Päivitetty 28.10.2017

Kodin saanut koira: TRISTANE, SUOMESSA


Syntymäaika: 10/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Kerava)
steriloitu

 

 

14.9.2016
Romanian kaduilla elävistä kodittomista koirista suuri osa päätyy kunnallisille tarhoille. Kunnallisia tarhoja on monenlaisia ja niiden elinolosuhteet vaihtelevat. Yhteistä niillä on se, että ne ovat aivan liian täynnä koiria, joilla on äärimmäisen pienet mahdollisuudet selvitä sieltä ulos hengissä. Odain tarha on yksi siisteimmistä kunnallisista tarhoista. Siellä koirista pidetään edes hieman huolta ja niitä kohdellaan suurimmaksi osaksi lempeästi.

Muutama kuukausi sitten Odain kunnallisen tarhan ylläpitäjä oli soittanut yhteistyökumppanillemme Carmen Mandesculle ja pyytänyt ottamaan joitakin koiria tarhalta turvaan. Niiden entinen omistaja oli tuonut ne tarhalle ja ylläpitäjää pelotti, että ne eivät kiltin luonteensa vuoksi tule selviämään tarhalla. Valitettavasti Carmenin oma tarha on tupaten täynnä, eikä hän saanut koiranelikkoa omiin hoiviinsa. Koirat saatiin kuitenkin Carmenin tuttavan, Mihain, M.G. Sanctuaryn tarhalle ja nyt ne etsivät kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Nämä neljä ovat Tristane, Nekku, Elmo ja onnekas Loki, joka löysi jo oman kotinsa Suomesta. Näistä neljästä Nekku on mahdollisesti Tristanen sisko.

Tristane on tämän nelikon energisin tapaus. Se rakastaa ihmisiltä saamaansa huomiota ja hyppii häkkinsä aitaa vasten hellyyden toivossa. Jos hyppiminen ei tuota tulosta niin Tristane turvautuu ääneen. Tämä tulee huomioida tulevassa kodin etsinnässä, vaikka toki haukkuminen saattaa jäädä pois, kun ei ole enää tarvetta kilpailla huomiosta. Kaiken kaikkiaan Tristane on todella ihmisrakas, sosiaalinen ja kiltti koiran alku. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat vaivattomasti ja Tristanea on helppo käsitellä.
Tiivistettynä iloinen touhuilija, niinkuin pennun kuuluukin olla.

Muiden koirien kanssa Tristane pärjää hienosti. Se asuttaa häkkiään monen muun koiran kanssa ja joukkoon mahtuu jos jonkinmoista luonnetta. Nuoremmat pennut osaavat olla rasittavia ja saattavat tehdä pientä kiusaa vanhemmille häkin asukkaille. Näille Tristane saattaa huomauttaa, kun raja ylittyy, mutta hoitaa senkin erittäin nätisti ja kohteliaasti.

Tulevan kodin on hyvä tiedostaa millaisia resursseja nuori ja energinen koira vaatii. Koirakaveri voisi olla toivottu, mutta Tristane pärjää varmasti myös perheen ainoana koirana.

Tristane on alle vuoden ikäinen pikku prinsessa. Kooltaan se on 45-50cm korkea ja painaa noin 15-17kg.

17.10.2016
Nelikon viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, Tristane sai kuulla sen maailman parhaimman uutisen. Se ollaan varattu omaan kotiin! Onnea perhe ja Tristane <3

18.11.2016
Onnekas Tristane lensi omaan kotiinsa perjantaina 11.11.2016. Tästä alkoi yhteinen taival oman perheen kanssa. Onnittelut vielä Tristanelle sekä perheelle!

17.08.2017
Melkein vuoden kotona oltuaan Tristane palaa kotia etsivien koirien joukkoon omistajan sairastuttua vakavasti.

Tristane, nykyisin Trisu, on viettänyt normaalin kotikoiran elämää viime vuoden marraskuusta asti. Trisu on ihana, tasapainoinen ja ystävällinen nuorukainen. Alkuaikoina Trisu oli kova tuhoamaan, mutta tuhoamiset ovat taakse jäänyttä elämää ja nykyisessä kotihoitopaikassakin tavarat ovat saaneet olla paikoillaan. Trisu tykkää muista koirista sekä lapsista. Uudet ihmiset saattavat hieman jännittää tyttöä, mutta Trisu kuitenkin uskaltautuu moikkaamaan ja tottuu todella nopeasti. Trisun tämän hetkinen hoitopaikka on kerrostalossa ja jotkin rapun äänet aihuettivat alkuunsa hieman kummastusta ja näistä Trisu ilmoitti haukkumalla. Tämä saattoi tietty johtua myös alkuajan  stressistä ja hämmennyksestä, sillä muuten tyttö on hyvin hiljainen.

Trisu on hyvin energinen ja etsii aktiiviista kotia, jossa panostetaan liikuntaan ja aivotyöskentelyyn, sillä niitä Trisu on osoittanut tarvitsevansa. Hoitopaikassa ollessaan Trisu on päässyt tutustumaan ja ystävystymään monien koirien kanssa ja selvästi tykkää painia ja leikkiä muiden kanssa. Tyttö on erittäin ruokamotivoitunut ja tämä varmasti helpottaa koiran aktivointia huomattavasti. Kääntöpuolena tietenkin se, että ruokaa ei voi jättää helposti saataville, sillä muuten se katoaa parempiin suihin.

Trisua pääsee sovitusti tapaamaan kotihoitopaikkaan Keravalle.

01.09.2017
Trisu on nyt ollut muutaman viikon kotihoidossa ja tytöstä alkaa näkyä päivä päivältä enemmän minkälainen veijari hän oikeasti on. Trisu jaksaa ihastuttaa ihmisiä suloisella olemuksellaan ja luonteellaan. Tyttö onkin todella reipas ja menevä tapaus, vaikka joitakin pieniä haasteita on myös kohdattu. Uudessa paikassa ulkoilessa Trisu tahtoo helposti jännittää ja jännittäessään myös vetää hieman hihnassa. Jos samassa paikassa käydään lenkillä pariin kertaan, niin Trisu tottuu siihen ja ulkoilu kyseissä paikassa on täysin ok.

Trisu on myös innokas ilmoittamaan ympäristössä tapahtuvista asioista. Muun muassa rappukäytävästä kuuluvat äänet saavat muutaman kumean haukahduksen karkaamaan ilmoille. Kerrostalo ei tämän takia olekaan Trisulle paras paikka, vaikka tämäkin tapa on varmasti helposti pois koulutettavissa ja tilannetta voidaan harkita, jos tuleva perhe on sitoutunut tavan poisopettamiseen.

Kaikenkaikkiaan Trisu on mitä täydellisin ja kultaisin koira, joka sopisi varmasti myös kokemattomampaankin perheeseen.

4.9.2017  
Tristanelle on lisätty uusia kuvia kotihoidosta.

17.10.2017
Tristane ollaan tänään varattu omaan kotiinsa <3 Onnea Tristane ja perhe!

28.10.2017
Tristane on matkustanut tämän viikon alussa omaan loppuelämän kotiinsa <3 Onnea matkallesi kaunokainen!

——————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua

Tristane saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tristane on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.