Päivitetty 26.03.2017

Kodin saanut koira: TEXA (T-team)


Syntymäaika: 10/2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloidaan

28.2.2015
Eräänä kylmänä päivänä noin kolme kuukautta sitten yksi yhteistyökumppanimme Asociatia A Doua Sansan vapaaehtoisista löysi kuusi pientä pentua. Heille oli käynyt kuten tuhansille muillekin koirille Romaniassa, heidät oli hylätty.

Pennut saivat A Doua Sansan tapojen mukaan ryhmänimen, tässä tapauksessa nimeksi tuli T-team.

T-teamin karvalapsia voisi myös kutsua nimellä ”Lucky five”. Joku hylkäsi tämän viiden pennun koplan erään sillan ja vilkkaan kadun lähettyville kun he olivat noin kahden kuukauden ikäisiä. Heidän tarina olisi myös voinut päättyä eri tavalla. Heidät olisi voitu heittää sillalta tai he olisivat voineet jäädä auton yliajamaksi.

Timmyel, Tyra, Tomas ja Texa päätyivät adoptio-ohjelmaamme, viides pentu Tinkerbell on kotihoidossa Romaniassa.

Texa on rakastettava pieni koiranalku, joka on sosiaalinen, rohkea ja leikkisä. Texa tykkää niin ihmisistä, koirista kuin kissoista ja tulee hyvin toimeen heidän kanssa.
Tällä hetkellä Texa haukkuu jonkin verran mutta tarhaoloissa missä Texa on yhteismajoituksessa monen muun pennun kanssa sekä ympäröity muista koirista, se ei ole tavatonta eikä automaattisesti tarkoita, että haukkuminen jatkuisi kotioloissa missä ympäristö on rauhallisempi.

Vaikka koko T-teamin kerrotaan omaavan valtaisan ruokahalun arvio on, että Texa tulee aikuisena jäämään keskikokoiseksi, noin 45-50cm ja 15-20kg.

19.3.2015
Yhdistyksen aktiivit kävivät Romanian reissullaan myös tervehtimässä T-teamilaisia. Pennut olivat kasvaneet ja myös luonne-eroja on alkanut näkyä. Texa kaipaa kovasti ihmisen huomiota ja voi roikkua lahkeessa ellei sitä saa. Texa on myös alkanut komentamaan muita ja on porukan dominoivin pentu. Aktiivimme sanoja lainaten “Texa on luonteikas päsmäripentu”.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että Texakin on vielä pentu ja, että Texalla on vielä paljon opittavaa. Se asustelee tällä hetkellä monen muun pennun kanssa samassa häkissä. Texallekin tekisi hyvää päästä pian kotiin, aloittelemaan harjoitukset kotikoiran tavoille.

24.7.2015
Heinäkuun reissullamme vierailimme myös Asociatia A Doua Sansan tarhalla Glinan kylässä. Mennessämme niin kutsuttuun “kindergardeniin” (lastentarhaan), eli häkkiin jossa on monta pentua, kohtasimme myös T-teamin veijarit. Meidät ympäröitiin nanosekunnissa pomppivien pentujen toimesta ja melkein jokainen halusi huomiota osakseen. Pennut hammasteli innokkaasti menemään saadakseen sitä huomiota. Tämä on kuitenkin pennuille ihan normaalia käytöstä, eteenkin kun ne joutuvat kilpailemaan toisten kanssa monesta asiasta. Tämän käytöksen saa kuitenkin aika helposti poistreenattua kotioloissa.

Olen iloinen, että sain mahdollisuuden henkilökohtaisesti tavata Texan. Texa oli iloinen pusuttelija joka rauhoittui hyvin syliin. Tällä hetkellä Texa haukkuu muiden mukana mutta häkissä on paljon pentuja joten meno on sen mukaista. Texa antoi itsestään peruspositiivisen kuvan ja tällä hetkellä emme ainakaan huomanneet Texan mitenkään erityisen paljon pomottavan muita koiria. Nyt Texa ei ole huomattavaan aikaan tavannut kissoja joten emme voi olla varmoja siitä, miten Texa nykyään kissoihin reagoi.

26.9.2015-14.7.2016
Syyskuun reissulla yhdistyksemme edustajat tapasivat myös Texan. Texa jakaa häkkiä M-teamin poikien sekä veljensä Tomasin kanssa ja antoi tällä kerralla itsestään ujon kuvan. Voi olla, että asuinmuutokset sekä tarhan stressaava ympäristö alkaa vaikuttaa tämän nuoren tytön mieleen. Texa oli kuitenkin edelleen kovin ystävällinen ja lempeä ja antoi hyvin käsitellä itseään.

Texalle tekisi erittäin hyvää päästä pian omaan kotiin ja aloittaa elämästä nauttimisen uudelleen.

Marraskuussa 2015 Kulkurien edustajat kävivät jälleen Romaniassa tervehtimässä yhteistyötahoja sekä lukuisia koiria. He tapasivat myös Texan ja kertoivat, että Texa oli kovin kiinnostunut ihmisistä ja teki mielellään tuttavuutta myös vieraiden kanssa. Tyttö tulee edelleen hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Toukokuun 2015 reissun jälkeen kopioin reissulaisten päivtystekstin suoraan tänne:

“Kultainen ja aivan ihana! Todella rauhallinen, pysyttelee mieluummin pojista erossa eikä lähde mukaan niiden riekkumiseen tai haukkumiseen. Hakee todella nätisti huomiota ja aina päästessään pyrkii ihmisten lähelle. Väistää poikia. Iloisen ja nauravaisen oloinen. Todella ihmisrakas, olisi mieluiten vaan lähellä rapsuteltavana.”

Texa asustaa samaa häkkiä kahden samanikäisen uroksen kanssa ja omaa todella ihanan luonteen.

Heinäkuun 2016 alussa suuntasimme jälleen Romaniaan ja Glinan tarhalle. Texa jakaa edelleen paddockia Minimaxin ja Mountyn kanssa ja viettääkin paljon aikaa painiessa Minimaxin kanssa. Välillä jopa hammasta kiristellen, sillä kaveri on melko energinen tyyppi.

Texa on energinen, kiva koira joka rohkeasti ja luottavaisesti tulee suoraan luokse, antaa pusuja ja nauttii ihmisläheisyydestä. Jonkin verran arpia Texasta löytyy, muistona rajuista leikeistä. Tämä on melko tavanomaista tarhalla, sillä nuorilla koirilla joilla on paljon energiaa, eivät oikein pääse purkamaan sitä millään muulla tavalla kuin leikkimällä toistensa kanssa. Eikä se toinen välttämättä aina jaksaisi leikkiä. Kuten tässä tapauksessa Texa on se, joka välillä haluaisi vetää happea hetken.

Texa tulee hienosti toimeen ihmisten ja muiden koirien kanssa. On kuitenkin nyt tottunut rajuihin leikkeihin ja on myös oppinut sanomaan ei toiselle koiralle mikäli leikki menee ns. yli. Osaa siis pitää puoliaan.

27.12.2016
Marraskuussa aktiivimme kävivät jälleen Glinan tarhalla. Tilanne on muuttunut sen verran, että yksi veljeksistä jonka kanssa Texa jakoi häkin on löytänyt oman kotinsa Saksasta. Texa ja Minimax jakaa häkkiä edelleen, leikkii ja touhuilee. Texasta aktiivimme kertoivat, että tyttö on iloinen, energinen ja sosiaalinen. Ihmisistä Texa tykkää hurjan paljon. Texalla on kultainen luonne ja toivomme, että tyttö pian saisi mahdollisuuden muuttamaan omaan kotiin, sillä se on elänyt lähes koko elämänsä tarhalla, ilman yhtäkään kyselyä.

28.2.2017
Texa varattiin vihdoinkin omaan kotiin, 23.2.2017.

26.3.2017
Texa on nyt autossa matkalla omaan kotiin, yhdessä perheensä kanssa. Se laskeutui Suomen kamaralle muutama tunti sitten. Turvallista kotimatkaa ja ihanaa yhteistä elämää teille!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Texa saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Texa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Texan yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.