Kodin saanut koira: BALOO

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

 

BALOO

* arvioitu syntymäaika 09/2013

* uros

* Romaniassa.

 

 

 

04.01.2013

Baloo-pojan tarina on hyvin tavallinen Romanian kadulta löytyneen pennun tarina. Anda Murgun tytär Alina Murgulle tultiin eräänä iltana ilmoittamaan, että naapuruston lapsista yksi oli löytänyt alueelta koiranpennun. Lapsi oli kuljettanut pennun kotiinsa, mutta koiran ottaminen kadulta ei ollut vanhempien mieleen ja niin lapsi palautti avuttoman pennun takaisin kadulle. Alina riensi hätiin ja nyt Baloo asustaa Andan tarhalla suojassa kadun vilinältä ja uhilta, joita katukoirat Romaniassa päivittäin kohtaavat.

Baloo on n. 3-4 kk ikäinen aktiivinen, reipas ja riehakas urospentu. Baloo painii mielellään muiden pentujen kanssa ja keksii virikkeettömässäkin ympäristössä itselleen tekemistä. Baloosta arvioidaan tulevan aikuisena jotakin ison ja keskikokoisen koiran välimaastosta mitoiltaan. Baloo on varsinainen villikko jolla virtaa ja menoa riittää. Baloo on valmis matkustamaan omaan kotiinsaa n. 5-6 viikon kuluttua, kun rokotusohjelma on saatu päätökseen.

Baloolle etsitään aktiivista, sitoutunutta ja motivoitunutta kotia. Ihan sohvaperunaksi tästä kaverista tuskin on ja tulevan kodin olisikin hyvä olla perillä jo valmiiksi siitä, mitä aktiivinen koira energiansa purkamiseksi vaatii ja tarvitsee. Baloon kohdalla on hyvä muistaa, että usein aktiivinen koira keksii tekemistä itsekin, jolloin lopputulos voi olla kovinkin epätoivottu, jos tarvittavaa aktiviteettiä ja aivotyöskentelyä ei ole sille riittävästi järjestetty. Baloolle voisikin olla hyvä, että kotona olisi jo ennestään reipas ja vauhdikas aikuinen koirakaveri seuraksi  ja opastajaksi. Baloota ei luovuteta pienellä ikäerolla uroksen kaveriksi. Muistathan että pentuun sitoudutaan parhaimmillaan yli 10 vuodeksi.

16.01.2014

Lisätty uusia kuvia Baloosta tammikuulta 2014.

Baloo saapuu Suomeen sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna, sekä EU-passilla varustettuna. Nuoren ikänsä vuoksi Baloota ei tulla kastroimaan ennen Suomeen saapumistaan, joten uusi koti sitoutuu kastroimaan Baloon Suomessa kohtuullisen ajan kuluessa saapumisesta. Tällöin yhdistys osallistuu kastraation kustannuksiin 25% eläinlääkärin kuittia vastaan.

17.1.2014

Baloo on adoptoitu Iso-Britanniaan.

Varausta hoiti Johanna.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: