Päivitetty 11.10.2015

Kodin saanut koira: BAMBAM (nyk. Rupla)


141022-bambam-prof

 

BAMBAM

* arvioitu syntymäaika 08/2014

* uros

 

 

 

 

17.11.2014
Pentuja löytyy Romanian kaduilta päivittäin. Koska kaduilla on suuria vaaroja, myös aikuisille koirille, niitä pentuja, jotka päätyvät tarhalle voi kutsua onnekkaiksi. Näillä pennuilla on nyt mahdollisuus parempaan elämään ja tarha on joka tapauksessa turvallisempi paikka, kuin katu. Bambam kahden muun pennun kanssa on päätynyt Asociatia A Doua Sansan Glinan tarhalle näin, suoraan kadulta löydettynä.

Bambam on nyt n. 2,5 kk ikäinen hurmaava uros. Painoa Bambamilla on n. 3 kg nyt, joten kooltaan Bambamista kasvaa max. 10+ kiloinen keskikokoinen koira. Bambam on Glinan tarhan kindergardenissa hieman vetäytyvä ja ujohkon oloinen pentu. Leikiskelee kuitenkin ikätoveriensa kanssa mielellään ja sylissä rauhoittuu rapsutteluun ja läheisyyteen, vaikka hieman jännittääkin.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Bambam tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan Bambamin kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kastroinnin kustannuksiin 25% osuudella. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen kastrointia.

25.11.2014
BamBam on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

29.12.2014
BamBam saapui omaan kotiinsa Suomeen 28.12.2014.

11.10. 2015

Jo lähes vuoden verran Suomen kansalaisena elellyt BamBam tunnetaan nykyään nimellä Rupla. Tässä hieman herran kuulumisia:

“Meillä on mennyt oikein mainiosti, Bambamin nimi on nykyään Rupla. Ruplasta on tullut alku-ujostelun jälkeen erittäin reipas ja energinen seurakoira jolla on jäntevä vartalo ja voimaa kehossa. Rupla on erittäin miellyttämishaluinen ja viihtyy perheen seurassa, vieraat lapset ja miehet hieman jännittävät mutta omalla ajallaan tutustuu mielellään kaikkiin.”

Myös uusia kuvia lisätty Ruplan galleriaan.

Oikein hyvää jatkoa karvakorvalle perheineen!

Harkitut yhteydenotot otti vastaan Johanna Lisko.


Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.