Päivitetty 28.11.2016

Kodin saanut koira: PAPRIKA


Syntymäaika: 11/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloitu

 

 

25.3.2016
Romaniassa syntyy jatkuvasti lisää kodittomia pentuja. Niitä on kadunvarsilla, pelloilla ja hylätyissä rakennuksissa. Osa niistä selviää aikuisiksi ja jää elämään kadulle, osa päätyy kunnallisille koiratarhoille ja osa katoaa jäljettömiin. Pieni onnekas osa löytää tiensä eläinsuojelijoiden huomaan, jossa niille tarjoutuu mahdollisuus parempaan elämään etenkin, jos ne adoptoidaan tarhalta omiin koteihinsa. Paella ja sen yhdeksän pentua löydettiin pellolta. Emme saa koskaan tietää onko Paella asunut kauankin pellolla, vai onko sen omistaja hylännyt sen sinne huomattuaan, että Paella odottaa pentuja. Onneksi Kulkurien yhteistyötarhaa ylläpitävä Carmen Mandescu kuuli ystävältään Paellasta ja sen pennuista. Niin ne pääsivät turvaan Glinan tarhalle.

Valitettavasti taudit leviävät koiria vilisevässä Bukarestissa nopeasti ja erityisesti pennut ovat alttiita sairastumaan. Keväällä Bukarestia riivasi parvo, joka on erityisen kohtalokas pienille pennuille. Jatkuvasta eläinlääkärin hoidosta ja lääkityksestä huolimatta vain kolme Paellan pennuista jaksoi taistella tautia vastaan. Nyt nämä kolme pentua ovat terveitä ja voivat aloittaa omien kotiensa etsimisen.

Peanut, Paprika ja Pumpkin ovat tyypillisiä pentuja. Ne ovat iloisia, uteliaita ja touhukkaita ja rakastavat painia ja leikkiä keskenään. Tytöt ovat tottuneet ihmisen käsittelyyn ja ovatkin hyvin sosiaalisia ja ihmisrakkaita. Paprika on aktiivinen touhuilija. Uudet vieraat eivät jännitä sitä lainkaan, vaan se tulee luottavaisesti tervehtimään tulijat. Paprika vaikuttaa kaikin puolin tasapainoiselta nuorelta koiranalulta.

Paprika on nyt noin 40 cm. Aikuisena siitä kasvaa suurehko keskikokoinen.

15.5.2016
Kun aktiivimme toukokuussa vierailivat Glinan tarhalla oli Bukarestissa satanut jo useamman päivän putkeen. Niinpä tarha oli aivan täynnä mutaa ja vettä ja kaikki koirat likaisia. Kuraisista olosuhteista huolimatta Paprika oli tapansa mukaan innokkaasti vastassa kun aktiivimme menivät sitä tervehtimään. Paprika on iloinen ja touhukas normaali pentu, mutta se ei ole mitenkään liian villi vaan osaa hienosti myös rauhoittua. Se pyörii huomionhakuisesti ihmisten jaloissa, mutta osaa myös olla kiltti ja kohtelias ja odottaa vuoroaan. Paprika vaikuttaa kaikin puolin tasapainoiselta ja ystävälliseltä pennulta.

12.7.2016
Aktiivimme tapasivat myös Paprikan heinäkuun reissullaan keskellä Romanian helteistä kesää. Paprika on tällä hetkellä melko laihassa kunnossa ja sen aiempi iloisuus ja energisyys on vaihtunut hieman vetäytyvään olemukseen. Tästä huolimatta Paprika on edelleen ystävällinen ja kiltti oma itsensä ja se nautti onnellisena saamistaan rapsutuksista ja herkuista. On vaikea sanoa johtuiko Paprikan vaisu käytös helteestä, virikkeettömästä tarhaelämästä vai oliko sillä vain huono päivä. Varmaa kuitenkin on, että suloisen Paprikan olisi hyvä päästä pian omaan kotiin nauttimaan elämästä.

25.9.2016
Paprika jatkaa kasvamistaan Glinan tarhalla. Siitä on kesän aikana kasvanut todella kaunis nuori neito ja voimme vain kuvitella kuinka upea siitä tulee kun se saa hieman lisää painoa ja lihasta. Paprikan ja Pumpkinin emo Paella lähti omaan kotiinsa elokuussa ja tytöt saivat kunnian muuttaa pentuhäkistään aikuisten puolelle. Uudessa häkissä tytöillä on uros kaveri ja kolmikko tulee hienosti toimeen keskenään. Paprika on porukan pahnan pohjimmainen ja se on aina ensimmäinen joka väistää, jos kolmikon välille tulee kinaa. Kun meno yltyy todella hurjaksi, Paprika vetäytyy usein koppiinsa turvaan. Ihmisrakkaana koirana se tulee kuitenkin heti luokse kutsuttaessa. Paprika on äärimmäisen kiltti ja miellyttämishaluinen ja se kaipaisi kovasti ihmisseuraa. Paprika sopisi mainiosti myös toisen kiltin koiran kaveriksi, kunhan sen ujoa ja herkkää luonnetta ymmärretään.

Paprika on nyt noin 60 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa.

26.10.2016
Lempeä Paprika on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

28.11.2016
Paprika on jättänyt Romanian mutaisen tarhan taakseen ja lentänyt viikonloppuna omaan kotiinsa. Onnea Paprika ja koko perhe!

_________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Paprika saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Paprika on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.