Päivitetty 05.01.2016

Kodin saanut koira: JESS


Jess 10/2015

Jess 10/2015

JESS

* arvioitu syntymäaika 5/2015

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

14.10.2015
Tämä suloinen pentu, Jess, on löydetty vaeltelemasta Romanialaisesta vuoristokaupungista nimeltä TG Ocna, joka sijaitsee 300 kilometrin päässä Bukarestista. Jessin elämän ensimmäisistä kuukausista ei ole tarkkaa tietoa. Jessillä on saattanut olla ikioma koti ensimmäiset pari kuukautta, jonka jälkeen se on hylätty kadulle tai on mahdollista, että se on elänyt koko alkutaipaleensa kadulla. Jessin onneksi sen löysi romanialainen eläinlääkäri, joka otti sen kadulta turvaan ja toi mukanaan Bukarestiin. Tällä hetkellä Jess asuu tämän eläinlääkärin klinikalla odottaen ikioman kodin löytymistä.

Luonteeltaan Jess on leikkisä ja iloinen pentu, jolla on paljon energiaa touhuamiseen. Jess nauttii kaikkien ihmisten seurasta eikä arastele sille vieraitakaan ihmisiä. Jess tulee hienosti toimeen kaikkien koirien kanssa, joten sitä voisi olla omassa kodissa odottamassa koirakaveri. Jess ei hauku erityisen paljon, joten sen koti voisi sijaita myös kerrostalossa. Jess nauttisi varmasti suuresti päästessään kotiin, jossa on tarjolla pehmeä peti, määrätietoinen ja lempeä kasvatus sekä riittävästi aktiviteettejä ja aivotyöskentelyä.

Tällä hetkellä Jess on noin 5-6 kuukautta vanha ja  kooltaan se on 13 kg painava ja  50 cm korkea. Jess tulee kasvamaan vielä jonkun verran ja aikuisena se tulee olemaan kooltaan todennäköisesti reilu 20 kg painava ja 55 cm korkea.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Jess tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Jess saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jess on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

5.1.2016
Jess sai vuoden alkuun parhaita mahdollisia uutisia, sillä se on saanut ikioman kodin Saksasta. Onnea matkaan Jess!

Jessin yhteyshenkilö Suomessa oli Niina Laaksonen.

Video 1

Video 2

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.