Päivitetty 06.07.2017

Kodin saanut koira: BEAUTI


Syntymäaika: 2010 - 2011
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Steriloitu

 

20.2.2017
Yhdistyksen aktiivit vierailivat Rosiorin kunnallisella tarhalla tammikuussa 2017 ja tapasivat jo sivulla olevia koiria, sekä myös uusia tuttavuuksia. Tosin ihan uusi tuttavuus ei Beauti ole, koska on tuotu noin 2 vuotta sitten tarhalla.
Koirat tulevat tarhalle rankkureiden toimesta, eikä koirien taustasta tiedetä ennen tuloa mitään. Useimmat koirista ovat hylättyjä perheenjäseniä, jotka ovat joutuneet heitteille ja siten rankkureiden käsiin.

Beauti on viettänyt jo siis 2 vuotta tarhalla ja ujoutensa tähden ei ole ollut aikaisemmin Kulkurien sivulla etsimässä kotia. Nyt on rohkeutta tullut sen verran, että hakeutuu itse ihmisen lähelle, mutta edelleen on havaittavissa pienoista jännittämistä. Hampaiden katsominen ja koskettaminen onnistuu kuitenkin ja Beauti itsekin haluaisi rohkaistua enemmän, mutta yhden koiran sosiaalistaminen suuren koiramäärän ollessa lähemmäs 300, on pitkäaikainen prosessi. Leikkimielisyyttä Beautissa on ja hän koittaakin aktiivien läsnä ollessa ryhtyä leikkimään, mutta ujous vei vielä voiton. Muiden koirien kanssa Beauti tulee hyvin toimeen ja tuon kahden vuoden aikana, on häkissä ollutkin hyvin monta ja erilaista koiraa.

Beauti on noin 45-48 cm ja painoa noin 14 kg

22.3.2017
Rosiorin kunnallisen tarhan karuissa oloissa, on Beauti upea ja iloinen ilmestys, joka on rohkaistunut jo todella paljon. Ihmisen mentäessä häkkiin, on hän ensimmäisenä tervehtimässä ja hakeutumassa kainaloon ja jakamassa pusujaan. Namit, rapsutusten lisäksi, maistuvat Beautille ja näiden avulla onkin helppoa motivoida koiraa. Beauti osaa myös vetäytyä omaan rauhaansa, jääden rauhallisesti seurailemaan mitä ympärillään tapahtuu. Kuvia lisätty.

31.5.2017
Upea Beauti on tänään varattu.

6.7.2017
Viime yönä oli koti vastassa Helsinki-Vantaan lentokentällä heidän uutta perheenjäsentään, Beauti oli matkalla kotiin. Suurta jännitystä Beautille aiheutti panta ja valjaat, mutta kodin turvallinen syli ja herkut veivät kaikesta kuitenkin voiton. Onnea kodille ja ihanaa, oikeaa koiran elämää Beautille.

 

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Beauti saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Beauti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutstuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Beautin yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.