Päivitetty 04.05.2016

Kodin saanut koira: BEBELUCA


Syntymäaika: 11-12/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
ei steriloida

 

1.4.2016
Rosiorin kaupungissa, Romanian maaseudulla sijaitsee vaaleanpunainen talo. Kaupungissa, jonka katukoiraongelma on valtava ja jonka kauduilla ja koiratarhalla elää satoja hylättyjä koiria tämä talo edustaa toivoa paremmasta huomisesta. Talossa nimittäin toteutetaan kuukausittain Rescueyhdistys Kulkurien ja Romanian Animal Rescue (RAR)n yhteistyönä sterilointipäivä, jolloin vähävaraiset omistjat voivat tuoda lemmikkinsä steriloitavaksi ilmaiseksi. Tämän lisäksi vaaleanpunaisessa talossa asuu muutamia koiria, jotka paikallinen eläinsuojelia Cornelia Stan on pelastanut kadulta. Yksi näistä koirista on syötävän suloinen, Cornelian sydänkäpynen, Bebeluca. Nimi tarkoittaa Romaniaksi vauvelia ja sellainen Bebeluca todella on. Vuoden 2016 ensimmäinen sterilointipäivä järjestettiin 17.3. Kulkurien aktiivit osallistuivat päivään Romanian matkansa aikana ja tapasivat tällöin ensimmäisen kerran Bebelucan. Ei kahta kysymystäkään, Bebelucan oli päästävä mukaan yhdistyksen adoptio-ohjelmaan ja aloittaa ikioman kodin etsintä Suomesta.

Bebeluca on luonteeltaan vallan verraton, normaali ja leikkisä koiralapsi. Se ei arastele ihmisiä yhtään vaan juoksee häntä heiluen moikkaamaan kaikki paikalla olijat. Rapsutuksia se pyytää maha pystyssä. Sterilointipäivän aikana Bebeluca vietti aikaa vaaleanpunaisen talon pihalla yhdessä vanhempien koirien kanssa joita se seurasi rohkeasti. Uusia ääniä ja asioita kohtaan se on utelias ja haluaa tutkia kaikkea. Bebeluca painaa tällä hetkellä 3-4kg ja kasvaa aikuisena oletettavasti noin kymmenkiloiseksi.

11.4.2016
Bebeluca on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

4.5.2016
Bebeluca saapui omaan kotiinsa 29.4.2016.

———————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Bebeluca tulee Suomeen steriloimatta nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Bebeluca saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bebeluca on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.