Päivitetty 01.05.2017

Kodin saanut koira: BLESS


Syntymäaika: Noin 2012
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Suomessa (Naantali)
Kastroitu

 

22.2.2014
Bless on nuori ja aktiivinen koiranalku Glinan tarhalla. Bless asui aikasemmin kadulla, parkkipaikan lähettyvillä, jossa eräs nainen sitä kävi ruokkimassa. Kun Romanian tilanne koirien kannalta ei yhtään näytä helpottavan, päätti tämä nainen viedä Blessin Glinan tarhalle turvaan ja samalla Blessille tarjoutui mahdollisuus parempaan elämään adoption kautta.

Blessissä virtaa todennäköisesti pitbullin verta ja luonteeltaan hän onkin määrätietoinen ja älykäs. Bless asuu tällä hetkellä samassa häkissä nartun kanssa ja tytöt tätä nuorta herraa kovasti kiinnostavatkin. Tyttökaverin seuraa tämä poika varmasti arvostaisi myös tulevassa kodissakin kunhan tyttökaverikin on määrätietoinen ja pitää aktiivisen Blessin ojennuksessa.

Virikkeetön tarhaelämä ei ole aktiivisille koirille hyväksi ja siksi Bless etsiikin aktiivista ja koirakokenutta kotia, jossa osataan käsitellä tämän rotuisia koiria. Blessistä saa myös varmasti kaverin moniin harrastuksiin ja toivottavaa olisikin että sellainen koti Blessille löytyisi.

Tulevan kodin tulee sitoutua Blessiin koko sen loppuelämän ajaksi, opettaa se kunnon koirakansalaiseksi ja mikä tärkeintä kohdella sitä rakastettuna perheenjäsenenä. Aktiivinen koira tarvitsee paljon virikkeitä, jottei aika käy tylsäksi. Bless nimittäin varmasti sisustaa asunnon uudelleen mikäli se ei saa tarpeeksi aktivointia. 🙂

Blessille asumismuodoksi sopii niin kerros-, rivi-, kuin omakotitalokin kunhan riittävästä liikunnan tarpeesta huolehditaan. Bless varmasti arvoistaisi myös omaa pihaa missä temmeltää.

Bless on kompaktin kokoinen komistus, n. 45-50cm korkea, painaa n. 15kg ja on tällä hetkellä suht hoikassa kunnossa.

12.4.2014 – 15.5.2016 kooste
Yhdistyksemme aktiivit ovat monesti näiden vuosien aikana kerenneet tavata Blessin vieraillessa Glinan tarhalla. Bless on aina yhtä iloisesti ja innokkaasti vastaanottanut vieraat, alkuun sillä oli vaikeuksia saada itseään rauhoitettua sen vertaa, että malttoi olla paikoillaan kun sai ihmisen huomion. Ajan saatossa Blessillä kuitenkin tuli vaihe jolloin se selvästi rauhoittui.

Bless on koko tarhallaolon ajan pysynyt hyvässä kunnossa, se on kompakti paketti, täynnä voimaa ja energiaa.

Blessin tyyppinen koira tarvitsisi aktiviteetteja ja säännöllistä liikuntaa. Tämä ei kuitenkaan tarhalla ole mahdollista ja niin ollen Blessillä on ollut paljon patoutunutta energiaa, joka usein on purkautunut esim. ihmistä vastaan hyppimisellä, hammastelulla ja nuorempana myös komentamisella. Bless on fiksu eli se varmasti omaksuu asiat nopeasti ja sen huomion saa hyvin kiinnitettyä esimerkiksi pallolla taikka nameilla, mutta nyt tylsissä tarhaoloissa keskittymisen kanssa on haastetta. Kotiin päästyään ja turhat energiat purettuaan Bless varmasti opettelee enemmän kuin mielellään uusia asioita yhdessä oman ihmisensä kanssa.

Bless on ihmisrakas ja ystävällinen, se ei vaan mitenkään malttaisi pysyä nahoissaan kun se saa jonkun vieraakseen ja pienen hetken viettää aikaa normaali arjesta poiketen. Blessillä on ollut hetkiä jolloin se on ollut niin kyllästynyt häkkielämään, että se on yrittänyt sieltä karata. Bless tulee vaatimaan tulevalta kodiltaan kärsivällisyyttä, huumorintajua ja pitkää pinnaa. Lisäksi se tarvitsee määrätietoisen ja jämäkän omistajan jonka kanssa se pääsee liikkumaan tarpeeksi purkaakseen kaiken energiansa. Kaipaatko seuraksesi upean ulkomuodon omaavaa, aktiivista, innokasta, väsymätöntä ja ihmisrakasta touhuajaa?

 

Bless ei enää juurikaan hauku tarhalla. On uskomatonta, että tämä uljas, ystävällinen komistus ei ole vieläkään löytänyt kotia. Bless alkuinnoistuksen siivittämänä edelleen pomppi kohti, poika rauhoittui selkeästi nopeammin kuin aiemmin. Vaikuttaa siis siltä, että Bless on hiukan aikuistunut ja rauhoittunut. Myös se, että Blessin häkkikaveri löysi oman kodin ja tiet Blessin kanssa erkanivat on rauhoittanut Blessiä.

Blessiä ei luovuteta toisen uroskoiran kaveriksi.

Bless antaa hienosti käsitellä itseään ja hammastarkastuksenkin antaa tehdä nätisti. Hammaskiveä Blessillä on aika paljon alahampaissa. Bless hammasteli vierailijoita jonkin verran mikä johtuu pitkälti siitä, että poika oli yli-iloinen siitä, että sai seuraa häkkiinsä, vaikka se oli vain hetkeksi. Bless on fysiikaltaan hyvässä kunnossa, vaikka on ollut tarhalla jo pitkään.

 

15.5.2016
Toukokuussa aktiivimme tapasivat taas Blessin Glinan tarhalla.
Kerta toisensa jälkeen löydän itseni kirjoittamasta päivitystä Blessille, ja jälleen voisin kirjoittaa siitä kuinka herttainen koira Bless on ja miten paljon se nauttii ihmisen läheisyydestä ja siitä huomiosta jota saa sen pienen hetken kun sen häkissä kerkee vierailla.
Haluan kuitenkin sen sijaan kirjoittaa, että Blessille ei kuvat taikka videot tee oikeutta. Niiden välityksellä ei saa esille sen kuinka hienosta koirasta on kyse. Voiko olla niin, että musta väri jälleen karkoittaa ehdokkaita?
Bless on upea ja sen adoptoiva koti saa mitä mahtavimman perheenjäsenen.

14.7.2016
Heinäkuussa kävimme taas Glinalla. Taas yksi käynti, jonka aikana tapasimme Blessin. Bless on tällä kertaa todella energinen, sillä on paljon purkaamatonta energiaa. Se hyppii, riekkuu ja tekee melkein voltteja ilmassa kun menemmä sen luokse. Bless on viisas koira. Se tietää, että olemme sen luona vain hetken. Se tekee kaikkensa, että tulisi huomatuksi.
Puhumme hiljaa sille, kehumme kuinka hieno poika se on. Rapsutamme ja halaamme. Hyästelemme, toistaiseksi.
Ehkä pian on Blessin aika muuttaa kotiin.

9.11.2016
Kulkurien aktiivit vierailivat tapansa mukaan taas Glinan tarhalla ja tapasivat siellä myös Blessin. Bless osasi tällä kertaa ottaa rauhallisemmin ja riemastuminen ihmisten seurasta oli hillitympää kuin aiemmin. Toki Blessin kierrokset nousevat edelleen herkästi, mutta tarhan virikkeetön elämä on varmasti yksi suurimmista osatekijöistä tässä. Bless on odottanut oman kodin löytymistä jo yli 2,5 vuotta, mutta uskomme edelleen, että jonain päivänä myös tälle upealle koiralle löytyy se täydellinen koti.

12.1.2017
Talvi on saapunut taas Romaniaan ja pakkaset ja lumisateet koettelevat myös Glinan tarhan asukkaita. Kaikkein eniten kylmyys koettelee lyhytkarvaisia koiria, kuten jo kolme vuotta Glinan tarhalla asustanutta Blessiä.  Pahimpien pakkasten tullessa saimme järjestettyä Blessille väliaikaisen paikan OneVetin-klinikalta. Bless saa olla klinikan suojissa, kunnes pahin keli menee ohitse ja Bless onkin kotiutunut sinne jo erinomaisesti. Klinikan työntekijät ovat kertoneet, että Bless on käyttäytynyt klinikalla hienosti. Nyt olisikin tuhannen taalan paikka Blessille päästä klinikalta suoraan omaan kotiin ilman, että sen tarvitsisi enää palata takaisin Glinan tarhan häkkiin! Olisko sinulla tarjota tälle ihanalle pojalle sitoutunut loppu elämän koti? Lisätty Blessille uusi video, jossa se ihmettelee OneVet klinikan ulkotiloja.

15.2.2017
Ihana Bless saapui 5.2.2017 vihdoinkin Suomeen. Pojalle tarjoutui tilaisuus tulla kotihoitoon ja nyt Bless nauttiikin elämästä kotioloissa, nukkuen univelkoja pois pehmeällä sohvalla. Bless on kotihoidossa Naantalissa ja sillä on takanaan nyt reilu viikko ihka oikeaa kotikoiran elämä, poika on ylittänyt kaikki odotukset. Blessin energisyyden ja vauhtihirmuluonteen tietäen, oltiin varauduttu että kotihoitopaikassa saadaan varautua uudelleen sisustamiseen, järjestyksen muuttumiseen ja päättömään riekkumiseen. Bless on ollut kuitenkin kaikkea muuta. Se toki saa ilohepuleita ja juoksee onnessaan ympäri asuntoa ja tohottaa menemään mutta tämähän kuuluu jokaisen koiran elämään ja arkeen.

Bless on ollut ensimmäisestä päivästä saakka kuin luotu kotiin. Se on käyttäytynyt kuin olisi aina asunut kotikoirana. Bless touhuaa mukana arjessa siinä missä mikä tahansa hyväkäytöksinen kotikoira. Lenkillä se kulkee remmissä nätisti ilman suurempia haasteita. Bless on tässä lyhyessä ajassa saanut huomata mitä on nauttia lämpimästä pedistä, pehmeästä sohvan nurkasta ja mikä parasta, kylki kyljessä sängyssä nukkumisesta. Bless on ollut kaikkea sitä mitä koiralta voisi toivoa ja enemmän. Se on osoittanut hyvin mallikasta käytöstä ja nyt harjoiteltuaan työpäivien ajan yksin oloja on saatu todeta, että myös itsekseen herra pärjäilee varsin mainiosti.

Bless on nuori ja toimelias koira joka tarvitsee toki aktiviteetteja ja tekemistä mutta mikään superpallo tämä herra ei ole. Bless on melko malttamaton ja ei millään jaksaisi miettiä mitä siltä halutaan kun sitä pyydetään vaikka istumaan aloillaan kuvattavana, mutta kärsivällisellä johdonmukaisella koulutuksella Blessistä saa mitä upeimman kumppanin niin lenkkipoluille, treenikentälle kuin sohvan nurkkaankin. Blessin paino on nyt noin 21 kg ja kun lenkkeilyn ja hyvän ruuan myötä päästään normaalitilaan, tulee Bless olemaan ihannepainossaan joka on arviolta n. 25 kg.

Lisätty kuvia kotihoidosta.

 

4.3.2017

Bless on ollut nyt kuukauden päivät kotihoitopaikassaan opettelemassa Suomi koiran arkea. Kaikki on sujunut yli odotuksien ja Bless on jatkanut mallikelpoista käytöstään. Bless on kaiken kaikkiaan kaikkien näiden tarhalla vietettyjen vuosien jälkeen osoittanut olevansa tasapainoinen, rauhallinen ja kiltti. Poika pärjää hienosti työpäivät tekemättä tuhoja tai häiriköimättä naapureita minkäänlaisella metelöinnillä. Remmissä se kulkee ongelmitta kuin olisi aina harrastanut remmilenkkejä. Muut koirat, autot tai ohi menevät ihmiset eivät saa siinä juurikaan reaktiota aikaan vaan se jatkaa nätisti matkaansa.
Bless on ehtinyt tavata lapsia, muita koiria ja kissojakin ja tapaamiset on sujunut vallan mutkattomasti.
Innostuessaan tämä ihmisrakas ilopilleri saattaa edelleen hyppiä vasten mikä erityisesti lasten kanssa on muistettava ettei vahinkoja satu mutta muutoin Bless käyttäytyi lastenkin kanssa hyvin.

Muiden koirien kanssa Bless leikkii mielellään, mutta mikäli vastassa on dominoiva koira tai riitaa haastava kaveri, lähtee Bless puolustuskannalle eli tulevan omistajan on osattava katsoa sopivat leikkikaverit jottei mitään vahinkoja pääse sattumaan. Mikään riidanhakuinen rähisijä Bless ei kuitenkaan ole vaan se mieluusti tutustuu uusiin koiriin. Tästä huolimatta emme suosittele Blessiä samaan talouteen toisen uros koiran kanssa.

Bless oli tarhalla eläessään hyvin riehakas ja hallitsematon mutta nyt kotioloihin saavuttuaan ja stressitasojen laskettua siitä on paljastunut hyvinkin vaivaton ja miellyttävä kotikoira. Se liikkuu mielellään mutta ei tarvitse maratoonin mittaisia lenkkejä päivittäin jotta olisi siedettävä kotioloissa. Se ei myöskään riehu ja tuhoa tai aiheuta muuten mitään kaaosta kodissa vaan päinvastoin se on sopeutunut uskomattoman hienosti uuteen ympäristöön. Bless on upea luontoinen koira joka ansaitsee arvoisensa kodin jossa se saa nauttia elämästään rakastettuna perheenjäsenenä.

Mikäli sinulla voisi olla tarjota tälle upealle liian kauan omaa kotiaan odottaneelle pojalle se ikioma loppuelämän koti, niin olethan yhteydessä varaajaan.

24.4.2017
Bless on liikuttanut meistä monia vuosien aikana. Aina Glinalla vieraillessa kuiskasi sen korvaan lupauksen siitä, että vielä se päivä koittaa. Bless pääsi tänä talvena suojaan talven pakkasilta, Onevetin klinikalle. Sieltä matka jatkui kohti Suomea ja kotihoitoa. Nyt tuli se aika, jolloin voimme kirjoittaa Blessin nimen eteen VARATTU. Bless pääsee pian muuttamaan ihan omaan kotiinsa, nauttimaan elämästä, oman perheen parissa. Onnea Bless ja kiitos perhe <3

30.4.2017
Bless on nyt muuttanut omaan kotiinsa ja aloittanut yhteisen elämän, oman perheensä kanssa. Onnenpäiviä!

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Blessin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan mahdollisesti tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bless saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bless on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Blessin yhteyshenkilö Tanja Björninen

Video 1/2017

Video nro1 11/2016

Video nro2 11/2016

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.