Päivitetty 22.03.2015

Kodin saanut koira: BOY HOPE (nyk. Toivo)


Komea koirapoika 10/14

Komea koirapoika 10/14

BOY HOPE

* Arvioitu syntymäaika huhtikuu 2014

* Uros

* Kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

21.1.2015
Eräänä päivänä viime vuoden elokuussa romanialaisen yhteistyökumppanimme ja todella eläinrakkaan Luiza Mandrun naapurin tontille ilmestyi sinne ilmeisesti hylätty pentu. Pentu tällöin oli iältään noin neljä kuukautta. Sillä oli päälaellaan avohaava, joka oli todennäköisesti syntynyt lyönnin seurauksena. Se oli myös hirvittävän laiha ja vieläkin hirvittävämmin se oli kauhuissaan. Naapuri oli soittamassa rankkurin heittämään koiran muualle, mutta Luiza aneli, että saisi koettaa saada koiran kiinni. Viikon verran Luiza kävi syöttämässä koiraa, joka lymyili auton alla surkeassa kunnossa ja pelosta liikuntakyvyttömänä. Vihdoin Luiza sai otteen koirasta. Koira oli kauhuissaan joutuessaan ihmisen käsiin.

Luiza on hoitanut Hope- nimen saanutta poikakoiran alkua ja saanut sen sekä henkiset että fyysiset haavat parantumaan. Hopesta on kasvanut upea nuorimies. Hope rakastaa elämää. Se rakastaa myös ihmisen läheisyyttä, vaikka uudet tuttavuudet sitä alussa hiukan jännittävätkin. Sen elämä koostuu leikistä ja juoksemisesta, erityisesti tarhan muiden koirien kanssa. Niiden kanssa se tuleekin moitteetta toimeen. Joskus innostuessaan ja muiden innoittamana se saattaa haukkua. Hope ei ole ollut erityisen läheisessä kontaktissa kissojen kanssa, mutta on niitä tavannut, eikä tällöin ole ollut ongelmaa. Lapsia Hope ei ole tavannut.

Hope on noin 50 senttiä korkea ja painaa noin 15- 20 kiloa. Se tulee näistä mitoista tuskin enää paljoakaan kasvamaan.

Pienestä, pelokkaasta ja hirvittävän kaltoinkohdellusta pojasta on Luizan hoteissa kasvanut komea ja elämäniloinen koira, joka etsii liikunnallista, aktiivista ja sitoutunutta kotia.

21.2.2015
Helmikuinen lauantai- iltapäivä täytti kovan alun saaneen koirapojan toiveet, sillä se on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

22.3.2015
Huonon alun saanut koirapoika on nyt parhaassa mahdollisessa paikassa, sillä se on eilen saapunut omaan kotiin. Uuden alun kunniaksi poika sai uuden nimen Toivo, joka kunnioittaa alkuperäistä nimeä. Onnea Toivo ja perhe.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Hope saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hope on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen

kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hopen varausasioissa sinua auttaa Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.