Kodin saanut koira: ELMO

Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (M.G. Sanctuary)
Kokoarvio:

 

12.09.2016
Romaniassa hylätään koiria milloin mistäkin syystä. Niitä hylätään metsiin, pelloille, kaduille, minne tahansa. Rankkureiden käsiin jouduttuaan ne päätyvät kunnallisille tarhoille. Yleisesti, kunnan palkkaamat työntekijät eivät välitä koirista ja rahat, jotka ovat osoitettu koirien ruokintaan ja lääkintään, menevät työntekijöiden taskuihin. Yksi kunnallisista tarhoista, Odai, on kuitenkin paikka, jossa koirilla on edes hieman paremmat olot. Tarhan työntekijöistä löytyy myös ihmisiä, jotka välittävät koirista. Odain kunnallisen tarhan ylläpitäjä oli ottanut muutama kuukausi sitten yhteyttä Carmen Mandescuun, pitkän linjan eläinsuojelijaan Bukarestista. Carmenille kerrottiin, että tarhalle on tuotu neljä koiraa niiden omistajan toimesta. Yksi näistä hylätyistä koirista oli suloinen Elmo. Syytä siihen, miksi koirat hylättiin tarhalle, emme tiedä. Odain tarhan ylläpitäjä pyysi Carmenia hakemaan koirat pois, sillä hän pelkäsi etteivät ne kiltin luonteensa vuoksi selviä siellä.

Koska eläinsuojelijat Romaniassa auttavat paljon toisiaan, saivat neljä koiraa, Nekku, Loki, Elmo ja Tristane Carmenin toimesta paikan  Mihai nimisen toisen eläinsuojelijan tarhalta. Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija, joka on juuri valmistunut eläinlääkäriksi. Hän on omistautunut täysin kodittomille eläimille. Mihai ei varsinaisesti ole Kulkurien yhteistyökumppani, mutta tällä hetkellä hänen ylläpitämällä tarhalla on muutama koira yhdistyksen adoptio-ohjelmassa.

Ihana Elmo on luonteeltaan todella kiltti, ystävällinen ja alistuva niin ihmisiä kuin toisia koiria kohtaan. Elmo jakaa Mihai Gregorien tarhalla häkkinsä monen muun koiran kanssa ja erityisesti pennut tuntuvat hieman kiusaavan lempeää Elmoa hyppimällä ja roikkuen sitä vasten, yrittäen saada Elmoa leikkimään. Elmo on kuitenkin erittäin lempeä ja pitkäpinnainen, sillä se ei komenna pentuja lainkaan. Tarhalla Elmo ei hauku, mutta käytös voi toki kotiutumisen myötä muuttua. Elmo antaa älyttömän hienosti käsitellä ja tutkia itseään. Hammastarkastuksessa selvisi, että Elmolla on hyvän kuntoiset hampaat, lukuun ottamatta yhtä kulmahammasta, joka luultavasti pitää poistaa. Herttainen ja rauhallinen Elmo tykkää seurata uteliaana tarhan touhuja.

Elmo on hyvin todennäköisesti kuuro, sillä se ei reagoi ääniin millään tavalla. Elmo voi olla syntymäkuuro tai se voi olla kuuroutunut esim. onnettomuuden myötä. Kuuron koiran kouluttamisen peruspilareita ovat selkeys, visuaalisuus, kärsivällisyys ja turvallisuus.

Kultaisella Elmolla on arvion mukaan painoa noin 17 kg ja säkäkorkeutta noin 50-55 cm

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Elmo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elmo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

11.10.2016
Suloinen Elmo on varattu omaan kotiin Suomeen! Valtavasti onnea Elmolle ja sen tulevalle perheelle <3

01.11.2016
Elmo lensi omaan kotiinsa Suomeen 29.10.

Elmon yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: