Kodin saanut koira: CARLO

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

26.10.2014

26.10.2014

CARLO

* noin 2,5-vuotias

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

31.10.2014
Carlo on yksi niistä harvoista koirista, joilla on käynyt uskomaton tuuri ja se on pelastettu varmalta kuolemalta Pascanin kunnalliselta tarhalta. Toukokuussa 2014 Carlo pääsi eläinsuojelija Carmen Mandescun ansiosta turvaan Glinan tarhalle odottamaan ikioman kodin löytymistä.

Carlo on upea ja näyttävä uros, säkäkorkeudeltaan se on noin 65-68 cm.  Painoa Carlolla on noin 27kg. Kulkurien aktiivit tapasivat Carlon lokakuussa 2014  ja kuvasivat Carlon olevat luonteeltaan erittäin miellyttävä, rauhallinen ja vaikuttava poika. Missä olisi tämän komean ja hurmaavan herran ikioma koti, jossa se saisi elää rakastettuna perheenjäsenenä?

Carlo asuu samassa häkissä kolmen muun koiran kanssa, joista kaksi on narttuja ja yksi uros, eli  Carlo tulee siis hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Omassa kodissa sitä voisikin olla odottamassa koirakaveri.

Harkitessasi Carlon adoptointia, muistathan, että koiran omistaminen vaatii aikaa ja hyviä hermoja. Koiraa ei oteta hetken mielijohteesta eikä säälistä. Koiran omistaminen sitoo ja velvoittaa, koiran tulee saada liikuntaa, aivojumppaa, rakkautta ja rajoja, ja jokaista koiraa täytyy opastaa ja kouluttaa. Uuteen elämään, ympäristöön ja perheeseen sopeutuminen voi kestää jopa puoli vuotta ja koiraan tulee sitoutua sen loppu elämän ajaksi. Tulevan kodin tulee tarjota Carlolle sekä rajoja että rakkautta ja olla valmis opettamaan Carlolle alusta asti kaikki tärkeät kotikoiran taidot sisäsiisteydestä ja hihnakäyttäytymisestä lähtien.

Carlo luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna, sirutettuna, loishäädettynä, tautien varalta testattuna ja oman EU-passin omistavana.

4.1.2015
Lisätty uusia kuvia upeasta Carlosta!

29.1.2015
Carlo on varattu ikiomaan kotiin Suomeen!

14.3.2015
Carlo saapui tänään omaan kotiin!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptoitavan eläimen terveys, koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.
Carlon varaajana toimi Niina.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: