Päivitetty 06.03.2023

Kotia etsivä koira: BAMSE


Syntymäaika: 4/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Persutiedot ja tausta

6.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Toimijamme tapasivat Bamsen Syyskussa 2022 Romanian reissulla. Bamse on saapunut tarhalle koronaepidemian alkuajan aikana, joten Adina ei muista Bamsen taustaa. Bamse asustelee tarhan sisäpihalla vapaana muiden koirien kanssa ja tuleekin näiden kanssa hyvin toimeen. Bamsen videoilla esiintyvä kaveri Niklas löytyy myös kulkureiden adoptio ohjelmasta. Bamse on kiinnostunut toimijoista ja hakeutuukin lähelle, mutta väistää kuitenkin kosketusta. Toimijoiden antamat namit Bamse kuitenkin toteaa hyviksi ja ne onkin motivoivia.

Bamse tavattiin myös uudestaan nyt 2023 helmikuun reissulla. Bamse olikin reipastunut ja rapsutukset olivatkin ihan mukavia hetken pohdinnan jälkeen.

Bamse on erittäin tottumaton ja tuleekin varmasti tarvitsemaan kotiutumisessa paljon tukea, kärsivällisyyttä ja aikaa. Bamse on kuitenkin nuori ja tulevan kodin kannattaa varautua myös kierrosten nousuun ja kodin tulee sitoutua kouluttamaan Bamsea positiivisin metodein. On hyvä muistaa, että kotikoiran elämä on Bamselle täysin uusi juttu, se ei esimerkiksi tiedä miten pukea valjaita, kävellä hihnassa, olla sisäsiisti tai elää ihmisten kanssa. Myöskin kaikki talon sisällä olevat asiat, esimerkiksi lattia, television äänet, peilit yms. ovat Bamselle täysin uusia asioita. Eli tulevan kodin täytyy sitoutua näyttämään kotikoiran elämää Bamselle positiivisin metodein. Bamsesta, joku saa vielä aivan mielettömän kaverin ja varmasti tulee olemaan ilo seurata, minkälainen kaveri tottumattomuuden alta kuoriutuu. Bamsesta varmasti saa reippaan ja aktiivisen kaverin, sohvaperunaa tästä tyypistä ei saa!

Bamse voi hyvin mennä ainoana koirana tai koirakaverin kanssa. Pienten lasten perheeseen Bamsea ei luovuteta tottumattomuuden ja suuren kokonsa vuoksi. Bamsen kohdalla olisi hyvä, jos tulevalla kodilla olisi jo jonkun verran koirakokemusta. Täytyy myös muistaa, että Bamsen kuvaus on tarhakäytöksen perusteella tehty ja käyttäytyminen voi muuttua hyvinkin paljon kotiutumisen edetessä.

Bamse on arviolta 55cm korkea ja painaa 20kg

Päivitykset

6.3.2023
Toimijamme tapasivat Bamsen Helmikuun 2023 reissulla. Itse Bamsen yhteyshenkilönä olin myös tällä reissulla ja olen tyypin päässyt tapaamaan itse. Bamse asustelee kahden aremman kaverin kanssa ja Adina keroo, että Bamse pääsee joka päivä juoksemaan vapaana pihalla.

Bamse tavattiin ilman Adinaa, eli ei ollut sille yhtäkään tuttua ihmistä mukana. Kun oltiin häkin ulkopuolella Bamse oli kunnon pomppupallo ja pomppi häkin reunassa innoissaan. Kun mentiin häkkiin sisään Bamse pysyttelee meidän lähellä, eikä ota muista koirista tukea. Tämän perusteella Bamsen voisi kuvitella myös ainoaksi koiraksi. Bamse ottaa reippaasti namit kädestä, eikä myöskään provosoidu, vaikka häkkikaverit ärisevät omista nameistaan sille. Bamse käyttää nenää ahkerasti ja haisteleekin meidät ihmiset läpikotaisin, ei senttiäkään jaa haistelematta ja ei myöskään pelästy käsikontaktia. Bamse myös alkaa leikkimään, kun ollaan sisällä häkissä ja innostuu kun sille höpöttelee. Bamsea kuvaa hyvin, että on hämillään, mutta kiinnostunut. Tämän kultakimpaleen olisikin jo korkea aika päästä tarhalta pois oman ihmisen luokse.

Bamsesta on lisätty uusia kuvia ja videoita.

27.12.2022
Herttainen ujostelia Bamse pääsee Kulkureiden adoptio ohjelmaan etsimään omaa loppu elämän kotia!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bamse saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta.

Lisäksi Bamse on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Jaate Serlippens

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.