Päivitetty 16.11.2018

Kodin saanut koira: EMMY (Suomessa)


Syntymäaika: 12/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

10.6.2016
Erään kylän pelloilla lähellä Bukarestia elää koiralauma. Laumassa on steriloimattomia koiria jotka lisääntyvät jokaisesta juoksusta. Yksi näistä narttukoirista on Mariana, joka on tiettävästi synnyttänyt jo kolmet pentueet vuoden sisällä. Marianan tapaus ei valitettavasti ole poikkeus, vaan hyvin tyypillinen romanialaisen ja steriloimattoman kulkukoiran tarina. Kun koiria ei ole steriloitu ne lisääntyvät vapaasti ja synnyttävät lisää pentuja vailla omistajaa joka niistä huolehtisi. Marianalla on huonoja kokemuksia ihmisistä joten sitä ei ole saatu aiemmin kiinni sen arkuudesta johtuen ja siksi se voinut lisääntyä vapaasti. Nyt se on kuitenkin turvassa ja steriloitu, eikä sen tarvitse enää ikinä synnyttää pentuja tähän maailmaan. Emmy on yksi Marianan pennuista jotka saatiin turvaan ja se asui Clinica Veterinara OneVetin tiloissa. Emmyn veli Dante ja isosisko Marcela ovat adoptoitu Suomeen.

Emmy etsii tällä hetkellä itselleen koirakokenutta hoitopaikkaa tai kotia rauhalliselta alueelta. Emmyllä voisi olla kotona odottamassa reipas uroskaveri, josta se saisi turvaa jännän paikan tullen. Narttujen kanssa Emmy tulee toimeen vaihtelevasti, joten uros olisi varmempi kaveri.

Emmy on noin 50-55cm korkea ja painaa n. 20,8kg.

Päivitykset

16.11.2018
Vihdoinkin Emmyn nimen eteen on saanut kirjoittaa ‘kodin saanut koira’ sillä se matkasi tänään loppuelämän kotiinsa. <3 Kaikkea hyvää Emmylle ja sen uudelle perheelle!

19.10.2018
Emmy on tänään varattu omaan kotiinsa. <3

14.7.2018
Emmy siirtyi 18.5. väliaikaiseen hoitopaikkaan, joten neidille on vielä etsinnässä pysyvä hoitopaikka tai oma koti.
Emmyn tullessa hoitopaikkaansa se viihtyi enimmäkseen omassa boksissaan eikä antanut koskea. Se oli tosi stressaantunut ja epävarma, mutta pikkuhiljaa se on alkanut reipastua. Se antaa rapsutella ja silittää, mutta lyhyissä pätkissä, sitten se siirtyykin kauemmas keräämään itseään ja saattaa tulla uudestaan takaisin. Tarhakoiran menneisyys näkyy Emmyn käytöksessä ja se lisättynä arkuuteen tuo erilaisia haasteita ihan jokapäiväiseen elämään. Emmystä ei välttämättä ikinä tule täysin sohvalla kainalossa viihtyvää sohvaperunaa, vaan tietynlainen varautuneisuus voi olla aina läsnä sen käytöksessä. Sen luottamus tulee ansaita, mutta kun sen saa, niin Emmy on mitä herttaisin koira. Tulevalla kodilla tai hoitopaikalla olisi hyvä olla kokemusta aroista koirista ja erittäin hyvä koiranlukutaito. Hoitaja kuvaa sitä ihmisläheiseksi, helposti oppivaksi ja innokkaaksi koiraksi. Toivoton tapaus Emmy ei siis missään nimessä ole. <3

Muiden koirien kanssa Emmy on tullut hyvin toimeen, mutta joidenkin narttujen kanssa sillä saattaa tulla riitaa. Kaikkein parhainta olisikin, jos Emmyllä olisi reipas uroskoira kaverina, sillä urosten kanssa se tulee paremmin toimeen. Emmyn rotutaustassa on varmaan saksanpaimenkoiraa tai muuta paimensukuista koiraa, joten se tarvitsee paljon aktiviteettia ja aivopähkinöitä, jotta se väsyy kunnolla. Emmyn sosiaaliset taidot ovat vähän kehnot, eikä se aina ymmärrä jos toinen koira ei haluakaan leikkiä sen kanssa. Se on innokas toheltaja joka ei siedä kovin hyvin kieltäytymistä vaan silloin se saattaa provosoitua aloittamaan kahakan.

28.5.2018
Emmy on siirtynyt väliaikaiseen hoitopaikkaan, jossa se on kerennyt majailla reilun viikon verran. Uusi paikka on jännittänyt sitä kovasti ja oma boksi on ollut sille tärkeä turvapaikka. Se on kuitenkin ottanut jo pieniä edistymisen askeleita näinkin lyhyessä ajassa. Emmylle on vieläkin etsinnässä oma koti tai hoitopaikka rauhalliselta alueelta aikuiskodista. Emmy tulee ainakin urosten kanssa hyvin toimeen, joten kotona voisi olla odottamassa koirakaverikin josta Emmy saa tukea sitä jännittävissä asioissa.

26.4.2018
Emmy palaa etsimään kotia. Emmyn arki ei lähtenyt sujumaan ihan toivotulla tavalla, vaan sen arkuus on tuonut mukanaan haasteita. Nyt tytölle onkin etsinnässä koti tai hoitopaikka, jossa ymmärretään aran koiran elämää ja sen kotiutumista osataan tukea oikeilla keinoilla.

7.3.2018
Emmy on matkannut tänään omaan kotiinsa. <3

13.2.2018
Emmy odotti melkein kaksi pitkää vuotta, mutta viimeinkin sen nimen eteen on tullut ‘varattu’ teksti. Viimein sitä odottaa lämmin peti, pitkät metsälenkit ja omistajan ehdoton rakkaus. Onnea Emmy ja tuleva koti. <3

1.12.2017
Emmyn käytös tuntuu ottaneen taas hieman takapakkia, tai sitten tämänkertaiset vieraat olivat sille jostakin syystä liian jännittäviä. Emmy piiloutui häkkikaverinsa kanssa koppiin eikä suostunut tulemaan esille. Se kurkisteli kopistansa epäilevän näköisenä ja kopin lähelle meneminen sai aikaan sen, että jompi kumpi koirista alkoi murista. Vieraiden poistuttua häkistä koirat uskalsivat tulla esille ja alkoivat haukkua heitä.

Emmy täyttää tässä kuussa 2 vuotta ja koko elämänsä ajan se on asunut tarhalla. Emmy on nuori koira jolla riittää energiaa, mutta tarhan yksitoikkoinen elämä ei tuo sille riittävästi virikkeitä jotta se pääsisi reipastumaan. Se tarvitsisi kipeästi ikioman ihmisen johon se voisi luottaa, että jännissä tilanteissa omistaja on sen tukena ja turvana.

19.9.2017

Emmyn tilanne ei ole muuttunut suuntaan eikä toiseen, vaan sen voisi sanoa pysyneen ennallaan. Vieraiden tullessa Emmy pujahtaa koppiin, mutta nopsaa alkujännityksen laantuessa se tulee luokse moikkaamaan. Tuttujen kanssa se on reippaampi ja kotona siitä varmasti saa mitä ihanimman kaverin kunhan neidin luottamus on ensin ansaittu. Pieni arkuus on kuitenkin osa Emmyn persoonaa joten tulevan kodin on hyvä tiedostaa minkälaista arki voi olla aran koiran kanssa.  Rohkaisemalla ja ajan antamisella Emmystä varmasti kuoriutuu mitä ihanin koirakaveri.

20.7.2017
Emmyä tuttuun tapaan hieman jännittää kun aktiivimme saapuvat sen häkkiin, mutta aika pian se reipastuu ja tulee hakemaan nameja kädestä. Tuttujen ihmisten kanssa Emmy uskaltaa olla enemmän oma itsensä ja innostuu hieman riehumaankin saadessaan huomiota. Emmylle lisätty video sen herkkuhepuleista <3

25.5.2017
Emmyn otti aktiivimme hieman varauksella vastaan, sillä sen piti hetken aikaa tuumailla ennen kuin uskalsi tulla hakemaan nameja. Miehiä se vielä jännittää jos joutuu häkissä niitä kohtaamaan, mutta ulkona missä on enemmän tilaa se ei reagoi niihin sen kummemmin. Kun Emmyllä on tilaa väistää se pystyy rentoutumaan paremmin, sillä se pääsee halutessaan kauemmas jännityksen kohteesta. Eläinsuojelija Ioana vie Emmyä silloin tällöin hihnalenkille ja niistä se pitää kovasti. Se osaakin siis jo hihnakäytöksen alkeet josta on varmasti hyötyä Emmyn kotiutumisessa. Tylsyyttään tämä neiti on innostuu haukkumaan ohi kulkeville koirille, sillä se on ainoa keino miten energiaa voi häkissä purkaa. Kunhan se saa riittävästi tekemistä haukkuminen varmasti jää vähemmälle.

