Päivitetty 13.08.2021

Kodin saanut koira: PUUHA-PETE, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Espoo)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.5.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Puuha-Pete päätyi vuosia sitten Cosoban tarhalle, eikä kukaan ihan muista, miten se tarhalle joutui. Puuha-Pete sai nimensä päivittäisistä projekteistaan tarhalla, kun se vietti päivänsä touhuten tarhan työntekijöiden mukana ja keksien itselleen omaa ajanvietettä. Jo tarhalla Puuha-Pete oli letkeä, sosiaalinen ja rohkea koira, joka ei vaikuttanut erityisemmin jännittävän mitään. Se kommunikoi hienosti toisten koirien kanssa, eikä reagoinut, vaikka toinen koira rähisi sille.

Puuha-Petellä todettiin Romaniassa sydänmato, joka hoidettiin ennen, kuin Puuhis pääsi matkustamaan Suomeen kotihoitoon 8.5.2021. Puuha-Pete muutti kotihoitajan ja hänen oman rescuekoiransa luokse Espooseen, johon Puuhis kotiutui heti ovesta sisään astuttuaan. Ensi töikseen se pomppasi pehmeään sänkyyn ja jäi sinne onnellisena nukkumaan matkaväsymystä pois.

Toistaiseksi Puuhis on vaikuttanut myös kotioloissa todella sopeutuvaiselta, rennolta ja rohkealta koiralta, joka ei pienistä hätkähdä. Se antaa käsitellä miten vain, lenkkeilee tottuneen oloisesti hihnassa ja tulee erinomaisesti juttuun kotihoitoperheen toisen koiran kanssa. Puuhis selkeästi nauttii rennosta elämästä, johon kuuluu pehmeitä petejä ja herkkuruokaa.

Aiemmin Puuha-Petellä oli tapana karkailla tarhalta ja joutui yhden karkureissun aikana auton töytäisemäksi. Sen vasen etujalka otti onnettomuudessa osumaa ja nykyiseltään se ontuu kevyesti ja sen ylös nouseminen makuulta näyttää kankealta. Puuha-Pete on kuitenkin iloinen ja hyväntuulinen setä, joka ei muuten vaikuta kipeältä. Suomalainen spesialisti kommentoi röntgenkuvien perusteella Puuha-Peten metakarpaaliluiden eli kämmenluiden olevan poikki ja että Puuha-Pete saattaa olla leikkaushoidon tarpeessa. Kyseinen leikkaus kustantaisi arviolta Suomessa noin 1200 euroa. Leikkaustarve tullaan arvioimaan uudestaan nyt Suomessa. Puuha-Peten hampaat eivät myöskään ymmärrettävästi ole priimakunnossa ja sen suu tullaan myös tutkimaan eläinlääkärissä piakkoin.

Puuha-Pete on noin 55-60 cm korkea ja painaa noin 30 kiloa. Se on hiukan pulskassa kunnossa ja sille tekisikin hyvää pudottaa pari kiloa painoa.

Puuha-Pete on tällä hetkellä kotihoidossa Espoossa ja sitä pääsee tapaamaan sovitusti adoptiohaastattelujen jälkeen.

Päivitykset

7.8.2021

Puuha- Pete kohtasi lukuisia vastoinkäymisiä Suomessa terveystilanteestaan johtuen. Terveydellinen tilanne on yhäkin sellainen, ettei yhteisiä kilometrejä ole ehkä enää niin paljon taitettavana. Ne kilometrit mitä on, Puuha-Pete saa kuitenkin tassutella oman ihmisen runnalla, omassa kodissa.

24.5.2021

Puuha- Pete on saanut nauttia kotihoidosta nyt pari viikkoa ja hänestä on kuoriutunut pesunkestävä kotikoira! Puuha- Pete suhtautuu kaikkeen näkemäänsä ja kokemaansa uskomattomalla tyyneydellä ja varmuudella. Sitä ei hätkäytä liikenne, ei toiset koirat, ihmiset, äänet. Ulkona ihmisiä nähdessään alkaa Puuhiksen häntä vispaamaan siihen malliin, että koko papparaisen peppu meinaa nousta ilmaan. Ihmiset ovat parasta mitä Puuha- Pete tietää. Kotihoitopaikassa Puuha-Pete asustelee nuoremman uroskoiran kanssa vailla minkään sortin ongelmia. Puuha- Pete pärjäisi varmasti niin koirataloudessa, kuin ainoanakin koirana. Yksinollessaan Puuha-Pete ei ole puuhaillut, vaan nukkunut makoisia kauneusunia pehmeillä pedeillä. Myöskään ainakaan toistaiseksi Puuha- Pete ei ole kova haukkumaan.

