Päivitetty 10.03.2015

Kodin saanut koira: MILLY


 

Milly kotihoitopaikassaan helmikuussa 2015.

Milly kotihoitopaikassaan helmikuussa 2015.

MILLY

* arvioitu syntymäaika 7/2013

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

6.11.2013
Clinica Veterinara OneVet on Kulkurien yhteistyöeläinlääkäriklinikka, jonka johdossa on Dr. Adina miehineen. Dr. Adinan löytämät ja pelastamat Mollye, Milly ja Marco ovat sisaruksia, jotka odottavat omien kotiensa löytymistä Glinan tarhalla.

Aktiivimme vierailivat Romaniassa yhteistyökumppaneidemme luona lokakuussa. Matkallaan he tapasivat jo ennestään adoptio-ohjelmassamme olevia koiria, sekä tutustuivat uusiin potenttiaalisiin kotia etsiviin koiriin. He kertovat Mollyen, Millyn ja Marcon olevan iloisia veijareita, joiden hännät heiluivat kokoajan. Milly on sisaruksista reippain pentu ja se innostuikin häkkiin tulevista vieraista niin kovin, että yltyi jopa jakamaan pusujaan. Sisarukset kuitenkin osaavat myös rauhoittua syliin ja malttavat olla paikoillaan.

Milly etsii kotia, jossa on tarjota aktiiviselle nuorelle koiralle riittävästi liikuntaa ja aktiviteettejä.
Kotia, jossa se saisi opetella kunnon koirakansalaiselle tärkeitä asioita rakastettuna perheenjäsenenä. Milly tulee hyvin juttuun muiden koirien kanssa, joten tulevassa kodissa voisi olla myös kaveri Millyä odottamassa.

Sisaruskolmikon rotuperimästä voisi hyvin löytyä muunmuassa saksanpaimenkoiraa. Millyn odotetaankin kasvavan aikuisena keskikokoiseksi koiraksi.

16.3.2014
Mutaa, kuraa, liejua ja huomionkipeitä koiria..
Muta ja lieju valloittavat keskellä peltoja sijaitsevan, suojattoman Glinan tarhan joka kevät ja syksy. Autolla on haastavaa päästä perille saakka, joten ruokasäkit ja juomavesikin on kannettava kauempaa..

Aktiivimme vierailivat maaliskuisella Romanian matkallaan Glinan mutaisella tarhalla ja tapasivat siellä asustavat sakemanni-mix sisarukset Millyn ja Marcon. Sisaruskolmikon kolmas jäsen, Mollye, nauttii koiranpäivistä jo omassa kodissaan Suomessa.

He kertovat Millyn ja Marcon olevan pehmeitä, mutta oikein mukavia koiria. Ne ovat enemminkin nöyriä kuin päällepäsmäreitä. Sisarukset eivät tunge suinpäin syliin, mutta tulevat kutsusta luokse ja viihtyvät kyllä rapsuteltavina. Ne antavat käsitellä itseään myös hyvin.

Millyllä onkin erinomaiset edellytykset kotikoiran elämään. Mistä löytyisi sitoutunut ja rakastava koti tälle kaunokaiselle?

Lisätty uusia kuvia ja video!

6.6.2014
Toukokuussa Kulkureiden aktiivien oli taas aika pakata laukkunsa ja matkata kohti Romaniaa, ja yhteistyökumppaneidemme tarhoja. Glinan tarhalla he tapasivat vauhtisisarukset Millyn ja Marcon.

Aktiiviemme mennessä sisaruksien häkkiin Millyä jännitti valtavasti, mutta jo hyvin pienen hetken jälkeen alkoi jo hulina. Milly oli onnesta soikeana saadessaan huomiota ja innostuksissaan se pomppi kopin katolle, söi hieman aurinkosuojaa, pomppi aktiviimme Johannan syliin, taklaili veljeään Marcoa, kirputetteli kättä, pussaili Johannan märäksi… Huhhuh. Vauhtia ja vilinää siis riitti..

12.7.2014
Aktiivimme tapasivat Millyn jälleen heinäkuisella matkallaan ja he kertovat Millyn olevan super energinen, iloinen ja leikkisä. Aavistuksen verran Milly arasteli vieraiden ihmisien kosketusta, mutta oli selvästi innoissaan vierailijoista ja hyppi heitä vasten.. Omaan kotiin päästyään Milly varmasti reipastuisi ja arvostaisi kovasti saamaansa rakkautta ja hellyyttä, rajoja ja aktiviteettejä unohtamatta.

Milly asuu samassa häkissä veljensä Marcon kanssa ja ne tulevat moitteitta juttuun keskenään. Häkissään Milly haukkui jonkin verran, mutta tämä saattaa osaltaan myös olla turhautumista johtuvaa haukuntaa. Ensisijaisesti Milly kuitenkin haukkumisensa vuoksi etsii kotia rivi- tai omakotitalosta.

