Päivitetty 04.11.2016

Kodin saanut koira: TYRA (Nyk. Tilda).


Syntymäaika: 10/2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloidaan

 

28.2.2015 Eräänä kylmänä päivänä noin kolme kuukautta sitten yksi yhteistyökumppanimme Asociatia A Doua Sansan vapaaehtoisista löysi viisi pientä pentua. Heille oli käynyt kuten tuhansille muillekin koirille Romaniassa, heidät oli hylätty. Pennut saivat  A Doua Sansan tapojen mukaan ryhmänimen, tässä tapauksessa nimeksi tuli T-team. T-teamin karvalapsia voisi myös kutsua nimellä ”Lucky six”. Joku hylkäsi tämän viiden pennun koplan erään sillan ja vilkkaan kadun lähettyville kun he olivat noin kahden kuukauden ikäisiä. Heidän tarina olisi myös voinut päättyä eri tavalla. Heidät olisi voitu heittää sillalta tai he olisivat voineet jäädä auton yliajamaksi. Timmyel, Tyra, Texa ja Tomas päätyivät adoptio-ohjelmaamme, viides pentu Tinkerbell on kotihoidossa Romaniassa.

Toinen Kulkureiden kautta kotia etsivistä nartuista on mustavalkoinen Tyra. Tarhan työntekijät kuvaavat tyttöä hyvin herttaiseksi. Se rakastaa ihmisiä ja toisia koiria. Kissojakin neiti on ehtinyt tapaamaan  ja niistäkin se piti kovasti. Koko t-teamin kerrotaan omaavan valtavan ruokahalun. Tästä huolimatta Tyran odotetaan kasvavan kuitenkin vain keskikokoiseksi koiraksi. Arvioitu säkäkorkeus sillä tulee olemaan noin 45-50cm ja painoa 15-20kg.

18.3.2015
Vieraillessaan Romaniassa maaliskuussa tapasivat Kulkureiden aktiivit ensimmäisen kerran myös T-temin pennut. Tyra vaikutti tarhalla sosiaaliselta ja iloiselta pennulta, joka antaa käsitellä itseään. Pehmeäluonteisena se alistui muille pennuille ja sanoi takaisin vain, jos oli aivan pakko. Tyralla on naamassaan hieman todennäköisesti jatkuvasta kosteudesta johtuvaa ihottumaa, johon se saa hoitoa.

8.5.2015
Vieraillessaan Romaniassa toukokuussa 2015 tapasivat Kulkureiden aktiivit jälleen myös t-teamin pennut. Tyraa matkalaiset kuvaavat innokkaaksi ja hauskaksi pennuksi. Vieraisiin tämä utelijas tyttö tuli tutustumaan innosta pomppien ja halusi kovasti päästä syliin. Syliin se rauhottui ja antoi hyvin käsitellä itseään. Itseluottamusta Tyra vaikutti saaneen sitten maaliskuun ja osasi nyt pitää tarvittaessa puolensa pentulaumassa, tullen kuitenkin muiden kanssa hyvin toimeen.

Lisätty kuvia Tyralle.

12.7.2015
Kulkureiden edustajien tavatessa Tyran heinäkuun Romanian matkalla neidin häntä heilui koko ajan ja se pomppi ilosesti ympäriinsä. Tyra on energinen ja leikkisä pentu, tosin myös äänekäs. Se antoi ottaa itsensä syliin ja käsitellä hyvin. Pentumaiseen tapaan se vielä hammastelee ihmisiä. Koiralaumassa Tyra on hissukkaimmasta päästä. Toisten pentujen rähistessä keskenään Tyraa jännitti ja se halusi äkkiä pois tilanteista.

