Päivitetty 31.05.2017

Kodin saanut koira: KNUT nyk. Chili


Syntymäaika: 5/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
ei kastroitu

 

27.9.2016
Glinan tarhalla, kotia odottavat suloisimmistakin suloisimmat pennut, Sigrid, Knut ja Cousteau.

Tarhan työntekijä löysi 5 pientä koiranpentua keskeltä peltoa, kuumana kesäpäivänä. Mikäli koirilla ei olisi ollut näin suurta onnea mukanaan, olisi kohtalo ollut heille toisenlainen.
Ilman taistelua elämästä ja kuolemasta, ei kuitenkaan tässäkään selvitty. Pentueesta yksi tyttö, Saga, on menehtynyt ja Harald on vielä sen verran heikossa kunnossa, että joudumme odottamaan, ennen kuin saamme hänet sivulle.

Pennut ovat nyt noin 3-3,5 kk vanhoja ja ovat sosiaalisia, iloisia ja tasapainoisia perus pikkupentuja, jotka touhottavat ja leikkivät porukalla. Häkkiin mentäessä, tulevat vauhdilla tervehtimään ja syliin on kova pyrkiminen. Pentujen käsittely sujuu helposti, tai niin helposti kun se on pentujen kanssa mahdollista, pusujen ja sormien nakertelun lomassa. Kaikki kiinnostaa ja kaikkea pitää mennä katsomaan ja ehdottomasti, kaikkea pitää päästä maistamaan. Erittäin kiltti ja sopuisa pentue, jotka voivatkin juuri tuon kiltteyden tähden jäädä isompien pentujen jalkoihin. Haukkuvan näiden pentujen ei ole juurikaan kuultu, mutta toki, ovat kovin nuoria vielä ja tilanne voi muuttua.

Knut on ollut välillä kotihoidossa ja siellä käyttäytynyt erittäin kiltisti ja maltillisesti. Jäädessään yksin, oli oven raosta seurannut tapahtumia ja pienen pieni häntä vipattanut kovaa vauhtia, aina ihmisen mennessä ohi. Rakastaa sylissä makoilua ja on vähän sellaisen mammanpojan oloinen kultapoika, että piti aina oikein houkutella kokeilemaan kaikkea uutta. On kuitenkin reipas ja tomera pieni poika, joka tykkää leikkiä ja syödä, joten voisi ajatella koulutus voisi mennä namien kanssa helposti.

Knutin arvioidaan kasvavan keskikokoiseksi tai pieneksi keskikokoiseksi.

Alhaalla videoita; jolloin pennut oli löydetty ja video, jossa ovat Kulkureiden aktiivin Veeran kotona, sekä videota tarhalla.

26.10.2016
Ihana uutinen, Knut on varattu omaan kotiin.

27.11.2016
Eilen 26.11.2016 saapui Kulkurilennolla Knut poika kotiin. Onnea Knut ja perhe!

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Knut tulee Suomeen kastroimattomana, tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Knut saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Knut on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.