Päivitetty 08.10.2016

Kodin saanut koira: DURACELLA nyk. Luna


 

DURACELLA

* n. 9-vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

28.5.2014

Kaunis ja suloinen Duracella on rodultaan puhdasrotuinen Chihuahua. Duracella on romanialaiseksi koiraksi onnekas, sillä se on saanut elää tähänastisen elämänsä kodissa niin, että siitä on huolehdittu. Tämä siksi, että neiti on vastapalvelukseksi tehnyt omistajalleen pentuja. Nyt kuitenkaan Duracella ei ole enää tullut tiineeksi ja näin ollen se on käynyt entiselle omistajalleen tarpeettomaksi ja siitä on haluttu tämän vuoksi päästä eroon. Omistaja oli toiminut kuitenkin romanialaiseksi hyvinkin vastuullisesti ja toimittanut tarpeettomat koirat turvaan, eikä jättänyt esimerkiksi kadulle. Duracella asuu siis tällä hetkellä Onevetin klinikalla odottamassa sitä omaa kotiaan johon se pääsisi viettämään leppoisaa koiran elämää yhdessä oman ihmisensä kanssa joka ei sitä enää hylkäisi.

Kotikoiran tausta näkyy Duracellasta, se on hyvässä kunnossa ja rakastaa ihmisiä ja niiltä saatua huomiota. Neiti viihtyy sylissä ja ottaa nautiskellen rapsutukset ja hellyyden osoitukset vastaan myös täysin vierailta. Duracella on luonteeltaan hyvin ystävällinen, rauhallinen ja miellyttävä koira neiti. Se tulee toimeen muiden koirien kanssa, joskin kovin paljon isommat koirat pientä sitä hieman jännittää. Duracella on jo sisäsiisti ja osaa muutenkin monia kotikoiralle tarpeellisia asioita, eli pienen pienellä hienosäädöllä neidistä tulee pesunkestävä lemmikki ja rakastettava sohvanvaltaaja.

Tämä hurmaava neiti on ehtinyt jo 9-vuoden ikään, mutta se on edelleen reipas eivätkä vuodet sitä paina. Iästään huolimatta Duracella on edelleen aktiivinen ja tulevan kodin on hyvä huomioida, että neidillä on edessään rodun pitkäikäisyydestä johtuen mahdollisesti vielä monen monta vuotta täyttä koiran elämää.  Duracella ei ole täysin säästynyt iän tuomilta vaivoilta ja rodulle tyypillisiltä vioilta, vaan siltä on vasta hiljattain leikattu polvet, sillä neiti kärsi luksaatiosta. Toipuminen on kuitenkin mennyt mahtavasti ja tyttö kipittää jo lähes normaalisti ja vielä hieman lisää aikaa, niin neidin polvet on kuin uudet toivuttuaan täysin. Tulevan kodin tulee varautua siihen, että lenkkeily aloitetaan pikku hiljaa ja sen mukaan mitä tyttö jaksaa, mutta muuta estettä normaali elämälle ei leikkauksen vuoksi ole.

Mikäli kiinnostuit Duracellasta, tutustuthan heti ensi alkuun Chihuahuaan rotuna. Vaikka kyseessä on pieni koira, on sillä hyvin samanlaisia tarpeita kuin isommillakin lajitovereillaan. Pienten lasten perheeseen emme tule neitiä luovuttamaan pienen kokonsa vuoksi ja koska emme tiedä sen suhtautumisesta lapsiin. Duracellan tulevan kodin tulee sitoutua neitiin sen loppuelämäksi ja olla valmiita tarjoamaan sille sen arvoista hyvää koiran elämää jonka tämä pieni upea luontoinen neiti ansaitsee.

Duracella matkaa Suomeen kotihoitoon 14.6.14, jotta sen kotikoiran opit eivät ehdi unohtua. Mahtavinta olisi jos tämä pieni tyttö pääsisi tällöin suoraan omaan loppuelämän kotiinsa ettei sen tarvitsisi enää koskaan joutua eroon ihmisistään. Jos Duracella vei sydämesi ja uskot että sinulla voisi olla neidille se oikea koti, olethan pian yhteydessä niin jutellaan lisää.

1.6.2014

Duracellan toiveet on kuultu ja neiti on varattu omaan kotiin ja matkaa näin ollen Suomeen tultuaan suoraan omaan pysyvään kotiinsa.

15.6.2014

Duracella matkasi myöhään eilen illalla omaan loppuelämän kotiinsa rakastetuksi perheenjäseneksi. Onnea pienelle uuteen elämään ja tietysti myös koko uudelle perheelle.

Varausta hoiti Tanja Björninen.

9.3.2015

Valtavan lempeä ja kiltti Duracella palautui yhdistykselle 12.12.2014. Yhdistys kustansi yksityisen sponsorin avulla koiran vaativan hampaidenpoisto-operaation, minkä jälkeen pikkumummo sijoitettiin uuteen, loppuelämän perheeseen, jossa se saa viettää tasapainoista elämää – sellaista, jonka tämä kovia kokenut sympaattinen koira ansaitsee.

Uudelleensijoitusta hoiti Taija Jolanki.

Galleriassa kuvia Lunan uudesta, onnellisesta elämästä <3

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.