Kotia etsivä koira: BEN (ent. Bic) (Suomessa)

Ben tykkään kavereista, hän etsii tositarkoituksella omaa koirakaverillista kotia.
Syntymäaika: 06/2020
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomesssa kotihoidossa, kotoisin Carpe, Romania
Kokoarvio:42cm/13kg

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
22.2.2024

Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla hyvää huolta.

Carmen oli löytänyt tämän veljeskaksikon eräänä päivänä  matkalla tarhalle. Pojat oli hyvin tavalliseen Romanialaiseen tapaan hylätty tien varteen. Löytyöhetkellä veljekset olivat noin 6 viikon ikäsiä. Veljekset Bic ja Bac ovat siis eläneet lähes koko nuoren elämänsä tarhalla. Veljeksistä Bic on hieman matalampaa pötkyläistä mallia, hän jakaa pihan jolla asuu veljensä lisäksi muiden pentujen kanssa. Bic on luonteeltaan ystävällinen niin koirille kuin ihmisillekin. Hänen ei ole tarhalla kuultu juurikaan haukkuvan. Bic on muiden koirien kanssa leikkisä ja selvästi nauttii kun saa peuhata muiden pentujen kanssa, hänen tulevassa kodissaan voisikin olla koirakaveri odottamassa. Käytökseltään Bic on enemmän alistuva kuin pomottaja. Bic etsii itselleen koiralähtoisesti ajattelevaa kotia jossa ollaan valmiita tukemaan pojan matkaa kotikoiraksi positiivisesti vahvistamalla.

Kooltaan Bic on n. 42cm ja 13kg. Bic ei tästä tule enää kasvamaan, eli hänestä jää matalahko keskikokoinen koira.

Kotihoitaja on kertonut Benin olevan kuten olettaa saattaa vielä kotikoiran asioihin tottumaton nuori koira. Sisällä Ben leikkii ja on alun muuttostressin jälkeen ollut melko rentona. Käsittely ja kosketus on Benille ok, myös vieraat henkilöt kotihoitajan kotona mennyt alun epäilyn jälkeen ihan kivasti. Ulkoilu on Benille todella jännittävää ja pienetkin muutokset saavat Benin stressitasot nousemaan. Ulkoilua on harjoiteltu pienin askelin ja koiran ehdoilla, Ben ei tämän hetken tiedon mukaan välttämättä pärjää kovin vilkkaassa ympäristössä.

Päivitykset:

22.2.2024

Benillä menee hoidossa kivasti. Hän ottaa todella paljon tukea ja mallia koirakavereistaan (samaa kokoluokkaa kuin Ben itse). Ben rakastaa rapsutuksia todella paljon, on melkoinen kainalokaveri.

Liukkaat kelit eivät ole Benin suosikkisää lenkkeillä, johtunee nivelrikosta ja siitä että liukkaalla kroppa menee jumiin. Ben saakin säännöllisesti kerran kuussa librelapistoksen nivelrikkoon. Omalla pihallaan Benistä on paljastunut pieni vahtikoira, saattaa haukkua pihalla ollessaan ohikulkijoita. Lisätty löhöilukuva <3

24.1.2024

Ben on kehittynyt huimasti hoidossa ollessaan. Makuuhuoneen murinat ovat lähes kokonaan loppunut ja kemiat kotihoidossa olevien muiden koirien kanssa on parantunut ja nyt ollaankin jo ihan kavereita. Ben viihtyy todella hyvin reippaiden koirakavereiden kanssa, tulevassa kodissa olisikin hyvä olla tasapainoinen ja reipas kaveri odottamassa.

Uudet ihmiset ovat Benille alkuun luonnollisesti jänniä mutta siinäkin hän kehittyy hienosti kun saa ottaa oman aikansa. Alkuun Ben ei ollut autossa olosta yhtään innoissaan, nyt reilu kuukausi kotihoidossa on muuttanut tilanteen niin, että Ben hyppää ihan itse autoon ja matkustaa hienosti.

Lisätty videoita ja kuvia.

7.1.2024

Ben palasi uudestaan kotia etsiväksi koiraksi, hän siirtyi kotihoitajalle joulukuussa.

Ben on hieman reaktiivinen koira, vaan ei lainkaan toivoton. Makuuhuone ja sänky on Benille niin edellisessä kodissa kuin hoitopaikassa ollut resurssi, josta tulee vähän sanomista. Ben murisee/ haukkuu mutta ei ole ketään koskaan purrut.

Ben kävi lääkärissä, jossa löytyi alkavia nivelrikkomuutoksia, näihin vaivoihin Ben saa nyt librela pistoksen kerran kuussa. Tulevan kodin tulee sitoutua jatkamaan tätä hoitoa, jotta Ben saa elää kivutonta elämää.

27.9.2021

Ben on varattu. Pian se siirtyy omaan rakastavaan kotiin <3

24.8.2021

Lisätty uusia kuvia.

11.8.2021

Ben palasi kotia etsiväksi koiraksi itsestään riippumattomista syistä. Ben asustaa Turun suunnilla kotihoidossa ja sitä pääsee katsomaan kun tarvittavat adoptiohaastattelut on tehty.

10.7.2021

Bicin elämä otti kertaheitolla ison harppauksen. Bic matkusti Suomeen ja tapasi oman perheensä, samalla hän sai uuden nimen, Ben. Onnea Ben ja perhe <3

19.5.2021

Bic huomattiin nopeasti ja nyt häntä odottaakin Suomessa ikioma perhe. Bic on varattu koira <3

11.5.2021

Bic aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bic saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bic on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii: Anne-Mari Vihtonen

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: