Päivitetty 11.11.2021

Kodin saanut koira: BIC (nyk. Ben) (Suomessa)


Syntymäaika: 06/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
11.5.2021

Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla hyvää huolta.

Carmen oli löytänyt tämän veljeskaksikon eräänä päivänä  matkalla tarhalle. Pojat oli hyvin tavalliseen Romanialaiseen tapaan hylätty tien varteen. Löytyöhetkellä veljekset olivat noin 6 viikon ikäsiä. Veljekset Bic ja Bac ovat siis eläneet lähes koko nuoren elämänsä tarhalla. Veljeksistä Bic on hieman matalampaa pötkyläistä mallia, hän jakaa pihan jolla asuu veljensä lisäksi muiden pentujen kanssa. Bic on luonteeltaan ystävällinen niin koirille kuin ihmisillekin. Hänen ei ole tarhalla kuultu juurikaan haukkuvan. Bic on muiden koirien kanssa leikkisä ja selvästi nauttii kun saa peuhata muiden pentujen kanssa, hänen tulevassa kodissaan voisikin olla koirakaveri odottamassa. Käytökseltään Bic on enemmän alistuva kuin pomottaja. Bic etsii itselleen koiralähtoisesti ajattelevaa kotia jossa ollaan valmiita tukemaan pojan matkaa kotikoiraksi positiivisesti vahvistamalla.

Kooltaan Bic on n. 42cm ja 13kg. Bic ei tästä tule enää kasvamaan, eli hänestä jää matalahko keskikokoinen koira.

Kotihoitaja on kertonut Benin olevan kuten olettaa saattaa vielä kotikoiran asioihin tottumaton nuori koira. Sisällä Ben leikkii ja on alun muuttostressin jälkeen ollut melko rentona. Käsittely ja kosketus on Benille ok, myös vieraat henkilöt kotihoitajan kotona mennyt alun epäilyn jälkeen ihan kivasti. Ulkoilu on Benille todella jännittävää ja pienetkin muutokset saavat Benin stressitasot nousemaan. Ulkoilua on harjoiteltu pienin askelin ja koiran ehdoilla, Ben ei tämän hetken tiedon mukaan välttämättä pärjää kovin vilkkaassa ympäristössä.

Päivitykset:

27.9.2021

Ben on varattu. Pian se siirtyy omaan rakastavaan kotiin <3

24.8.2021

Lisätty uusia kuvia.

11.8.2021

Ben palasi kotia etsiväksi koiraksi itsestään riippumattomista syistä. Ben asustaa Turun suunnilla kotihoidossa ja sitä pääsee katsomaan kun tarvittavat adoptiohaastattelut on tehty.

10.7.2021

Bicin elämä otti kertaheitolla ison harppauksen. Bic matkusti Suomeen ja tapasi oman perheensä, samalla hän sai uuden nimen, Ben. Onnea Ben ja perhe <3

19.5.2021

Bic huomattiin nopeasti ja nyt häntä odottaakin Suomessa ikioma perhe. Bic on varattu koira <3

11.5.2021

Bic aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bic saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bic on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bicin yhteyshenkilönä toimii Anne-Mari Vihtonen.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.