19.3.2017
Emmy tuntuu reipastuneen lisää, sillä aktiiviemme käydessä Emmyn luona se otti reippaan iloisesti vieraat vastaan eikä aristellut yhtään. Se tulee uteliaasti tutustumaan vieraisiin ja istahtaa paikoilleen rapsuteltavaksi. Tutun ihmisen kanssa se on rento ja antaa suorittaa hoitotoimet ongelmitta. Miehiä Emmy kuitenkin pelkää paljon ja pelkästään miehen näkeminen saa Emmyssä paniikin aikaiseksi, mutta naisiin Emmy suhtautuu rennommin. Tulevalle kodille tässä onkin varmasti pientä työnsarkaa jotta Emmy oppii luottamaan myös miehiin. Emmy tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja tarhaoloissa se on hiljainen eikä hauku juurikaan. Emmyä kuvataankin sanoilla ‘todella sympaattinen koira’ jota tämä neiti varmasti onkin, mutta tavanomaisen ulkonäkönsä vuoksi se helposti hukkuu massaan.

7.2.2017
Emmystä on havaittavissa pientä reipastumista, sillä se ei enää mene koppiinsa piiloon kun aktiivimme tulivat moikkaamaan sitä. Se istui hiljaa nurkassa ja seuraili saamiaan vieraita rauhallisesti. Vaikka sitä vähän jännittikin, suostui Emmy silti ottamaan herkkuja kädestä. Vaikka Emmy ei enää niin paljoa ujostellut vieraita, siitä sai surullisen vaikutelman. Tarhaolot ovat varmasti tehneet tehtävänsä tälle nuorelle ja energiselle koiralle joka ansaitsisi sen ikioman kodin. Jokohan Emmyllä olisi onnea ja se pääsisi pian omaan kotiinsa?

19.11.2016
Aktiivien saapuessa paikalle Emmy pujahtaa ensiksi omaan koppiinsa turvaan, mutta tulee sitten tutun hoitajan luo rapsuteltavaksi. Jännittävissä tilanteissa se hakee turvaa sille tutulta ihmiseltä ja on hyvin ihmisrakas mutta hieman varautunut. Luonteeltaan Emmy on rauhallinen, joskin se käyttää paljon ääntään ja haukahtelee jonkin verran. Osittain haukkuminen on varmasti keino jolla se yrittää purkaa tylsistymistään mutta tulevan kodin on hyvä olla varautunut Emmyn äänenkäyttöön. Häkin ulkopuolella tuijottavalle koiralle Emmy hieman ärähtää muttei reagoi siihen sen voimakkaammin. Selkeästi se osaa tarpeen vaatiessa pitää puolensa, muttei ole mikään rähinöitsijä.

22.10.2016
Emmy on jäänyt yksin kun sen veli Dante varattiin omaan kotiin. Se on selkeästi stressaantunut ja on innostunut hyppimään ja haukkumaan enemmän purkaakseen omaa turhautumistaan jotenkin. Vaikka Emmy on nyt stressaantunut tilanteestaan, se on kuitenkin todella kiltti koira ja antaa käsitellä itseään hyvin. Uusia ihmisiä se saattaa vähän aristaa, mutta tuttujen ihmisten kanssa se osaa rentoutua ja pitää huomiosta sekä rapsutuksista.

18.7.2016
Tämä koiraneiti on veljensä tapaan myös arka, mutta se reipastuu ruuan avulla hyvin. Emmy on iloinen ja reipas hännänheiluttaja joka kaipaa sitä omaa ihmistä ja kotia. Aktiivien ollessa paikalla se haukahteli jonkin verran käheän kimeästi.

_____________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Emmy on steriloitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Emmy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Krista Norvasuo

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.