Kodin saanut koira: TIMMYEL (T-team)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

Timmyel 02/15

Timmyel 02/15

TIMMYEL

* Arvioitu syntymäaika 10/14

* Uros

* Romaniassa

 

 

 

 

 

28.2.2015
Eräänä kylmänä päivänä noin kolme kuukautta sitten yksi yhteistyökumppanimme Asociatia A Doua Sansan vapaaehtoisista löysi kuusi pientä pentua. Heille oli käynyt kuten tuhansille muillekin koirille Romaniassa, heidät oli hylätty. Pennut saivat  A Doua Sansan tapojen mukaan ryhmänimen, tässä tapauksessa nimeksi tuli T-team. T-teamin karvalapsia voisi myös kutsua nimellä ”Lucky six”. Joku hylkäsi tämän kuuden pennun koplan erään sillan ja vilkkaan kadun lähettyville kun he olivat noin kahden kuukauden ikäisiä. Heidän tarina olisi myös voinut päättyä eri tavalla. Heidät olisi voitu heittää sillalta tai he olisivat voineet jäädä auton yliajamaksi. Trudy, Timmyel, Tyra, Texa ja Tomas päätyivät adoptio-ohjelmaamme, viides pentu Tinkerbell on kotihoidossa Romaniassa.

Timmyel on toinen pentueen uroksista. Luonteeltaan se on normaalin pennun tapaan utelias ja leikkisä. Poika nauttii ihmisten huomiosta ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Timmyel on tavannut myös kissoja ja niistäkin se tykkäsi kovasti. Tarhalla Timmyel haukkuu muiden sisarustensa tavoin melko paljon. Tämä on hyvin tyypillistä tarhaolosuhteissa eläville pennuille. Kun monta pentua on samassa tarhassa, telminnän yhteydessä syntyy yleensä myös paljon ääntä. Tarhalta kerrotaan Timmyelin omaavan valtavan ruokahalun. Pojan odotetaan kasvavan kuitenkin vain keskikokoiseksi koiraksi. Arvioitu säkäkorkeus sillä tulee olemaan noin 45-50cm ja painoa 15-20kg.

11.3.2015
Timmyel on löytänyt oman kotinsa toisaalta.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7- 9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Timmyel tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen kastrointia.

Timmyel saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Timmyel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Taija Mäkinen.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: