Päivitetty 22.10.2017

Kodin saanut koira: BOUNTY BOY


Syntymäaika: 8/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroitu

 

TAUSTAA JA PERUSTIEDOT  9.9.2017 
Bountyn tarina alkaa hieman dramaattisesti. Se pelastettiin pari kuukautta sitten Bragadirun kunnalliselta tarhalta yhteistyökumppanimme eläinlääkäri ja -suojelija Mihai Grigorien toimesta. Bounty oli tuolloin kirjaimellisesti kuollut ja Mihai joutui elvyttämään pienen takaisin elävien kirjoihin. Kunnallisella tarhalla oli ilmeisesti aiottu steriloida Bounty ja siinä yhteydessä koiralle oli annettu liian paljon rauhoitusainetta.

Bounty pääsi Mihain perustaman M.G. Rescuen huostaan. Tulovaiheessa kaikki luulivat uutta koiraa nartuksi. Bounty oli alussa hyvin peloissaan ja koitti purra, kun vieraat ihmiset yrittivät koskea sitä. Parin päivän kuluttua Bounty alkoi kuitenkin kokea olonsa turvallisemmaksi ja antoi koskea itseensä. Silloin Mihai huomasi, että tällä “tytöllä” onkin kaksi palluraa jalkojen välissä.

Aktiivimme kävi tapaamassa Bountya syyskuun alussa. Bounty on rauhallinen ja tulee haistelemaan vierasta ihmistä. Se on lähestymisessään alkuun varovainen, mutta reipastuu heti, kun hoksaa vieraalla olevat namit. Herkkujen toivossa se alkaa itsenäisesti hakeutua vieraan lähelle. Välillä Bounty lähtee omille teilleen, mutta käy vähän väliä uudestaan moikkaamassa.

Suloinen Bounty on selvästi rauhaa rakastava luonne. Sillä on häkkikaverina pari riehakkaampaa “päsmäriä”. Bounty on heidän kanssaan kärsivällinen, eikä ärähdä, vaikka toiset välillä hyppivät päällekin. Bountyn kanssa samassa häkissä elelee sekä uroksia että narttuja. Yhteiselo sujuu sopuisasti. Bounty ei juurikaan hauku tarhalla.

Saatuaan touhuta ulkona vapaasti omissa oloissaan, Bounty ei haluaisi palata takaisin häkkiinsä. Se selvästi ahdistuu ja hätääntyy, kun ihminen ottaa sen kiinni. Enää se ei kuitenkaan yritä purra.

Bounty etsii rauhallista kotia, jossa ymmärretään arahkoa koiraa ja jossa nuorukainen saa rohkaistua omaan tahtiinsa. Joskus varovaisen koiran luottamus kasvaa nopeastikin, joskus se vie enemmän aikaa.

Bounty on noin vuoden ikäinen pienikokoinen koira. Korkeutta sillä on 35-40 cm ja painoa 10-12 kg.

21.10.2017
Bounty Boy on tänään tehnyt elämänsä matkan ja saapunut kotiin. Onnea yhteiseen elämään! <3

19.9.2017 
Bounty Boy on tänään varattu omaan kotiin.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bounty saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bounty on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bountyn yhteyshenkilö: Paula Tähtinen 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.