Päivitetty 10.03.2014

Kodin saanut: BILLY (nyk. Brutus)


brutus

 

BILLY

* synt. 5/2013

* uros

* Romaniassa

 

 

 
2.8.2013
Syötävän suloiset veljekset Beethoven, Billy ja Bono syntyivät bukarestilaiselle rakennustyömaalle toukokuussa 2013. Pentujen emon omistaja pystyi pitämään vain emon, joten paikallinen eläinsuojelija Giovanni Razvan pelasti pennut ykstyiselle pienelle tarhalleen. Pennut saivat viettää emonsa kanssa aikaa onneksi 8 viikkoisiksi saakka, ja nyt tarhalla ollessaan ne viettävät sosiaalista, aktiivista elämää ollen koko ajan tekemissä toisten koirien ja ihmisten, myös lasten, kanssa. Lähtökohdat pentujen elämälle ovat siis niin hyvät kuin romanialaisittain voi olla.

Billy, Bono ja Beethoven ovat avoimia, äärimmäisen sosiaalisia ja reippaita, aivan kuten pentujen kuuluukin olla. Ne ovat leikkisiä ja tulevat juttuun niin muiden koirien kuin lastenkin kanssa. Pentujen emon strategiset mitat ovat 45cm ja 15kg, joiden myötä näistä hurmureista on arvioitu kasvavan keskikokoisia, maksimissaan noin 50-55cm korkeita ja 20-25kg painoisia.

Tällä hetkellä pennut ovat noin 10-12 viikon ikäisiä ja ne ovat saaneet ensimmäiset rokotuksensa. Omiin koteihinsa pojat ovat valmiita matkaamaan syyskuun puolen välin tienoilla. Ne luovutetaan EU-passeineen asianmukaisesti sirutettuna, rokotettuna, loishääädettynä, tautitestattuna. Huomioithan, että edellytämme pentujen kastroinnin tapahtuvan kohtuullisen ajan sisällä Suomeen saapumisesta. Yhdistys kuitenkin osallistuu kuluihin kuittia vastaan 25% osuudella.

Pennuissa ei toistaiseksi ole näkyvillä merkittäviä luonne-eroja, vaan ne touhottavat vapaana tarhan alueella yhtenä pentupörrönä kaikki kolme ja hurmaavat mennen tullen jokaisen paikalle saapuvan ihmisen.

Pennut etsivät sitoutuneita koteja, jossa ne saavat olla osana perhettä ja oppia kunnon koirakansalaiselle tärkeitä taitoja.


25.8.2013

Aktiivimme vierailivat jälleen Romaniassa elokuun lopussa ja tapasivat Giovannin pienellä yksityisellä tarhalla asuvat veljekset Billyn, Bonon ja Beethovenin. Veljeksistä Beethoven ja Bono ovat jo varattuja Suomeen, mutta hurmaava Billy etsii vielä omaa rakastavaa loppuelämän kotiaan.

Billy on hyvin reipas ja se tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa. Aikuisen koiran komentelusta ja ärhentelystäkään se ei tunnu olevan moksiskaan, vaan siirtyy vain sivummalle touhottamaan omiaan.

Billy RAKASTAA ihmisiä ja niiden huomiota. Se on todella innokas ja huomiota osakseen saadessa se suorastaan hyppii onnesta. Billy on hyvin oppivainen ja se ottaa hyvin kontaktia ihmiseen. Sen motivoiminen on myös todella helppoa, sillä Billy tekee herkkujen eteen miltei mitä tahansa.

Billy etsii aktiivista ja sitoutunutta kotia, jossa sitä ollaan valmiita opastamaan ja ohjaamaan positiivisin keinoin kunnon koirakansalaisen tavoille.


2.9.2013
Lisätty uusia kuvia


6.9.2013

Billy lentää veljiensä Bonon ja Beethovenin kanssa Suomeen 21.9.2013. Bonolla ja Beethovenilla on jo omat kotinsa tiedossa, mutta tämä hurmuri etsii yhä omaansa. Löytyisiköhän Billyllekkin oma rakastava koti, jonne se voisi suoraan matkata?


19.9.2013
Billy on varattu omaan kotiinsa Suomeen!


21.9.2013
Billy saapui omaan kotiinsa ja sai nimekseen Brutus.

 

22.9.2013   Kuulumisia kodista
“Moikka! Meillä on mennyt tosi hyvin ja Brutus on kotiutunut loistavasti! Kotimatkalla kaikki tarpeet oli hoidettu ulos ja autossa oli ollut rauhallinen. Sisällekään ei ole sattunut kuin yhden pissivahingot, muuten on hienosti tehty ulos kaikki 🙂 Brutus on myös ihan hirmuisen fiksu ja oppii asioita älyttömän nopeasti, tänään hän on omaksunut sekä “tänne” että “istu” sanat! Jos jotain kiellyttä tekee, niin se loppuu välittömästi, kun taputan käsiäni kerran.

Axilur-kuuri on myös aloitettu ja käytiin suihkussa, mikä oli aluksi hieman pelottavaa, mutta kuivattana oleminen oli sitten hänen mielestään ihan huippukivaa 🙂 Lähdetään tästä vielä vähän metsään ulkoilemaan, kun sadekin lakkasi. Kuvassa Brutus on ensimmäistä kertaa paikallaan yli 5 sekuntia :D”
10.3.2014
“Kastrointi on hoidettu ja haava parantui tosi hyvin ja nopeasti! Ollaan lenkkeillessä tehty kontakti-harjoituksia namupussin kanssa ja juuri äsken selvittiin lenkki kahdella tosi pienellä räyhällä (vaikka käveltiin päiväkodin ohi ja piha oli täynnä lapsia :)) Vetäminenkin on vähentynyt jo hiukan, joten suunta on oikea ja toivottavasti jossain vaiheessa lenkit sujuu nätisti vetämättä, sitä harjoitellessa.. 😀

Olimme itse reissussa yhden yön ja Brutus oli lemmikkihoitolassa ja siellä saimme vahvistuksen asiantuntijoilta omille ajatuksille, ettei Brutus ole vieraita kohtaan niinkään agressiivinen, vaan varuillaan ja pelokas (etenkin miehiä kohtaan). Lemmikkihoitolan nainen sai kontaktin Brudeen ja hänen neuvojaan olemme käyttäneet  kotonakin.

Ovikello-räyhäämiseen etsitään vielä toimivaa harjoitusta, mutta eiköhän sekin löydy :)”


Varaajana toimi Nelli

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.