Myös niitä ikävämpiä uutisia on kuitenkin tullut eteen. Puuha-Peten suun todettiin olevan huonossa kunnossa, ja se vietiinkin Suomessa kiireen vilkkaa lääkäriin. Suusta paljastui fisteli, joka ulottuu nenäonteloon. Suu on nyt operoitu, mutta tulee vaatimaan useamman kontrollikäynnin, eikä vielä ole tietoa, mikä on lopullinen paranemisodote. Kunhan suun tilanne on rauhoittunut, Puuha -Pete pääsee tapaamaan ortopedia, jonka kanssa selvitetään etujalan kunto ja sille mahdollisesti tehtävät toimenpiteet. Pientä, tai ei niin pientä puuhastelua vaatii siis tämän kultaisen koiran terveyspuoli, mutta hän jos kuka on sen ansainnut. Terveydellisten syiden vuoksi Puuha- Pete etsii kotiaan erityisadoptiokoirana.

8.5.2021
Puuha-Pete saapui Suomeen kotihoitoon ja pääsee nyt harjoittelemaan kotikoiran taitoja. Puuha-Pete pääsee myös hammastutkimukseen ja sen jalkavamma tutkitaa. Päivitämme Puuhiksen kuulumisia piakkoin!

26.4.2021
Ihania uutisia! Puuha-Petelle löytyi paikka seuraavassa kuljetuksessa 8.5. ja herra pääsee vihdoin ja viimein matkaamaan Suomeen kotihoitoon.

9.4.2021
Arkistoista löytyi Puuha-Petestä lisää kuvia kesältä 2019 ja kuvat lisättiin Puuha-Peten profiilin kuvagalleriaan.

Tämän hurmaavan herran sydänmatohoidot on pian saatu päätökseen ja matka kohti omaa kotia voisi alkaa – kunhan se oma koti löytyisi. Huhuu, koti, missä luuraat?

26.3.2021
Lempeä, rakastettava ja elämäniloinen Puuha-Pete jatkaa odottamista. Joka kerta adoptiokuljetuksen lähtiessä tarhalta kohti Suomea, Puuha-Pete avustaa tarhan työntekijöitä lastauksessa ja olisi itsekin ihan valmiina hyppäämään auton kyytiin. Me kaikki odotamme sitä päivää, kun Puuha-Petenkin matka kohti kotia alkaa.

Puuha-Peten profiiliin lisättiin uusia kuvia.

10.3.2021
Iloisia uutisia Puuha-Petelle! Sydänten joulu -kampanjakeräyksestä yli jääneistä, kotia etsivien sydänmatopositiivisten koirien hoitoon kohdennetuista rahoista liikeni myös Puuha-Peten sydänmatohoitojen verran varoja. Hoidot aloitettiin maaliskuun alussa ja kuinka ihanaa olisikaan, jos Puuha-Pete niiden päätyttyä pääsisikin matkustamaan ihan ikiomaan kotiinsa? Mikäli kotia ei löydy, yritämme ehdottomasti saada tuotua tämän hurmaavan herran kotihoitoon Suomeen.

28.1.2021
Puuha-Pete oli jo valmiina matkaamaan Suomeen, kun tautitesteissä paljastui harmillisesti positiivinen sydänmatotartunta. Näin ollen Puuhis jää vielä Romaniaan odottamaan hoitoja ja seuraavaa mahdollisuutta. Mikäli kiinnostuit Puuha-Peten adoptiosta, tutustuthan huolellisesti sydänmadon hoitoon sivuiltamme.

23.1.2021
Puuha-Petellä kävi tuuri! Helmikuun koirakuljetuksessa on nimittäin Puuha-Peten kokoisen koiran paikka tyhjänä. Näin ollen Puuha-Pete pääsee Suomeen kotihoitoon ja jatkaa kodin etsintää hoitopaikasta käsin.

15.1.2020
Puuha-Pete käyskentelee tarhan pihalla entiseen malliin. Se on sopuisa, kaikkien koirien ja ihmisten kaveri, joka jättää kuitenkin namien perässä hössöttämisen ja hyppimisen nuoremmilleen ja suhtautuu asioihin tyynen rauhallisesti. Puuha- Pete pitää yhä mielensä virkeänä keksimällä omia juttuja tarhan pihalla. Se kulkeekin pihalla paljon itsekseen tutkien paikkoja ja koloja ja vaikuttaakin fiksulta ja nokkelalta koiralta, joka oppii varmasti nopeasti vaikka mitä. Lisätty Puuha-Petestä uusi kuva.

10.11.2019
Puuha-Pete aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Puuha-Pete saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Puuha-Pete on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Puuha-Peten yhteyshenkilönä toimii   Nina Ehrström

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa