Kodin saanut koira: CAFELU

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Cafelu2

 

CAFELU

* arvioitu syntymäaika 10/2014

* narttu

 

 

 

 

08.02.2015
Pentujen tarinat Romaniassa ovat usein samankaltaisia, joku löytää pienet pennut ilman emoa kadulta ja yrittää saada ne turvaan joko kotiinsa tai maksulliseen hoitolaan. Tämä on myös näiden kolmen hurmaavan sisaruksen Cafelun, Margican ja Sosetican tarinan alku. Nainen joka oli löytänyt pennut oli ollut heti yhteydessä yhteistyökumppaniimme Suflete Dragin Anda Murguun, mutta koska Andan tarhoilla ei ollut tilaa oli nainen vienyt pennut maksulliseen hoitolaan ja pitänyt siellä sekä hoitanut pentujen rokotukset kuntoon. Kolmikko on nyt rokotettu ja siirtynyt Andan Furmusanin tarhalle odottelemaan kotejaan.

Cafelu, Margica ja Sosetica ovat nyt iältään n. 4,5-5 kk ikäisiä ja painavat 7-8 kiloa. Aikuisina näistä tytöistä arvioidaan tulevan keskikokoisia n. 45-50 korkeita 20-25-kiloisia nuoria neitejä. Koko kolmikko vaikuttaa ainakin tässä vaiheessa reippailta ja iloisilta peruspennuilta, eikä luonne-eroja ole vielä tullut vastaan. Kaikki kolme ovat sosiaalisia ihmisille ja aktiivisuuttakin tästä triosta löytyy. Muiden koirien kanssa koko kolmikko tulee mainiosti toimeen.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

06.04.2015
Cafelu on saanut oman kodin Ranskasta.

Yhteydenotot otti vastaan Johanna Lisko.

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: