Päivitetty 02.11.2016

Kodin saanut koira: TARA


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloitu

 

21.3.2016
Romaniassa metsästykseen kelpaamattomat koirat usein hävitetään tai jätetään oman onnensa nojaan.Tämän upean saksanseisojan, Taran, tarinaa ei tarkalleen tiedetä, mutta on hyvin mahdollista, että sen kohtalo on ollut juuri tälläinen. Löydettäessä Tara oli jäänyt auton alle ja oli loukannut jalkansa pahasti, mutta Taran onneksi romanialainen eläinsuojelija löysi sen ja toimitti eläinlääkäriin. Taran jalka on hoidettu nyt kuntoon, mutta edelleen Tara keventää sitä ajoittain juostessa eli on mahdollista, että jalka saattaa vaatia tulevaisuudessa eläinlääkärin konsultaatiota ja toimenpiteitä.

Luonteeltaan Tara on äärimmäisen avoin, ystävällinen ja sosiaalinen koira, joka nauttii rapsutuksista eikä ujostele vieraitakaan ihmisiä. Virtaa Tarassa on kuin pienessä kylässä ja tarhalla Tara purkaa sitä olemalla lähes jatkuvasti liikkeessä ja juoksemalla ympyrää. Vieraita ihmisiä Tara tervehtii hyppimällä päin ja saamalla kunnon ilohepulin. Juostessa Tara pitää päätään kallellaan, mistä voidaan arvella sillä olevan mahdollisesti aiemmasta autokolarista johtuvia neurologisia vaurioita. On vaikea sanoa, johtuuko Taran tarve juosta sen mahdollisista neurologisista vaurioista, vai onko lähes jatkuvan liikkumisen syynä stressaavat tarhaolosuhteet yhdistettynä aktiiviseen luonteeseen.

Tara on hyvin todennäköisesti puhdasrotuinen karkeakarvainen saksanseisoja. Rotumääritelmän mukaan saksanseisoja on lempeä perhekoira, jolla ei ole vahtimistaipumuksia ja se on ystävällinen vieraidenkin ihmisten kanssa. Taran energisyydestä johtuen emme kuitenkaan luovuta sitä perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Sosiaalisen luonteen omaavana saksanseisoja ei ole aggressiivinen myöskään muiden koirien kanssa ja Tara tuleekin tarhalla hienosti toimeen muiden koirien kanssa.

Ei tiedetä onko Tara toiminut aiemmin metsästyskoirana, mutta sen rotuperimästä johtuen on sillä todennäköisesti kuitenkin vahva metsästysvietti. Rotutyypillisesti saksanseisojan metsästyskäytös on erilaista kuten esim. ajokoiralla, sillä saksanseisojan kuuluu pysytellä melko lähellä ihmistä. Jokainen koira on kuitenkin yksilö, joten emme voi allekirjoittaa, että Tara tulee käyttäytymään samoin kuin rotutyypilliset saksanseisojat. Emme etsi Taralle metsästävää kotia, vaan kotia jossa sen erityistarpeita ymmärretään ja sille annetaan mahdollisuus olla oma energinen ja hieman höpsö itsensä.

Tällä hetkellä Tara odottaa ikioman kodin löytymistä Suflete Dragin Sintestin tarhalla. Kooltaan Tara on noin 55 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa.

8.6.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Taran toukokuussa Sintestin tarhalla ja tämä erityiskoira on aivan ennallaan eli se hyppii, pomppii, tönii, häärää ja riekkuu riemuissaan. Tara rakastaa ihmisiä ja huomiota koko sydämestään. Tara ei oikein tiedä miten päin olisi ihmisten mennessä sen häkkiin ja sen iloisuus pursuaa ylitsevuotavana häsellyksenä. Tara on erittäin sympaattinen, kiltti ja ystävällinen aivan kaikille. Lisätty uusia kuvia Taralle.

25.7.2016
Kulkurien aktiivit vierailivat taas myös Taran luona Sintestin tarhalla ja tämä ihana ja erityinen tyttö rakastaa edelleen huomiota ja rapstuksia! Tara ei arkaile vieraitakaan ihmisiä lainkaan vaan haluaa antaa kaikille pusuja. Tara tulee tarhalla hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Stressaavissa tarhaolosuhteissa Tara haukkuu jonkun verran. Lisätty uusia kuvia Taralle.

2.11.2016
Vihdoin ja viimein koitti Taran vuoro ja tämä ihastuttava “erityistyttö” on saanut ikioman kodin Ranskasta!

———————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tara saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tara on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Harkitut yhteydenotot Niina Laaksoselle.

Video 7/2016

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa