Päivitetty 15.08.2021

Kodin saanut koira: BAC (nyk. Pasi)


Syntymäaika: 06/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

11.5.2021

Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla hyvää huolta.

Carmen oli löytänyt tämän veljeskaksikon eräänä päivänä  matkalla tarhalle. Pojat oli hyvin tavalliseen Romanialaiseen tapaan hylätty tien varteen. Löytyöhetkellä veljekset olivat noin 6 viikon ikäsiä. Veljekset Bic ja Bac ovat siis eläneet lähes koko nuoren elämänsä tarhalla. Veljeksistä Bac on pitkäjalkaisempi nuorukainen. Bac tulee yleisesti toimeen hyvin narttukoirien kanssa, narttujen seurassa Bac on jopa hieman alistuvan oloinen. Muiden urosten kanssa hän on hieman ajatunut kiistoihin, uroksia kohtaan hän on ehkä voitontahtoinen. Ihmisten kanssa Bac on hyvin ystävällinen. Bac haukkuu tarhalla maltillisesti, ei ole siis turhan haukkuja. Bac etsii itselleen koiralähtoisesti ajattelevaa kotia jossa ollaan valmiita tukemaan pojan matkaa kotikoiraksi positiivisesti vahvistamalla.

Kooltaan Bac on n. 45cm ja 14kg. Bac ei tästä tule enää kasvamaan.

Päivitykset:

14.8.2021

Bac matkusti pitkän matkan Romaniasta Suomeen ja tapasi oman perheensä ensi kertaa. Bac tunnetaan myös nykyään nimellä Pasi. Onnea Pasi ja perhe <3

2.7.2021

Ihanaa Bac pieni. Sinut on varattu ja oma koti odottaa sinua kovasti kotiin!

11.5.2021

Bac aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bac saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bac on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bacin yhteyshenkilönä toimii Anne-Mari Vihtonen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.