Kodin saanut koira: YAKA nyk. Taika

Syntymäaika: 1-2/2016
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
Kokoarvio:

 

14.10.2016
Yakalla on samanlainen tarina kuin niin monella koiralla Romaniassa. Koira on löydetty tienreunnasta juoksentelemasta, noin muutama kuukausi sitten. Kuinka kauan Yaka on ollut kadulla, ei tiedetä, mutta todennäköisesti on elänyt jonkinlaista katuelämää jo hyvin pienestä pennusta lähtien, koska on saanut iskun takajalkaansa pentuna ja ajoittain voi hieman ontua. Vanha vamma on tutkittu, eikä vaikuta koiran normaali elämään, eikä vaadi toistaiseksi toimenpiteitä. Yaka on iältään noin 8-9 kuukautta ja asustaa Onevetin tarhalla tällä hetkellä.

Yaka on terhakka pieni terrierimixi tyttö. Sillä on monta koiraystävää ja Yaka nauttiikin ystävistään, mutta välillä pitää laittaa kavereita järjestykseen ja toki kun kavereina on puolet isompia koiria, on pienen tytön pidettävä puolensa, riitelemään ei lähde kuitenkaan. Yaka on iloinen touhottaja ja rohkea, vieraitakaan ihmisiä ei aristellut ollenkaan, vaan antaa helposti kaikkien käsitellä itseään. Yaka ei myöskään vaikuttanut kovalta haukkujalta, kun ihmiset poistuivat häkistä, haukkui Yaka sen pienen hetken ihmisten perään.

Korkeutta Yakalla on noin 30cm, eikä juurikaan paljoa tuosta enään kasva ja painoa nyt noin 7kg.

18.10.2016
Aktiivimme ovat Romanian matkallaan tavanneet pienen Yaka tytön OneVetissa ja saimme videon ja muutaman kuvan, sekä tekstin “Tämä on mahtavan ihana tyttö”.

3.11.2016
Yaka on varattu omaan kotiin.

27.11.2016
Eilen 26.11.2016 saapui jälleen Kulkurilento, joka toi mukanaan peräti 16 koiraa. Yksi näistä uusista tulokkaista oli pieni Yaka. Onnea Yaka ja perhe!

19.12.2016
Saimme kuulumisia Yakan perheeltä ja omia pikkutaikojaan on tämä suloisuus jo kotonaan tehnyt, koska nimekseen sai Taika.

Taika on ollut alusta asti todella reipas ja itsenäinen tyttö. Oma paikka/peti löytyi heti ja sinne hän suuntasi aina jos jäi yksin hetkeksi huoneeseen. Jo ensimmäisellä viikolla pystyin hyvin jättämään yksin kotiin muutamaksi tunniksi ja kaiken sen ajan Taika nukkui pedissään rauhassa. Eli yksinolo on mennyt niin hyvin ettei uskallettu edes odottaa! Päivät Taika on nyt kiltisti siis kotona. Kissat mietitytti myös, mutta niidenkin osalta on mennyt tosi hienosti. Samassa tilassa pystytään olemaan ilman ongelmia ja Taika antaa kissojen olla rauhassa. Yhden kanssa pötköttelevät jo samalla sohvallakin.
 
Lenkillä vielä vähän jännittää isot rekat yms. Olemme nyt käyneet äitini koiran kanssa yhdessä lenkillä ja se selkeästi rohkaisee myös Taikaa. Tulevat siis hyvin toimeen ja ollaan jo käyty vähän juoksentelemassa koirapuistossa. Mutta koko ajan ulkonakin on tosiaan jo reippaampi. Hädätkin uskalletaan tehdä jo usein muuallekin kun omaan pihaan tai takametsään.
 
Kaiken kaikkiaan siis asiat on kuitenkin menneet erittäin hyvin ja ollaan tosi onnellisia tuosta pienestä. Pikkuhiljaa luonnetta alkaa löytymään aina vähän lisää, mutta mitään tuhoja ei vielä ole päässyt keksimään. Ainut hassutus mitä tekee, on että kantelee meidän villasukkia petiinsä unikaveriksi. 😀 Katsotaan mitä jatkossa vielä keksii kun oikein kotiutuu, mut nyt ollaan tyytyväisiä tilanteeseen.

__________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Yaka saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Yaka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommaksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: