Päivitetty 19.04.2016

Kodin saanut koira: TOMAS (T-team)


Tomas 05/15

Tomas 05/15

TOMAS

* arvioitu syntymäaika 10/2014

* Uros

* Kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

 

9.3.2015
Eräänä kylmänä päivänä noin kolme kuukautta sitten yksi yhteistyökumppanimme Asociatia A Doua Sansan vapaaehtoisista löysi viisi pientä pentua. Heille oli käynyt kuten tuhansille muillekin koirille Romaniassa, heidät oli hylätty. Pennut saivat  A Doua Sansan tapojen mukaan ryhmänimen, tässä tapauksessa nimeksi tuli T-team. T-teamin karvalapsia voisi myös kutsua nimellä ”Lucky six”. Joku hylkäsi tämän viiden pennun koplan erään sillan ja vilkkaan kadun lähettyville kun he olivat noin kahden kuukauden ikäisiä. Heidän tarina olisi myös voinut päättyä eri tavalla. Heidät olisi voitu heittää sillalta tai he olisivat voineet jäädä auton yliajamaksi. Timmyel, Tyra, Texa ja Tomas päätyivät adoptio-ohjelmaamme, viides pentu Tinkerbell on kotihoidossa Romaniassa.

 

Tomas on yksi pentueen uroksista. Luonteeltaan se on normaalin pennun tapaan utelias ja leikkisä. Poika nauttii ihmisten huomiosta ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Tomas on tavannut myös kissoja ja niistäkin se tykkäsi kovasti. Tarhalla Tomas haukkuu muiden sisarustensa tavoin melko paljon. Tämä on hyvin tyypillistä tarhaolosuhteissa eläville pennuille. Kun monta pentua on samassa tarhassa, telminnän yhteydessä syntyy yleensä myös paljon ääntä. Tarhalta kerrotaan Tomasin omaavan valtavan ruokahalun. Pojan odotetaan kasvavan kuitenkin vain keskikokoiseksi koiraksi. Arvioitu säkäkorkeus sillä tulee olemaan noin 45-50cm ja painoa 15-20kg.

9.5.2015
Vieraillessaan Romaniassa toukokuussa 2015 tapasivat Kulkureiden edustajat myös t-teamin pennut. Sylissä ollessan Tomasia hieman jännitti, mutta vapaana ollesssaan se tuli reippaasti tervehtimään vieraita. Pentulaumassa Tomas käyttäytyi kohteliaasti ja esim. ruokakupilla se odotti kiltisti omaa vuoroaan. Mallintaan Tomas on hieaman lyhytjalkainen ja vankkarakenteinen.

Lisätty Tomakselle uusia kuvia.

14.7.2015
Tomas odottaa edelleen oman kodin löytymistä Glinan tarhalla. Tilat jossa pennut ovat alkavat olla liian pieniä kasvaville koirille, joten kärhämiä pentujen välillä alkaa pakostakin syntymään. Myös Tomas on oppinut pitämään puoliaan, mutta tappeluita se ei kuitenkaan aloita. Kulkureiden edustajat tapasivat Tomaksen sisaruksineen vieraillessan Romaniassa heinäkuussa 2015. Syliin nostettaessa poikaa hieman jännitti, mutta se antoi kuitenkin hyvin käsitellä itseään ja oli ystävällinen ihmisiä kohtaan. Tomas hakkui vierailun aikana yhdessä muiden pentujen kanssa.

Lisätty Tomakselle uusia kuvia.

26.9.2015
Romanian reissullaan syyskuussa tapasivat Kulkureiden edustajat jälleen Tomaksen.  Poika oli melkoinen tättähäärä, joka  pyöri toisten pentujen kanssa jaloissa ja oli kovasti huomiota vailla. Tomas osasi kuitenkin kohteliaasti odottaa omaa vuoroaan eikä rähissyt tai ajanut muita pois. Tomas vaikuttaa tasapainoiselta ja melko pehmeältä koiralta. Tomas väistää vahvempia uroksia eikä mene mukaan tappeluihin.

31.10.2015
Tomas jatkaa kodin etsintää aikuisten koirien joukosta. Poika tullaan kastroimaan ennen Suomeen tuloa.

16.11.2015
Tomas on varattu omaan kotiin.

5.1.2016
Iloinen Tomas saapui 31.12.15 omaan kotiinsa Suomeen.

19.4. 2016
Tomas on nykyisin Retu ja päässyt kiinteäksi osaksi perhettään – onpa sillä oma karvavelikin uudessa kodissaan!
“Meillä on sujunut Retun kanssa todella hyvin. Retu on todella reipas ja energinen poitsu. Retun lempiasioita tuntuvat olevan rapsutukset, oma peti, sukkien varastelu ja pitkät metsä lenkit. Hihnassa Retu kulkee hyvin ja on oppinut istumaan ja tulemaan luokse käskystä.

Aluksi tarkoituksena oli erottaa pojat eri huoneisiin kun ne ovat kaksistaan kotona, mutta Retulle tuli kauhea paniikki kun se ei päässyt Kanen luokse.
Retu ja Kane tulevat hyvin toimeen keskenään eikä meidän päivistä vauhtia puutu. Pojat ovat kuin paita ja peppu, kaikki asiat pitää tehdä yhdessä. Ulkona lumihangessa riehuminen on ihan parasta ja välillä sisälläkin pojat pistää ranttaliksi. 🙂

Kiitos kulkureille tästä mahtavasta pojasta!”

———————————————————————————————————————————-

 

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.