Kodin saanut: BOBBY (Miss Ellien pentu)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

BOBBY

* N. 8 vk

* Uros

* Romaniassa.

 

 

 

02.07.2013

Kesäkuun alussa Glinan tarhan liepeille hylättiin emo ja kolme pentua.  Emo oli luonteeltaan hyvin kiltti ja hellä ja pennut olivat löytöhetkellä n. neljän viikon ikäisiä. Yksi pennuista oli kuitenkin matkalla päässyt harhautumaan porukasta ja löytyi n. 2 km päästä muista yksin. Jälleenäkeminen tarhalla oli sydäntäsärkevä, pentu ja emo ”itkivät” ilosta päästessään taas yhteen. Tämän pienen Dallas-perheen Miss-Ellie emon ja pentujen Pamelan, Lucyn ja Bobbyn tarina alkaa tästä.

Lucy, Bobby ja Pamela ovat kaikki reippaita, leikkisä, koirasosiaalisia ja vauhdikkaita ”perus”pentuja. Juuri sellaisia kuin  tämän ikäisten lapsosten kuuluukin.

Tämä pikkuruinen poika on nimeltään Bobby.  Bobby on nyt n. 8 viikon ikäinen ja kasvaa aikuisena arviolta keskikokoiseksi n. 15-20 kiloiseksi koiraksi. Bobbyn äiti, Miss-Ellie on sirorakenteinen ja arviolta n. 45 cm korkuinen etelän kaunotar.

Bobby on pentueen hurmuri. Siinä missä sisarensa Pamela ja Lucy ovat mustia pikku söpöläisiä, on Bobby läiskikäs kuin Texasilainen lehmä. Bobbyn ulkonäön erikoisuus on kaksivärinen nenä, joka tekee toki Bobbystä vielä suloisemman. Bobby on vauhdikas ja reipas nuori mies. Mitään erityistä Bobbyn luonteessa ei ole vielä käynyt ilmi.

Glinalla on tällä hetkellä paljon pentuja ja yleensä nämä saavat olla päivisin vapaina alueella reippailemassa. Bobby menee tässä porukassa kuin kala vedessä ja tulee mainiosti tällä hetkellä toimeen niin isojen kuin pienienkin koirien kanssa. Luonnollisestikaan Bobby ei vielä erottele koiria sukupuolien mukaan, mutta nuoren uroksen kaveriksi Bobbya ei luovuteta.

Bobbylle etsitään nyt kotia, jossa muistetaan että pentuna otettu koira kasvaa ja vaatii sitoutumista jopa 10-15 vuoden päähän.  Uuden kodin on myös hyvä ottaa huomioon , että Bobbyn luonne saattaa tulla vasta myöhemmin esiin ja varautuminen tulevaan kannattaa aloittaa jo nyt. Bobby on valmis matkustamaan omaan kotiinsa aikaisintaan elokuun loppupuolella. Bobby luovutetaan omaan kotiinsa sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passin kera.

30.07.2013

Bobby sai kodin romaniasta.

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: