Päivitetty 09.04.2021

Kotia etsivä koira: PUUHA-PETE, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
9.4.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Yksi tarhan koirista on Puuha-Pete. Se asustelee Cosoban tarhan pihalla vapaana koiraporukassa ja keski-ikäisen koiran taustasta ei kukaan tiedä mitään, edes Adina ei muista miten Puuha-Pete päätyi tarhalle. Nimensä mukaisesti kyseessä on todellinen Puuha-Pete, joka viettää päivänsä touhuten tarhan työntekijöiden mukana ja keksien itselleen omaa ajanvietettä. Puuha-Petellä on aina jokin projekti meneillään: milloin tämä on kiivennyt grilliin, milloin ottaa aurinkoa keskellä pihaa, niin ettei kukaan pääse autolla sisään eikä ulos, milloin haistelee kukkia. Usein Puuha-Pete kulkee ihmisten mukana, kun pihalla liikutaan ja osallistuu tärkeänä touhuun kuin touhuun.

Puuha-Pete vaikuttaa vihtyvän sekä yksin että porukassa ja tuleekin hienosti toimeen koirien ja ihmisten kanssa. Se kommunikoi hienosti toisten koirien kanssa, eikä reagoi, vaikka toinen koira rähisisi sille. Puuha-Pete rakastaa nameja, mutta niistäkään ei tule toisten koirien kanssa kinaa. Puuha-Pete on kaikin tavoin rennon, lempeän ja rauhallisen oloinen koira, joka varmasti voisi sopia monenlaiseen kotiin. Tarhamiljöössä sitä ei vaikuta ihmeemmin pelottavan mikään, vaan se touhuilee juttujensa parissa rohkeasti päivästä toiseen.

Aiemmin Puuha-Petellä on ollut tapana karkailla tarhalta ja joutui yhden karkureissun aikana auton töytäisemäksi. Sen vasen etujalka otti onnettomuudessa osumaa ja nykyiseltään se ontuu kevyesti ja sen ylös nouseminen makuulta näyttää kankealta. Puuha-Pete on kuitenkin iloinen ja hyväntuulinen setä, joka ei muuten vaikuta kipeältä. Suomalainen spesialisti kommentoi röntgenkuvien perusteella Puuha-Peten metakarpaaliluiden eli kämmenluiden olevan poikki ja että Puuha-Pete saattaa olla leikkaushoidon tarpeessa. Kyseinen leikkaus kustantaisi arviolta Suomessa noin 1200 euroa. Leikkaustarve on kuitenkin arvioitava uudestaan Puuha-Peten saavuttua Suomeen.

Puuha-Pete on noin 55-60 cm korkea ja painaa noin 30 kiloa. Se on hiukan pulskassa kunnossa ja sille tekisikin hyvää pudottaa pari kiloa painoa.

Päivitykset

9.4.2021
Arkistoista löytyi Puuha-Petestä lisää kuvia kesältä 2019 ja kuvat lisättiin Puuha-Peten profiilin kuvagalleriaan.

Tämän hurmaavan herran sydänmatohoidot on pian saatu päätökseen ja matka kohti omaa kotia voisi alkaa – kunhan se oma koti löytyisi. Huhuu, koti, missä luuraat?

26.3.2021
Lempeä, rakastettava ja elämäniloinen Puuha-Pete jatkaa odottamista. Joka kerta adoptiokuljetuksen lähtiessä tarhalta kohti Suomea, Puuha-Pete avustaa tarhan työntekijöitä lastauksessa ja olisi itsekin ihan valmiina hyppäämään auton kyytiin. Me kaikki odotamme sitä päivää, kun Puuha-Petenkin matka kohti kotia alkaa.

Puuha-Peten profiiliin lisättiin uusia kuvia.

10.3.2021
Iloisia uutisia Puuha-Petelle! Sydänten joulu -kampanjakeräyksestä yli jääneistä, kotia etsivien sydänmatopositiivisten koirien hoitoon kohdennetuista rahoista liikeni myös Puuha-Peten sydänmatohoitojen verran varoja. Hoidot aloitettiin maaliskuun alussa ja kuinka ihanaa olisikaan, jos Puuha-Pete niiden päätyttyä pääsisikin matkustamaan ihan ikiomaan kotiinsa? Mikäli kotia ei löydy, yritämme ehdottomasti saada tuotua tämän hurmaavan herran kotihoitoon Suomeen.

28.1.2021
Puuha-Pete oli jo valmiina matkaamaan Suomeen, kun tautitesteissä paljastui harmillisesti positiivinen sydänmatotartunta. Näin ollen Puuhis jää vielä Romaniaan odottamaan hoitoja ja seuraavaa mahdollisuutta. Mikäli kiinnostuit Puuha-Peten adoptiosta, tutustuthan huolellisesti sydänmadon hoitoon sivuiltamme.

23.1.2021
Puuha-Petellä kävi tuuri! Helmikuun koirakuljetuksessa on nimittäin Puuha-Peten kokoisen koiran paikka tyhjänä. Näin ollen Puuha-Pete pääsee Suomeen kotihoitoon ja jatkaa kodin etsintää hoitopaikasta käsin.

15.1.2020
Puuha-Pete käyskentelee tarhan pihalla entiseen malliin. Se on sopuisa, kaikkien koirien ja ihmisten kaveri, joka jättää kuitenkin namien perässä hössöttämisen ja hyppimisen nuoremmilleen ja suhtautuu asioihin tyynen rauhallisesti. Puuha- Pete pitää yhä mielensä virkeänä keksimällä omia juttuja tarhan pihalla. Se kulkeekin pihalla paljon itsekseen tutkien paikkoja ja koloja ja vaikuttaakin fiksulta ja nokkelalta koiralta, joka oppii varmasti nopeasti vaikka mitä. Lisätty Puuha-Petestä uusi kuva.

10.11.2019
Puuha-Pete aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Puuha-Pete saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Puuha-Pete on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Puuha-Peten yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.