Elämä virikkeettömässä häkissä, vähäisin ihmiskontaktein, ei ole otollisin ympäristö nuorille ja aktiivisille koirille, jonka vuoksi toivoisimmekin Millyn löytävän pian oman rakastavan loppuelämän kotinsa. Kodin, jossa on riittävät resurssit tarjota aktiiviselle koiralle riittävästi liikuntaa ja aivotyöskentelyä, rajoja ja rakkautta unohtamatta.

Vuoden ikäiseksi kääntyvä Milly on tällä hetkellä n. 55 cm korkea ja se painaa 20-25 kg.

28.10.2014
Aktiivimme vierailivat jälleen Romaniassa ja kävivät tervehtimässä myös reipasta ja iloista Millyä. Vaikka se nauttiikin ihmisen läheisyydestä ja rapsutuksista, se ei ole suinpäin ryntäämässä ihmisen läheisyyteen. Millyssä lienee annos filosofia, sillä se nauttii ympäristönsä tarkkailusta ja on hyvin kiinnostunut kaikesta, mitä sen ympärillä tapahtuu. Aktiivimme sanoin: “Hieno koira”.

Lisätty kaunottarelle uusia kuvia.

2.1.2014
Milly odottelee edelleen omaa kotiaan. Toivotaan, että se sellaisen pian jo saa.

12.1.2015
Marco ja Mollye, Millyn sisarukset ovat molemmat saaneet jo oman loppuelämän kotinsa. Milly tulee Suomeen kotihoitoon 31.1.15, jossa siihen voi sovitusti käydä tutustumassa. Parasta tietenkin olisi, jos Milly saisi matkustaa omaan kotiinsa. Olisiko Millyn loppuelämän koti sinun luonasi?

1.2.2015
Milly saapui kotihoitoon 31.1.15 ja aloittaa nyt suomalaisen koirakansalaisen tapojen opiskelun. Milly odottelee edelleen omaa kotiaan ja sitä voi käydä sovitusti tapaamassa kotihoidossa.

17.2.2015
Milly on nyt ollut pari viikkoa kotihoidossa ja kotihoitaja kertoo seuraavaa:

“Tämä tyttönen on iloinen, toimelias ja tarkkaavainen. Milly puhuu hienosti koiraa ja haluaisi vain leikkiä tyttöjen ja poikien kanssa. Koiraseura onkin tytölle tärkeämpää kuin ihmisen seura ainakin tässä vaiheessa. Yksin jääminen ei jännitä, jos seurana on muita koiria. Ihan yksin ollessa saattaa kuulua vaimeaa ulvontaa. Tämäkin saattaa jäädä hiljalleen pois. Hihnakäytös on käsittämättömän mallikasta. Myös ihmisten ja autojen ohittaminen sujuu moitteettomasti. Koirien ohittamista emme ole päässeet kokeilemaan kovin läheltä. 

Milly oppii nopeasti ja rauhoittuu helposti. Kaipaa sallittua jäystettävää, jotta hampailla ei testailla ruokakuppeja. Tuhoaja ei kuitenkaan ole. Tekemistä kaipaava nuori vain. Tyttönen kaipaa tekemistä, ulkoilua, ruokaa ja muutaman lisäkilon, koirakaverin, ripauksen lisää luottamusta ihmisiin (vähän väistää kättä, mutta tämäkin helpottaa joka päivä), uusia taitoja arkeen ja sen ihan ikioman ihmisen. Tästä tytöstä on ihan mihin vaan ja on kerrassaan uskomatonta, että koira voi olla näin tasapainoinen ja helppo taustastaan huolimatta. Tai ehkäpä juuri siksi. Koitin keksiä mitä haasteita Millyn kanssa voisi tulla. Ainoa mikä tuli mieleen, on keittiön tasoille kurkkiminen. Tähän kannattaa varautua uudessa kodissa ja pitää kaikki syötävä Millyn kuonon ulottumattomissa.”

Lisätty suomalaistuneelle tytölle muutama kuva.

19.2.2015
Milly on odottanut omaa kotiaan kauan. Sen molemmat sisarukset ovat jo omissa kodeissaan ja Millykin on ollut puolimatkan krouvissaan reilu kaksi viikkoa, mutta kotia sillä ei ole ollut. Nyt kuitenkin selvisi, että koko tämän ajan se onkin vain odottanut, että sen perhe löytää sen. Ja tänään perhe löysi sen. Milly on siis tänään varattu omaan loppuelämän kotiin.

10.3.2015
Millyn pitkä odotus on päättynyt ja se on saanut oman kodin. Elämänkumppaneinaan sillä on toinen Kulkurien kautta kodin saanut koira sekä muut loppuelämän kodin jäsenet.

Milly saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Milly on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveys -osioon ja adoptoinnin kustannuksiin.

Millyn kodin etsinnässä auttoi Maarit Auranen.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.