Päivitetty 14.05.2021

Auta meitä korjaamaan Puuha-Pete


Prietenosu on romaniaa ja tarkoittaa ystävällistä. Sillä nimellä Puuha-Peteä kutsuttiin Cosoban tarhalla, missä se on viettänyt edeltävät vuotensa. Kuinka monta vuotta Puuha-Pete viettikään Cosoban tarhalla ja mistä se alunperin sinne ilmestyikään, sitä ei kukaan oikein muista. Puuha-Pete on ystävällinen, lempeä ja rakastava koira, joka ei koskaan aiheuttanut harmia tarhalla. Siksi se saikin käyskennellä vapaana tarhan etupihalla ja pikkuhiljaa kaikki tunsivat Puuha-Peten. Aina iloisen, aina häntää heiluttavan ja lähettyvillä pyörivän Puuha-Peten. Kaikki Puuhiksen tuntevat myöskin rakastuivat siihen, sillä Puuhiksessa on jotain niin vastustamatonta karismaa ja hyvyyttä, kuin vain koirassa on mahdollista olla.

Omaa kotia Puuhikselle ei kuitenkaan löytynyt parin vuoden etsinnänkään jälkeen. Jokaisen Romaniasta lähtevän adoptiokuorman lastauksen aikana Puuhis pysytteli auton lähettyvillä ja yritti välillä hienovaraisesti kiivetä myöskin mukaan. Ihan kuin se olisi tiennyt, että tuossa autossa pääsee uuteen elämään. Puuhiksen lähestyessä seniori-ikää me halusimme antaa sille matkalipun Suomeen ja aloimmekin jo loppuvuodesta 2020 järjestää sille kotihoitopaikkaa. Sydänmato-positiivisuus kuitenkin esti suunnitelmat, mutta onneksi saimme Sydänten joulu-kampanjan tuotoista katettua Puuhikselle sen tarvitseman hoidon.

6.5.2021 Puuha-Pete sitten vihdoin ei enää ollut adoptiokuorman lastauksessa sivustaseuraaja, vaan hän hyppäsi kyytiin ja saapui Suomeen reippaasti häntää heiluttaen 8.5.2021. Kotihoidossa Puuhis on ollut sanalla sanoen ällistyttävä. Se tuntuu sopeutuvan hämmästyttävän nopeasti ja ottavan uudet tilanteet vastaan samalla järkähtämättömällä ystävällisyydellä kuin kaiken muunkin elämässään.

Vaan eivät Puuhiksen vastoinkäymiset vielä ole ohitse, valitettavasti. Kotihoidossa huomattiin pian että sen suussa on huolestuttavan näköinen tilanne poskihampaiden kohdalla. Eläinlääkärissä saimme todella kurjia uutisia. Puuha-Peteltä löydettiin oronasaalifisteli, eli aukko joka on syntynyt kroonisen tulehduksen seurauksena. Aukko ylettyy yläleuassa olevan hammasjuuren kautta suusta nenäonteloon.

Oronasaalifisteli täytyy hoitaa kuntoon akuutisti. Saimmekin Puuha-Petelle ajan jo maanantaille 16.5., jolloin fisteli operoidaan. Eläinlääkärin arvion mukaan tilanne on hyvin hoidettavissa ja paranemisennuste hyvä, joskin uusimisriski on olemassa. Operaation kustannusarvio on noin 1000 €.

Lisäksi Puuhiksella on myös vasemmassa etujalassa on todettu vanha trauma, jota ei Romaniassa osattu hoitaa ja jonka mahdollista leikkaushoitoa kartoitetaan myös hammasoperaatiosta toipumisen jälkeen.

Korjataan Puuha-Pete, autattehan meitä?

Voit osallistua millä tahansa summalla seuraavilla tiedoilla:

Lahjoita Rescueyhdistys Kulkurit ry:n lahjoitustilille FI73 1029 3000 3566 41, viitteellä 9111.
Lähetä MobilePaylla vapaavalintainen summa numeroon 23855, viestiksi Puuhis.

Suurkiitos kaikille auttaville!

Puuha-Peteä autetaan A little help from my friend -projektin avulla. Lue lisää projektista.


Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa