Päivitetty 01.02.2017

Kodin saanut koira: COUSTEAU nyk. Noel


Syntymäaika: 5/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
ei steriloitu

 

27.9.2016
Glinan tarhalla, kotia odottavat suloisimmistakin suloisimmat pennut, Sigrid ja Cousteau.

Tarhan työntekijä löysi 5 pientä koiranpentua keskeltä peltoa, kuumana kesäpäivänä. Mikäli koirilla ei olisi ollut näin suurta onnea mukanaan, olisi kohtalo ollut heille toisenlainen.
Ilman taistelua elämästä ja kuolemasta, ei kuitenkaan tässäkään selvitty. Pentueesta yksi tyttö, Saga, on menehtynyt ja Harald sekä Knut on vielä sen verran heikossa kunnossa, että joudumme odottamaan, ennen kuin saamme heidät sivuille.

Pennut ovat nyt noin 3-3,5 kk vanhoja ja ovat sosiaalisia, iloisia ja tasapainoisia perus pikkupentuja, jotka touhottavat ja leikkivät porukalla. Häkkiin mentäessä, tulevat vauhdilla tervehtimään ja syliin on kova pyrkiminen. Pentujen käsittely sujuu helposti, tai niin helposti kun se on pentujen kanssa mahdollista, pusujen ja sormien nakertelun lomassa. Kaikki kiinnostaa ja kaikkea pitää mennä katsomaan ja ehdottomasti, kaikkea pitää päästä  maistamaan. Erittäin kiltit ja sopuisat pennut, jotka voivatkin juuri tuon kiltteyden tähden jäädä isompien pentujen jalkoihin. Haukkuvan näiden pentujen ei ole juurikaan kuultu, mutta toki, ovat kovin nuoria vielä ja tilanne voi muuttua.

Yksi pennuista sai nimekseen Cousteau, mutta tälle seikkailijalle ja oman maailmansa sankarille, ei voi muuta nimeä antaakaan, kuin tämän kuuluisan tutkimusmatkailijan. Cousteau tutkii maailmaa itsekseen, mutta kuullessaan ihmisen äänen, ilmestyi paikalle riemuiten, milloin mistäkin puskasta. Syliin päästessään, oli maailman onnellisin koira ja koko pörrökasa alkaa heilumaan ja jakelemaan pusujaan. Cousteau on pentueen pienimmästä päästä ja jää luultavasti pieneksi keskikokoiseksi koiraksi. Pienen kokonsa tähden jää muiden pentujen kiusattavaksi, mutta silti sisukkaasti kipittää niiden jaloissa ihmisen perässä. Cousteaun tavaramerkki seikkailijan lisäksi, on pyllähtää johonkin päin häkkiä ja jäädä pää kallellaan ihmettelemään muiden touhuja. Ihanan hurmaava tyttö, joka tuntuu olevan myös todella älykäs.

Alhaalla videoita; jolloin pennut oli äskettäin löydetty ja video, jossa ovat Kulkureiden aktiivin Veeran kotona, sekä videota Glinan tarhalla.

10.10.2016
Cousteau on tänään varattu omaan kotiin.

3.11.2016
Juuri äskettäin on pienet tassut koskettanut uutta kotimaataan ja pieni pörröinen koira on kohdannut oman ihmisensä. Cousteau on tullut kotiin. Onnea perheelle.

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Cousteau tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Cousteau saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cousteau on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.