Päivitetty 15.01.2020

Kotia etsivä koira: PUUHA-PETE, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
Päivitetty 15.1.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Yksi tarhan koirista on Puuha-Pete. Se asustelee Cosoban tarhan pihalla vapaana koiraporukassa ja keski-ikäisen koiran taustasta ei kukaan tiedä mitään, edes Adina ei muista miten Puuha-Pete päätyi tarhalle. Nimensä mukaisesti kyseessä on todellinen Puuha-Pete, joka viettää päivänsä touhuten tarhan työntekijöiden mukana ja keksien itselleen omaa ajanvietettä.

Cosoban tarhalla syyskuussa vierailleet Kulkurien aktiivit kuvailevat Puuha-Petellä olevan aina jokin projekti meneillään. Milloin tämä on kiivennyt grilliin, milloin ottaa aurinkoa keskellä pihaa, niin ettei kukaan pääse autolla sisään eikä ulos, milloin haistelee kukkia. Usein kulkee ihmisten mukana, kun pihalla liikutaan ja osallistuu tärkeänä touhuun kuin touhuun. Puuha-Pete vaikuttaa vihtyvän sekä yksin että porukassa ja tuleekin hienosti toimeen koirien ja ihmisten kanssa. Se kommunikoi hienosti toisten koirien kanssa, eikä reagoi, vaikka toinen koira rähisisi sille. Puuha-Pete rakastaa nameja, mutta niistäkään ei tule toisten koirien kanssa kinaa.

Aiemmin Puuha-Petellä on ollut myös tapana karkailla tarhalta ja joutui yhden karkureissun aikana auton töytäisemäksi. Sen vasen etujalka otti onnettomuudessa osumaa ja nykyiseltään se ontuu kevyesti ja sen ylös nouseminen makuulta näyttää kankealta. Puuha-Pete on kuitenkin iloinen ja hyväntuulinen setä, joka ei muuten vaikuta kipeältä. Suomalainen spesialisti kommentoi röntgenkuvien perusteella Puuha-Peten metakarpaaliluiden eli kämmenluiden olevan poikki ja että Puuha-Pete saattaa olla leikkaushoidon tarpeessa. Kyseinen leikkaus kustantaisi arviolta Suomessa noin 1200 euroa.

Puuha-Pete on noin 55-60 cm korkea ja painaa noin 30 kiloa. Se on hiukan pulskassa kunnossa ja sille tekisikin hyvää pudottaa pari kiloa painoa.

Päivitykset

15.1.2020

Puuha-Pete käyskentelee tarhan pihalla entiseen malliin. Se on sopuisa, kaikkien koirien ja ihmisten kaveri, joka jättää kuitenkin namien perässä hössöttämisen ja hyppimisen nuoremmilleen ja suhtautuu asioihin tyynen rauhallisesti. Puuha- Pete pitää yhä mielensä virkeänä keksimällä omia juttuja tarhan pihalla. Se kulkeekin pihalla paljon itsekseen tutkien paikkoja ja koloja ja vaikuttaakin fiksulta ja nokkelalta koiralta, joka oppii varmasti nopeasti vaikka mitä. Lisätty Puuha-Petestä uusi kuva.


10.11.2019

Puuha-Pete aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_____________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Puuha-Pete saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.  Lisäksi Puuha-Pete on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Puuha-Peten yhteyshenkilönä toimii Nina Ehrström.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa