Enkelikoira: BALTAZAR

Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa
Kokoarvio:

 

5.6.2021
Maailman rakastetuin kettupoika, lempein koskaan elänyt koira, täydellinen pieni enkelimme Baltazar nukkui ikiuneen 27.5.2021 rakastavan perheensä ympäröimänä.

On jo yli viikko siitä, kun jouduimme päästämään irti ja vaikka pikkuhiljaa alkaa jo tottua siihen, miten tyhjältä asunto tuntuu ilman Baltazarin läsnäoloa, se ei tunnu ollenkaan helpommalta.

On vaikeaa kuvailla jotain niin erityistä, mitä Baltazar oli. On hankalaa pukea sanoiksi sitä rakkauden, surun ja kaipauksen määrää, mitä tunsimme ja tunnemme. Tuntuu mahdottomalta edes yrittää sanoittaa yhdessä kokemaamme.

Baltazar on siirtynyt sinne, missä se elää ikuisesti – muistoihimme – ja meidän täytyy nyt jatkaa omillamme. Baltazar antoi aina niin paljon ja otti niin vähän. Nyt hän ei enää ole täällä ja maailma on menettänyt jotain ainutlaatuista.

Syvästi kaivaten, ikuisesti rakastaen – perheesi

4.3.2017
Onnea omaan kotiin Baltazar. Kaikkea hyvää tulevaan!

25.2.2017
Baltazar on tänään varattu ikiomaan kotiinsa.

14.2.2017
Saimme iloisia terveisiä Baltazarin hoitokodilta. Kaikki on sujunut hyvin, paremmin kuin kukaan osasi edes aavistaa. Baltazar tuntuu unohtaneen aiemmat elämän vaiheet ja nauttivan täysillä tästä uudesta tilaisuudestaan rakastettuna kotikoirana. Tässä kotihoitajan kertomaa:

Baltazar torkkui takapenkillä koko matkan Forssasta Poriin. Saapumisiltana hän ei uskaltanut tehdä tarpeita lainkaan ulos, vaikka pariin otteeseen takapihalla pyörittiin. Loppujen lopuksi Baltazar nukkui apukeittiössä. Ruoka ja vesi maistuivat myös heti saapumisen jälkeen.  

Yön aikana Baltazar ei ollut tehnyt tarpeitaan sisälle, mutta lähdimme lenkille aikaisin aamulla ja Baltazar tekikin kaikki tarpeet heti ulos. Päivän aikana kävimme 3 kertaa lenkillä ja parin tunnin välein pihalla, ja Baltazar teki tarpeensa joka kerta ulos ilman kummoisempia odotteluja. Sisälle tuli yhdet merkkauspissit eilen. ja tänä aamuna kävi myös pieni vahinko, vaikka aamupissillä oli jo käyty. Mutta sisäsiisteyden puolesta näyttää hyvältä.

Meillä oli eilen tuttava pariskunta koiravahtina 5 tuntia, ja kaikki sujui mallikkaasti ja Baltazar sai heti kättelyssä kaksi uutta ihmisystävää. Poika on ihan mahdottoman hellyydenkipeä ja puskee syliin halittavaksi.

Ulkona lenkillä Baltazar jännittää, mutta leikkisä puoli pilkahtelee jo nyt aina välillä kun Baltazar menee häntä heiluen ja hymy kuonossa eteenpäin. Baltazar ohittaa ihmiset, lastenvaunut ja muut koirat kuin vettä vain. Autot ovat vähän pelottavia ja niitä katsotaan mieluummin ojan puolelta. Välillä Baltazar tulee hakemaan rohkaisurapsuja ja nojailee jalkoihin kunnes matka jälleen jatkuu.

Baltazar tulee todella hyvin koiriemme Main ja Luppiksen kanssa toimeen. Maikku vahtasi ja irvisteli varsinkin tuolloin saapumisiltana, mutta tänä aamuna nuo kaikki kolme pörräsivät sulassa sovussa makuuhuoneessa. Baltazar on ennemminkin tuollaista alistuvaa sorttia ja näyttäisi olevan ihan ok Maikun kanssa. Luppis odotetusti on innoissaan uudesta kaverista, vaikka kaveri vielä vähän jännittää. Eilinen meni pitkälti Baltazarin pyöriessä minun jaloissani mukana päivän touhuissa. Ekan yön koirat olivat eristettynä, mutta Baltazar ja tämä oma kaksikko näyttävät tulevan sen verran hyvin toimeen, että olen nyt antanut niiden touhuta yhdessä mitä touhuavat, mutta pidän kuitenkin niitä silmällä, ettei mitään pääse tapahtumaan. Baltazar on myös kurkistellut kania n. metrin etäisyydeltä, eikä oikein tunnu tietävän, mitä siitä pitäisi ajatella.

Kaiken kaikkiaan alku on sujunut paremmin kuin edes uskalsi toivoa. Baltazar on tasapainoisen oloinen, utelias, sosiaalinen ja aktiivinen koiraherra. Baltazar on myös ainakin toistaiseksi ollut kovin hiljainen, enkä ole kuullut minkäänlaista haukuntaa tai uikutusta. Baltazar on arka, mutta uskon, että jo parissa viikossa se tulee reipastumaan. Nameja vain hurjasti ja rauhallista ja turvallista touhuilua, niin tästä tulee ihan mahtava koirakansalainen.

Baltazar tuntuu ottavan ihmiset todella nopeasti omikseen. Olisi todella hienoa, jos Baltazarin Oma Ihminen löytäisi hänet jo näin aikaisessa vaiheessa, sillä yhdessä opetteleminen ja oppiminen Baltazarin tyyppisen koiran kanssa kyllä loisivat aivan erityisen suhteen Baltazarin ja sen oman ihmisen välille. Niin, ja kyllähän Baltazarin näköistä koiraa ihan ylpeydellä ulkoiluttaa. Nuo silmät ovat kyllä ihan epätodelliset. Ja eripari korvat kruunaavat persoonallisen ulkonäön.”

(13.2.2017)

“Baltazar vietti tänään n. 5h kotona yksin tyttöjen kanssa. Ei pissejä, ei tihustamisia. Laitoin aamulla laput seinänaapureille ja kerroin uudesta tulokkaasta ja pyysin infoamaan, mikäli kuuluu jatkuvaa/häiritsevää haukuntaa, mutta ainakaan aamun aikana ei ollut tullut lappua laatikkoon tai muutakaan. Vettäkään ei ollut mennyt juuri yhtään ja kaikki vaikuttivat siltä, kuin olisivat juuri heränneet päiväunilta, kun tulin kotiin.

Lenkkeily on lähtenyt sujumaan todella hienosti. Baltazar kävelee hihnassa kuin olisi pennusta jo tottunut siihen. Hajut on mielenkiintoisia, mutta ei vedä eikä riehu (tietysti arkakin vielä, joten hakee turvaa ihmisestä). Häntä heiluen lähtee aina ovesta ulos pissille/lenkille.

Kuvissa Baltazar vaikuttaa melko – miten sen sanoisi – intensiiviseltä ja hiukan vakavalta, mutta siis oikeasti tämä on oikea kainalomato ja maailman herttaisin koirapoika. Ei tarvitse muuta kuin mennä kyykkyyn, niin kettupoika puskee kainaloon ja halii ja kiehnää, mutta sellaisella hiljaisella ja rauhallisella tavalla, samalla kun se önisee ja huokailee onnesta soikeana. Toivotaan, että kaikki jatkuu samaan malliin.”

(14.2.2017)

Lisätty kuvia.

11.2.2017
Baltazar on nyt jättänyt Romanian lopullisesti taakseen, kun se tänään saapui kotihoitoon Suomeen. Se suhtautui maanvaihtoon kaikella sillä arvokkuudella, mitä jo paljon nähneellä koiralla on. Se tutki uteliaana ympäristöä jo lentokentällä ja käveli rauhallisena kaiken kenttämetelin läpi kotihoitajan autoon, jossa se nukkui koko matkan. Nakit saivat sen hännän heilumaan ja se hakeutuu oma-aloitteisesti ihmisen seuraan. Toki se tulee tarvitsemaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, sillä kotikoiran kokemusta sillä ei ole. Siitä saa kuitenkin itsellen upean ja uskollisen ystävän.

2.2.2017
Baltazarin elämä tulee pian muuttumaan totaalisesti, sillä herran on määrä saapua kotihoitoon 11.2.17. Parasta tietysti olisi, jos se pääsisi lentämään suoraan omaan kotiinsa. Baltazarille etsitään kotia, jossa ei ole toisia uroksia. Herra tulee varmasti hyvin toimeen myös ainoana koirana. Ihmisiä kohtaan Baltazar on ystävällinen.

Lisätty uusia kuvia.

20.12.2016
Baltazar on siirtynyt hiljattain asumaan Roxana Deissiman omalle koirasuojalle, sillä olot aiemmassa sijoituspaikassa muuttuivat liiaksi huonoon suuntaan. Tarhalla ei enää juurikaan vietetty aikaa koirien kanssa ja muutoinkin niiden hoito kärsi. Toivottavasti uusi koti auttaisi Baltazaria toipumaan ja löytämään jälleen aiemman hyvän luottamuksensa ihmiseen.

Baltazarin entinen häkkikaveri Florico saapui hiljattain kotihoitoon Suomeen. Eiköhän olisi aika antaa mahdollisuus myös Baltazarille!

Lisätty Baltazarille kuvia.

14.4.2016
Baltazar odottaa edelleen omaa kotiansa koiratarhalla. Kuulimme hieman huolestuttavia uutisia Romaniasta. Baltazar on viettänyt nyt lähes kolme vuotta tarhalla ja tämä alkaa vaikuttaa pojan käytökseen. Baltazar on menettänyt luottamustaan ihmistä kohtaan joten sen kodinsaannilla alkaa olla kiire. Baltazar tarvitsee rinnalleen koirakokeneen ihmisen, jolla riittää aikaa ja ymmärrystä auttaa poikaa löytämään luottamus uudelleen ja kertomaan kuinka ihanaa elämä vielä voikaan olla. Baltazar luovutetaan kotiin jossa ei ole kissoja eikä toisia uroksia.

Lisätty kuvia.

30.7.2015
Komea Baltazar etsii edelleen omaa kotiaan. Vuosi on vierinyt ja nyt saimme taas terveisiä tältä hurmaavalta vanhemmalta herralta. Baltazar on edelleen reipas, sosiaalinen ja ystävällinen. Baltazar jakaa edelleen häkkinsä Floricon kanssa, eikä pojilla ole ollut mitään kärhämää vieläkään. Baltazarin kotikriteerit ovat yhä ennallaan. Baltazarin odotus on ollut pitkä, voisitko sinä tarjota Baltazarille sen oman kodin?

30.7.2014
Komean Baltazarin elämästä ennen eläinsuojelija Roxana Deissiman hoiviin päätymistä ei tiedetä mitään. Poika on löydetty niin useiden kohtalotovereidensa tapaan kadulta harhailemasta. Tällä hetkellä Baltazar on sijoitettuna yksityiselle koiratarhalle jossa poika on nyt asunut n. vuoden ja nyt olisikin aika löytää Baltazarille oma koti.

Baltazar on iältään n. 4-6-vuotias ja suurikokoinen, n. 55 cm ja 25-30 kiloinen. Häkkinsä tarhalla Baltazar jakaa myös sivuiltamme löytyvän Floricon kanssa ja vaikka herrat ovatkin lähes saman ikäisiä, tulevat ne keskenään toimeen hyvin, ainakin suurimman osan ajasta. Tästä huolimatta Baltazaria ei suositella uroksen kaveriksi.

Baltazar on luonteeltaan sosiaalinen, reipas, ystävällinen ja hakee mielellään huomiota ihmiseltä. Lapset ja kissat ovat Baltazarille tuntemattomia, mutta tarhalla vierailleet Kulkurien aktiivit saivat herralta lämpimän ja ystävällisen vastaanoton. Tarhaolosuhteissa Baltazar ei juurikaan hauku, mutta tilanne voi toki kotona muuttua.

Uudessa kodissa olisi hyvä olla motivaatio kohdallaan, monet arkipäiväiset asiat tulevat olemaan Baltazarille aivan uusia ja esim. remmilenkkeily on pojalle täysin vierasta. Sitoutuminen, kouluttaminen ja pitkäjänteisyys ovat myös toivottavia ominaisuuksia Baltazarin kodille. Baltazar varmasti nauttisi mielellään myös mukavasta aikuisesta narttuseurasta.

——————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Baltazar saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Baltazar on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin. 

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

 

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: