Päivitetty 15.08.2021

Kodin saanut koira: AGI


Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G rescue)
steriloitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:
Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. M.G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelija Mihai Grigorien perustama taho. Tarha sijaitsee Bulbucata-Stalpu -alueella, noin 30 km Bukarestin ulkopuolella. Tontti on rauhallisella alueella ja tarjoaa suojaa koirille, muutamalle lehmälle, hevoselle, lampaalle, vuohelle, possulle, erilaiselle linnulle sekä kaneille ja kissoille. Mihailin tavoite on myös tulevaisuudessa tehdä valistustyötä koululaisten parissa kertoen vastuullisesta eläintenpidosta ja -hoidosta.

Agi neitokainen on yksi viidestä ranskanbulldogista, jotka Mihai pelasti pentutehtaalta. Mihai kertoo, että hän on hakenut koirat  pentutehtaan siivoojan avustuksella toukokuussa 2021. Näitä koiria on käytetty useita vuosia hyväksi pentutehtaassa, jonka jälkeen ne on hylätty sieltä tuottamattomuuden vuoksi ja niistä olisi tullut kodittomia koiria, jollei Mihai olisi niitä siivoojan avulla pelastanut. Kulkurit ja MG Rescue eivät tue tai edesauta millään tavalla pentutehtaan toimintaa Pentutehtaat pääsevät halutessaan miten vain turhista koirista eroon ja missään kohtaa kukaan ei hyödy koirien siirtymisestä MG Rescuelle, paitsi koirat jotka saavat uuden elämän.

Kova elämä pentutehtaalla ei näy Potocin, Alinah, Graceyn, Cremalinan tai Agin käyttäytymisessä. Koko tämä viisikko tulee tarhalla toimeen muiden koirien kanssa . Yleisesti ottaen ranskanbulldoggi onkin  hyvin sosiaalinen muita koiria kohtaan. Kuitenkin rodulle tyypillinen rohkea ja ”iholle” tuleva lähestymistapa voi aiheuttaa konflikteja muiden koirien kanssa, joten tämä on hyvä tulevan perheen ymmärtää.

Viisikko tuntuu taustastaan huolimatta rakastavan ihmisiä. He ovatkin aluksi ihmisiä nähdessään erittäin innokkaita, mutta osaavat myös Mihain mukaan jonkin ajan päästä rauhoittua. Koska ranskanbulldoggi ei ole haukkuherkkä rotu, Agi voisi sopia myös kerrotaloon.

Agin tulevalta kodilta vaaditaan joko kokemusta rodusta tai perehtymistä ranskanbulldoggien rotuominaisuuksiin ja rodun terveydentilaan. Ranskanbulldogin yleisimpiä terveysongelmia ovat allergiat, selkäongelmat, hengitysongelmat ja silmäongelmat. Rodussa esiintyy myös pienemmässä määrin epilepsiaa, patella luksaatiota, lonkkaniveldysplasiaa ja joitain immunologisia ongelmia. Suurin osa ranskanbulldogin terveysongelmista johtuu liiallisuuksiin viedystä ulkomuodosta. On tärkeää huomioida myös, että kuumalla säällä ranskanbulldoggi on erittäin altis lämpöhalvaukselle.

Kooltaan Agi on arviolta 35 cm ja 10 kg.

Päivitykset:

14.8.2021

Tuusulaan saapui eilen ennätysmäärä rescueranskiksia, yksi niistä oli Agi. Agi otti uuden elämän alun ranskismaisen tyylikkäästi ja hurmasi perheensä ensi hetkestä. Onnea Agi ja perhe <3

2.7.2021

Agin heinäkuu ei voisi paremmin alkaa, hänet on varattu <3 Oma perhe odottaa jo Sinua kovasti kotiin!

5.6.2021
Agi aloitti Kulkureiden adoptio-ohjelmassa oman kodin etsimisen.

——————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Agi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Agi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Anne-Mari Vihtonen.

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.