26.9.2015
Saimme jälleen kuulumisia Tyralta, kun Kulkureiden edustajat vierailivat Glinan tarhalla syyskuussa 2015. Glinan tarha on tällä hetkellä tupaten täynnä pentuja ja nuoria koiria. Tyra asuu tällä hetkellä samassa häkissä melkoisesti rähisevien nuorukaisten kanssa. Muiden rähinöintiin Tyra ei lähde mukaan, vaan on edelleen oma kiltti itsensä. Vieraita se tuli tervehtimään ystävällisesti. Se ei tee itsestään numeroa, vaan antoi kohteliaasti tilaa muille. Tässä porukassa Tyra ei myöskään aiemmista tavoistaan poiketen haukkunut. Kooltaan Tyra on muihin T-teamiin verrattuna pikkuruinen.

Lisätty Tyralle pari uutta kuvaa.

16.11.2015
Tapasimme Tyran vieraillessamme Glinan tarhalla marraskuun alussa. Tyra asui häkissä muutaman muun samanikäisen nartun kanssa. Tunnelma vaikutti olevan seesteinen ja koirat tulivat hyvin juttuun keskenään. Mennessämme häkkiin tuli Tyra etunenässä moikkaamaan häntä heiluen. Se ei ollut lainkaan röyhkeä, vaan antoi myös toisten tyttöjen tulla tutustumaan ihmisiin. Tyra antaa hyvin käsitellä itseään, eikä vaivaudu vaikka siitä pidetään kiinni tai nostetaan syliin. Tyrasta saa hyvin suurella todennäköisyydellä itselleen mainion kumppanin.

23.3.2016
Tyra-pötkylä odottaa yhä omaa kotiaan Glinan tarhalla. Sen veli Tomas saapui Suomeen joulukuussa ja on suorastaan ihme, että tämä herttainen neiti ei ole vielä löytänyt omaa perhettään. Tyra on luonteeltaan reipas ja avoin. Ihmisen luokse se tulee mielellään ja nauttii huomiosta. Koiralaumassa Tyra komentelee hieman heikompia narttuja, mutta asuu kuitenkin isossa narttuporukassa ilman ongelmia. Neiti itse kunnioittaa vahvempiaan ja joutuu itse välillä vahvemman nartun hampaisiin. Usean saman ikäisen nartun asuminen yhdessä ei ole kovin ideaali tilanne, joten Tyralle oma koti olisi lottovoitto. Ulkonäöltään Tyra on hassunhauska tappijalka. Sillä on korkeutta noin 45cm ja painoa noin 12-15kg. Melkoisen syliinmenevä pakkaus siis.

Lisätty kuvia.

11.5.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Tyran vieraillessaan Glinan tarhalla viime viikolla. Useita nuorien narttujen asuttama häkki on vihdoin hajautettu ja Tyra asuu nyt kaksin Indianan kanssa. Nämä nuoret neidit kaipasivatkin jo enemmän tilaa, sillä ahtaus ja virikkeettömyys alkoi aiheuttaa riitaa koirien välillä. Nytkin Tyra ja Indiana murisevat hieman välillä toisilleen, mutta tulevat kuitenkin toimeen keskenään. Ihmisiä kohtaan Tyra on edelleen aivan ihana. Vieraita saadessaan se kiipeää heti syliin ja nauttii rapsutuksista. Tyra ei kuitenkaan häsellä turhia vaan on perusluonteeltaan rauhallinen koira.

Lisätty kuvia.

7.7.2016
Helteiset terveiset Romaniasta! Tyra tyttönen odottaa edelleen omaa kotiaan Glinan tarhalla. Kuumasta kesäpäivästä huolimatta Tyra jaksoi ottaa iloisesti vastaan vierailulla olevat Kulkurien aktiivit ja hyppi syliin ja vasten minkä ehti. Sosiaalinen neiti siis on! Sellaisia terveisiä neiti pyysi kertomaan, että tulisi mielellään jo Suomeen asumaan. Kesäkiloja on nimittäin päässyt kertymään ja bootcampille olisi päästävä oman personal trainerin kanssa. Myös kämppiksen naama tuntuu Tyraa ajoittain ärsyttävän, joten virikettä ja normaalit kotiolot kiitos!

Lisätty muutama kuva.

14.9.2016
Tyran aika onnen on vihdoin koittanut. Neiti nimittäin matkaa Suomeen kotihoitoon 21.9.2016. Parasta tietysti olisi, jos Tyraa lentokentällä odottaisi sen ikioma perhe. Joten jos sinun luotasi löytyisi koti tälle hurmaavalle tyllerölle, niin laitathan harkitusti viestiä Tyran yhteyshenkilölle.

23.9.2016
Herttainen Tyra saapui Suomeen 21.9. Ensipäivät kotihoitopaikassa ovat sujuneet hyvin. Tyra tulee toimeen kotihoitopaikan koirien kanssa ja tuntuu tykkäävän ihan kaikista ihmisistä. Kotihoitopaikan pojan kanssa Tyra onkin löytänyt jo yhteisen sävelen. Yöt neiti nukkuu totta kai sängyssä, onhan jo aikakin.

1.10.2016
Tyra on viettänyt kotihoidossa nyt reilun viikon. Aluksi olimme hieman huolissamme tytöstä, kun sitä jännitti niin paljon että ei uskoltanut pissata juuri lainkaan. Nyt kun tyttö on rentoutunut on pissakin alkanut kulkemaan ja Tyra on lähes täysin sisäsiisti.

Kotihoitaja kertoo Tyran olevan toimelias nuorukainen, joka varmasti arvostaisi aktiivista kotia. Mitenkään ylienerginen se ei ole ja pysyy varmasti tyytyväisenä ilman jatkuvaa aktivointia ja säännöllistä harrastamista, mutta reipasta ulkoilua ja virikettä se varmasti kaipaa. Tällä hetkellä Tyran lihaksisto on vielä heikossa kunnossa ja väsy tulee nopeasti, mutta kunnonkohotuskuuri on kotihoitopaikassa aloitettu.

Tyra vaikuttaa ihmistä kohtaan nöyrältä koiralta ja sen voi huoletta luottaa oleskelemaan myös perheen lapsien kanssa. Myös vieraat ihmiset Tyra ottaa ilolla vastaan. Kotihoitopaikasta kerrotaankin Tyran olevan varsin kultainen tyttö.

Kotihoitoperheen koirien kanssa Tyra tulee pääsääntöisesti hyvin toimeen. Tärkeiksi kokemistaan resursseista, sängystä ja luista Tyra on kuitenkin tarkka ja ärähtää muille koirille jos muut tunkevat liian lähelle niitä. Tämän kaltainen käytös on melko tyypillistä tarhakoiralle, sillä tarhaolosuhteissa resursseja opitaan helposti puolustamaan. Onneksi kotihoitopaikan koirat ovat vanhempia ja tasapainoisia ja ne jättävät Tyran komentelut huomiotta. Kotihoitopaikassa Tyran laumaan kuuluu myös kissoja

Hihnassa Tyra kulkee suhteellisen hyvin. Vastaantuleviin koiriin se on viime päivinä alkanut hieman reagoimaan, ja ohituksia tullaankin kotihoitopaikassa harjoittelemaan. Tyra on ollut vapaana aidatulla alueella ja pitänyt siellä hienosti oma-aloitteisesti kontaktia ihmisiin.

Tyra tulee todennäköisesti sopeutumaan nopeasti normaaliin kotikoiran elämään. Lempeää opastusta uuteen elämään tyttö tulee toki vielä tarvitsemaan, mutta tästä neidistä saa varmasti mukavan kaverin monenlaiseen menoon.

Lisätty kuvia.

19.10.2016
Tyra on varattu omaan kotiin. Iso kiitos kotihoitajalle!

4.11.2016
Tyra on muuttanut viime viikolla ikiomaan kotiinsa. Paljon onnea koko perheelle <3

———————————————————————————————————————————-
Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tyra saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tyra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.