Enkelikoira: MAXIMUS

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

max

MAXIMUS

* Arvioitu syntymäaika 11/2014

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

01.02.2015

Maximus löydettiin neljän sisaruksensa kanssa joulukuussa 2014 erään koulun piha-alueelta, metsän kupeesta. Oli jo kylmä ja pienet, vasta noin kuukauden ikäiset pallerot olivat joutuneet täysin oman onnensa nojaan. Kukaan ei tiedä, mitä niiden emolle oli tapahtunut. Taas yksi surullinen ja valitettavan tavallinen tarina Romaniasta. Tällä tarinalla oli kuitenkin onneksemme onnellinen loppu. Koulua kävi nimittäin siivoamassa eläinrakas ihminen, joka ymmärsi pentujen hädän ja sen, että niiden olisi pian päästävä turvaan. Nainen ei tiennyt, mitä tehdä, mutta otti kuitenkin pennut mukaansa ja vei ne kotinsa lähellä olevaan hylättyyn taloon, jossa hoiti ja ruokki niitä päivittäin. Nyt ne olivat ainakin hetkellisesti turvassa. Nainen kuitenkin tiesi, ettei voisi pitää koiria kylmässä talonrähjässä ikuisesti ja otti yhteyttä yhteiskumppaniimme, eläinsuojelija Luiza Mandruun. Luiza kävi katsomassa pentuja ja vaikka tilaa oli vähän, otti hän ne pian luokseen. Kukaan ei edelleenkään tiedä, mitä niiden emolle tapahtui, mutta pentuviisikko on nyt turvassa Luizan luona.

Pennut ovat leikkisiä ja riehakkaita riiviöitä. Pikkuiset painavat nyt noin 5 kiloa ja niistä odotetaan kasvavan keskikokoisia, arviolta 20-25 kilon painoisia. Naperot tulevat erinomaisesti toimeen toisten koirien ja kissojenkin kanssa. Ne ovat sosiaalisia ja ystävällisiä myös ihmisiä kohtaan, mutta eivät silti sohvaperunamateriaalia luonteeltaan ja olemukseltaan. Nämä pallerot tarvitsevat siis rakastavat, mutta ehdottomasti määrätietoiset kodit. Aktiivisen luonteensa vuoksi tyypit voisivat sopia hyvin harrastuskavereiksi, eivätkä ne juurikaan hauku.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Maximus tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä.Yhdistys osallistuu kastroinnin kustannuksiin 70€:lla kuittia vastaan. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen kastrointia.

Maximus saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maximus on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

10.02.2015

MAXIMUS on varattu omaan kotiinsa Suomeen. 🙂

13.03.2015

Suureksi suruksemme joudumme ilmoittamaan että Pieni suuri MAXIMUS menehtyi tänään Romaniassa sairastuttuaan parvoon. Lepää rauhassa Maximus <3

Varaajana toimi Jenni

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: