Päivitetty 12.09.2016

Kodin saanut koira: DANTE


Syntymäaika: 12/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei kastroitu

10.6.2016
Erään kylän pelloilla lähellä Bukarestia elää koiralauma. Laumassa on steriloimattomia koiria jotka lisääntyvät jokaisesta juoksusta. Yksi näistä narttukoirista on Mariana, joka on tiettävästi synnyttänyt jo kolmet pentueet vuoden sisällä. Marianan tapaus ei valitettavasti ole poikkeus, vaan hyvin tyypillinen romanialaisen ja steriloimattoman kulkukoiran tarina. Kun koiria ei ole steriloitu ne lisääntyvät vapaasti ja synnyttävät lisää pentuja vailla omistajaa joka niistä huolehtisi. Marianalla on huonoja kokemuksia ihmisistä joten sitä ei ole saatu aiemmin kiinni sen arkuudesta johtuen ja siksi se voinut lisääntyä vapaasti. Nyt se on kuitenkin turvassa ja steriloitu, eikä sen tarvitse enää ikinä synnyttää pentuja tähän maailmaan.

Dante on yksi Marianan pennuista jotka saatiin turvaan ja se asustaa tällä hetkellä Clinica Veterinara OneVetin tiloissa. Danten sisko Emmy on myös adoptio-ohjelmassamme ja loput sisaruksista tulevat adoptioon kunhan ne ensin hieman rohkaistuvat. Danten isosisko Marcela löytyy sivuiltamme kotia etsimästä.

Dante on alkuun ujo mutta se rohkaistuu nopeasti ja vastaa hyvin herkkuihin sekä kehuihin. Se on hyvin energinen ja eläväinen koira, sillä on paljon nuoren koiran energiaa joten Dantesta saa varmasti hyvän kaverin reippaille lenkeille tai aktiiviseen harrastamiseen. Tulevan kodin on hyvä varata aikaa ja kärsivällisyyttä Danten kanssa sillä sen arkuus voi tuoda mukanaan haasteita.

Danten korkeus on 45 cm ja painoa herralla on noin 12-15 kg. Sen arvioitu koko aikuisena on noin 55-60cm ja paino 20-25kg.

18.7.2016
Yhdistyksen aktiivien vieraillessa Danten luona se oli aluksi hieman ujo, mutta pian antoi jo pusujakin. Sen käytöksessä voi nähdä pientä reipastumista ja se varmasti rohkaistuu lisää ajan kanssa. Dante on hyvin iloinen koira ja sen häntä vispaa hurjaa vauhtia. Se selkeästi pitää ihmisistä vaikka aluksi sitä jännittääkin uudet tuttavuudet.

26.7.2016
Dantelle lisätty video.

20.8.2016
Dante on tänään varattu ikiomaan kotiinsa, onnea Dante ja perhe <3

12.9.2016
Dante on lentänyt tänään omaan kotiinsa Suomeen.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Dante tulee Suomeen kastroimattomana, tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Dante saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dante on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Krista Norvasuo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.