Päivitetty 21.10.2016

Kodin saanut koira: NEKKU


Syntymäaika: 8/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Sanctuary)
steriloidaan

 

8.9.2016
Romaniassa hylätään koiria milloin mistäkin syystä. Niitä hylätään metsiin, pelloille, kaduille, minne tahansa. Rankkureiden käsiin jouduttuaan ne päätyvät kunnallisille tarhoille. Niissä ne sitten elävät monen koiran häkeissä. Noin yleisesti, kunnan palkkaamat työntekijät eivät välitä koirista ja rahat, jotka ovat osoitettu koirien ruokintaan ja lääkintään, menevät työntekijöiden taskuihin.

Yksi kunnallisista tarhoista, Odai nimeltään, on kuitenkin paikka jossa koirilla on astetta paremmat olot. Tarhan ylläpitäjistä löytyy myöskin ihmisiä jotka välittävät koirista. Eräs tämän tarhan henkilö oli ottanut muutama kuukausi sitten yhteyttä  Carmen Mandescuun, pitkän linjan eläinsuojelijaan Bukarestista. Carmenille kerrottiin että tarhalle on tuotu neljä koiraa omistajan toimesta. Syytä siihen, miksi koirat ovat hylätty sinne emme tiedä. Odain yhteyshenkilö pyysi Carmenia hakemaan  koirat pois, sillä hän pelkäsi etteivät ne kiltein ja rauhallisin olemuksin selviä siellä.

Koska eläinsuojelijat Romaniassa auttavat paljon toisiaan, saivat koirat Nekku, Loki , Elmo ja Tristane Carmenin toimesta paikan  Mihai nimisen toisen eläinsuojelijan tarhalta. Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija, joka on juuri valmistunut eläinlääkäriksi. Hän on omistautunut täysin kodittomille eläimille. Hän ei varsinaisesti ole Kulkureiden yhteistyökumppani, mutta tällä hetkellä sieltä on muutama koira Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.  Koiraneliköstä Tristane on mitä luultavimmin Nekun sisko. Arviolta samaa ikäluokkaa ja samantyylisiä partanaamoja.

Nekku vaikuttaa olevan omassa tutussakin laumassaan hiukan ujo ja vetäytyy heti pois tilanteesta, jos koirien kesken tulee välienselvittelyä.  Se on hyvin kiltti ja rauhallinen. Jos häkin luokse tulee ihmisiä,  Nekku ei ole se, joka siellä ensimmäisenä on huomiota vaatimassa. Nekku odottaa omaa vuoroaan; ikään kuin se ajattelisi että “minä otan sen mitä jää.” Sen rauhallisen olemuksensa vuoksi, se saattaa koiralaumassa jäädä hiukan jalkoihin.
Ihmisten keskuudessa Nekku on kuitenkin erittäin seurallinen ja hellyydenkipeä. Se haluaa kyltymättömästi silittelyä ja kaipaa selvästikkin ihmisen seuraa. Se antaa erittäin kiltisti käsitellä itseään, nauttien kaikesta huomiosta mitä saa.

Jos Nekun kodissa olisi jo valmiiksi  koira tai koiria, tulisi omistajan huomioida tarkoin luonteiden tuomia vaikutuksia. Nekun ujo olemus saattaisi tehdä siitä helposti kiusatun. Kovin dominoiva helposti pomottava- luonne saattaisi olla Nekun kanssa hiukan haastavaa. Tai ainakin omistajalla tulisi olla koirakokemusta sen verran, että osaisi tukea ujohkoa Nekkua sen asettuessa uuteen laumaan.
Nekku on nyt  valmis muuttamaan omaan kotiin. Kunhan vain löytyisi koti, jossa sen on hyvä olla.  Koti, jossa saisi hellyyttä niin paljon kuin Nekun kokoinen koira voi vain tarvita.

Nekku on arvioitu olevan alle 1 vuotias.
Painoa sillä on tällä hetkellä 15-17 kg ja se on 40-45 cm korkea.
Nekku tuskin tästä enää varsinaisesti kasvaa, mutta toki nuorella koiralla voi paino vielä muuttua, sen saadessa esimerkiksi lihasmassaa.

21.10.2016
Nekku sai nimensä eteen sanan: varattu 29.9.2016. Ei hän tainnut tällöin tietää, ettei kauas olisi enää pitkä matka.

21.10.2016
Kun Helsinki-Vantaalle lskeutui 19.10.2016 Kulkurit lento, oli siellä kyydissä myös Nekku. Ujohko ja hiljainen kaunis partanaama kohtasi uudet omat ihmisensä tuona päivänä. Lentokentän liukas lattia ei ollut mukava kävelyalusta, niinpä Nekku pääsi syliin. Siitä sylistä alkoi matka onnelliseen kotikoiran elämään täällä Suomessa. Paljon onnea tälle matkalle Nekku ja perheensä.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nekku saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nekku on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nekun yhteyshenkilö: Marika Stillman

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.