Päivitetty 01.05.2017

Kodin saanut koira: CAMOMILLE


Syntymäaika: Noin 2013
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Steriloidaan

 

6.3.2017
Tammikuussa vierailimme Rosiori De Veden kunnallisella koiratarhalla, ainoa kunnallinen, jonka kanssa Rescueyhdistys Kulkurit ry tekee yhteistyötä. Rosiorin tarha eroaa useammasta muusta kunnalliselta tarhalta Romaniassa siinä, että tarhalla ei tapeta koiria. Vapaaehtoistyöntekijä ja Rosiorin kodittomien koirien ainoa toive, Cornelia Stan, on onnistunut pitkän ja hartaan työn tuloksena saavuttamaan vastuuhenkilön aseman tarhalla. Hän on myös onnistunut saada aikaan sopimuksen, että Rosiorin kunnallisen tarhan koiria ei tapeta. Tarhalla on 300-400 koiraa, odottamassa mahdollisuuttaan elämään. Kaupungin rankkurit tuovat lisää koiria säännöllisesti, koiria jotka he keräävät kaduilta ja pelloilta jne. Pentuja, aikuisia, seniori-ikäisiä, terveitä, sairaita, tiineitä.. Kaikki nämä koirat heitetään samaan eristyshäkkiin alkuun. Jos sinne ei mahdu, ne heitetään jonnekin toiseen häkkiin. Jolloin riski sairauksien leviämiseen koirien kesken kasvaa entisestään. Cornelia taistelee parantaakseen näiden koirien elinolosuhteita ja mahdollisuuksia hyvään elämään. Hänellä on kuitenkin kovin vähän tukea. Kulkurien lisäksi häntä tukee myös organisaatio Saksassa, sekä yksittäistä tukea hän saa myös esim Englannista.

Vaikka olen käynyt Rosiorissa aiemmin, se tunne joka jossain kohtaa huuhtoutuu ylitse on ainutlaatuinen. Ei sitä oikein pysty kuvailemaan. Se on sekoitus epätoivoa, vihaa, toivoa ja iloa. Ja itsellä kaikki sulaa yhteen päättäväisyydeksi lopuksi.

Camomille. Kiinniotettu ja tuotu jostain Rosiorista.

Camomille oli vielä tammikuussa ns. sisätiloissa Rosiorin tarhalla, eli suurissa häkeissä katon alla. Siellä meteli on korvia huumaavaa. Myös riskit koirien välisille tappeluille ovat kovin suuret. Stressitaso on ihan tapissa. Camomille oli melko lähellä sisääntuloa, ja samassa tilassa sen kanssa oli näkyvillä 2 muuta koiraa. Ties kuinka monta kopeissa oli piilossa. Camomille kiinnitti heti huomioni ja tiesin, että mikäli kaikki koiran kohdalla on ok ja sen voisi ottaa adoptio-ohjelmaan, näin myös halusin tehdä. Joskus vaan tulee tällaisia tunteita, ei sitäkään pysty selittämään. Menin tutustumaan Camomilleen ja huomasin tytön pidättelevän intoa ja iloa, sillä se ei halua aiheuttaa konfliktia muiden koirien kanssa. Se selvästi varoo näitä koiria, eteeenkin toista, paljon. Camomille antaa pusuja ja yrittää hieman leikkiä, ennen kuin taas muistaa, että kannattaa hieman varoa.

Camomille on noin 40cm korkea narttu, jolla on ikää arvion mukaan 3-4v.

Uskomme, että Camomille sopisi monenlaiseen kotiin mutta luonteensa vuoksi mielummin kotiin jossa ei ole liian voimakasluonteista koiraa ennestään.

14.3.2017
Camomille odottaa sitä, että se sen oma perhe siellä jossain huomaisi sen ja se saisi tehdä tuon tärkeän matkan Kotiin. Aktiivimme kävi jälleen maaliskuussa Rosiorissa ja nyt voimmekin kertoa sellaisia hyviä uutisia, että Camomille on päässyt muuttamaan pois konfliktialttiista sisätilasta. Tytöllä on oma koppi ja vaikka se tarkoittaa sitä, että se joutuu olemaan melko lyhyessä ketjussa, se kuitenkin myös tarkoittaa, että sillä on enemmän omaa rauhaa. Reissulaiset toteavat saman kuin mekin tammikuun reissullamme, Camomille on rauhallinen, tyyni ja kiltti. Se vaikuttaa kovin tasapainoiselta, eikä yhdy haukkuihin tai yleiseen vouhottamiseen. Tämä kaunokainen on ihan täysi kymppi.

22.3.2017
Ihana Camomille pääsee pian pyyhkimään Romanian pölyt tassuistaan, kun matka Suomeen ja oman perheen luokse on kynnyksellä. Camomille varattiin tänään omaan kotiin!

30.4.2017
25.4.2017 oli Camomillen vuoro lentää Suomeen ja alkaa nauttia elämästä oman perheensä kanssa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Camomille saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Camomille on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Camomillen yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.