Enkelikoira: HELLÄ

Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Rosiori de Vede)
Kokoarvio:

 

17.03.2017
Rosiori de Veden kaupunki Romaniassa on koiraihmisen näkökulmasta surullinen paikka. Ainoan toivon kipinän paremmasta huomisesta tuo uuttera eläinsuojelija Cornelia Stan, joka on omistanut elämänsä näiden koirien auttamiseen. Cornelia käy säännöllisesti hoitamassa ja ruokkimassa koiria ja järjestää niitä ulkomaalaisten adoptioiden piiriin. Kulkurit auttavat Rosiori De Veden syrjäistä romanialaiskaupunkia sen koiraongelman hallinnassa massasterilointi ja avustusprojektin avulla sekä ottamalla joitaki kunnallisen tarhan koiria adoptio-ohjelmaan. Kaupungin koiratarhalla elää arviolta noin 350 koiraa. Osa koirista on kiinnitettyinä koppeihinsa puolentoista metrin pituisella kettingillä, osa elää tarhan sisällä häkeissä betonilattialla. Yksi näistä ns. koppikoirista on ihana Hellä, joka päätyi maaliskuun vierailun myötä Kulkurien adoptio-ohjelmaan herttaisen luonteensa vuoksi.

Hellä on todella upea tyttö, jossa on kuitenkin jotain hyvin tavanomaista. Tämän vuoksi se ohitetaan monta kertaa tarhalla ennen kuin se huomataan kunnolla. Jonkin ajan kuluttua joku pysähtyy ohimennen Hellän kohdalle ja tyttö suorastaan sulaa maahan ja selälleen, kun ihminen on edes sen vierellä. Heti kun ihminen näyttää edes hieman siltä, että siltä olisi mahdollista saada rapsutuksia Hellä valahtaa maahan ja kellahtaa kyljelleen odottamaan. Käytös voi osittain olla alistumista, eikä Hellä mahdollisesti osaa näyttää muilla tavoilla että on onnellinen. Hellä on todella pienieleinen tyttö, mutta mielettömän kultainen ja kiltti. Luonteeltaan suloinen Hellä on rauhallinen, tasapainoinen ja ystävällinen. Neidin häntä heiluu ilosta taukoamatta koko ajan, kun se odottelee hiljaisena omalla paikallaan, josko joku tulisi sen lähelle. Hellä on todella ihmisrakas ja huomionkipeä ja todella surkean oloinen, kun sen luota tehdään lähtöä pois.

Kultainen Hellä painaa arvion mukaan noin 15 kg ja säkäkorkeutta sillä on noin 50 cm.

18.05.2017
Hellä on hieman ujo tyttö, mutta se tulee kyllä ihmisen luo ystävällisesti. Kiltti Hellä selvästi haluaisi tehdä enemmänkin tuttavuutta ihmisten kanssa, joten kärsivällisessä kodissa neiti varmasti rohkaistuu. Hellän tulevan kodin täytyy varmistaa, että he luovat Hellälle pehmeän ja turvallisen ympäristön, jossa se saa edetä omaan tahtiinsa. Kodin tulee lisäksi ymmärtää, että rohkaistumisessa ja uusien asioiden totutteluussa voi vierähtää aikaa kuukausia. On myös mahdollista, että Hellä voi myös jäädä jossain tilainteissa pysyvästi ujoksi. Hellä haukkui jonkin verran tarhalla.

Lisätty herttaiselle Hellälle kuvia ja video.

26.06.2017
Valitettavasti saimme eilen suru-uutisia. Ihana Hellä on nukkunut ikiuneen tuntemattomasta syystä Rosiorin kunnallisella tarhalla. Hyvää matkaa pikkuinen, ehkä nyt olet vihdoinkin oman perheesi luona <3

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hellä saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hellä on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hellän yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: