

 

 

4.11.2014
Luangel syntyi 16. elokuuta ja oli ainoa eloon jäänyt pentu. Niinpä semo Emme on saanut keskittää kaiken hoivaamisensa ainoakaiselle pojalleen. Luangel sai nimensä sen syntymäyönään menehtyneen romanialaisen nuoren eläinlääkärin mukaan, joka oli eläessään keskittynyt kodittomien eläinten auttamiseen. Niinpä Luangel on tuonut lohtua paitsi emolleen, myös monille Luanaa kaipaamaan jääneille.

Luangel on kasvanut reippaaksi, rohkeaksi ja sosiaaliseksi pikku kissaksi. Ollessaan viiden viikon ikäinen se sai seuraa samanikäisestä orpopennusta, Sissi-tytöstä, jonka seura onkin tehnyt Luangelille erittäin hyvää. Sissin kanssa Luangel on saanut opetella kissalle tärkeitä paini-, jahtaus- ja takaa-ajoleikkejä. Emme on alusta lähtien huolellisesti opastanut poikansa siisteyden saloihin, ja Luangel onkin neljä-viikkoisesta lähtien osannut käyttää sujuvasti hiekkalaatikkoa.

Luangel on ihmisrakas, sitä on käsitelty päivittäin syntymästään lähtien. Luonteeltaan Luangel ei ole mikään mieletön villikko, vaan adoptiosiskoaan Sissiä harkitsevaisempi. No, niin harkitsevainen kuin 2,5 kuukauden ikäinen kissanpentu nyt voi olla 🙂

Luangel on valmis matkustamaan omaan kotiinsa viikolla 47 täytettyään 12 viikkoa.
Luangelille etsitään ehdottoman vastuullista, motivoitunutta ja sitoutunutta kissakotia, jossa siitä huolehditaan hyvin seuraavat 15 vuotta. Harkitsethan siis erittäin tarkkaan tarjotessasi kissanpennulle kodin.

Mukavaa olisi, jos Luangelilla olisi tulevassa kodissaan kissaseuraa. Luangelia voidaan ajatella ainoaksikin kissaksi, mutta se edellyttää omistajalta päivittäistä leikkimistä, seuranpitoa ja aktivoimista, normaaliakin enemmän.

Luangel on kotihoidossa Toijalassa.

Luangel luovutetaan omaan kotiin kahteen kertaan madotettuna, rokotettuna ja mikrosirutettuna. Luangel on myös yhdistyksen toimesta merkitty Turvasiru-järjestelmään.

Huomioithan, että tuleva koti sitoutuu leikkauttamaan Luangelin kohtuullisen ajan kuluessa. Kulkurit osallistuvat kastrointikuluihin 25%:lla.

Ennen yhteydenottoa tutustuthan huolellisesti luovutussopimukseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

 

27.11.2014
Luangel muuttaa omaan ihanaan kotiinsa 28.11.2014.

 

Luangelin varaajana toimi Salla.

 

Kuvakansio Luangelin elämästä alusta lähtien täällä.

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: