Päivitetty 26.08.2016

Kodin saanut koira: PAELLA


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloidaan

 

26.3.2016
Romaniassa syntyy jatkuvasti lisää kodittomia pentuja. Niitä on kadunvarsilla, pelloilla ja hylätyissä rakennuksissa. Osa niistä selviää aikuisiksi ja jää elämään kadulle, osa päätyy kunnallisille koiratarhoille ja osa katoaa jäljettömiin. Pieni onnekas osa löytää tiensä eläinsuojelijoiden huomaan, jossa niille tarjoutuu mahdollisuus parempaan elämään etenkin, jos ne adoptoidaan tarhalta omiin koteihinsa. Paella ja sen yhdeksän pentua löydettiin pellolta. Emme saa koskaan tietää onko Paella asunut kauankin pellolla, vai onko sen omistaja hylännyt sen sinne huomattuaan, että Paella odottaa pentuja. Onneksi Kulkurien yhteistyötarhaa ylläpitävä Carmen Mandescu kuuli ystävältään Paellasta ja sen pennuista. Niin ne pääsivät turvaan Glinan tarhalle.

Valitettavasti taudit leviävät koiria vilisevässä Bukarestissa nopeasti ja erityisesti pennut ovat alttiita sairastumaan. Keväällä Bukarestia riivasi parvo, joka on erityisen kohtalokas pienille pennuille. Jatkuvasta eläinlääkärin hoidosta ja lääkityksestä huolimatta vain kolme Paellan pennuista, Peanut, Pumpkin ja Paprika, jaksoivat taistella tautia vastaan. Nyt nämä kolme pentua ovat terveitä ja voivat aloittaa omien kotiensa etsimisen.

Paella on kauniin ulkonäkönsä lisäksi myös äärettömän hienoluontoinen. Se jaksoi kärsivällisesti hoitaa yhdeksää riehakasta pentuaan, odotti hermostumatta kun pennut sairastuttuaan vietiin siltä yllättäen pois ja lopulta otti avosylin vastaan selvinneet kolme pentuaan. Paellasta huokuu tyyneys ja rauhallisuus. Se kestää kärsivällisesti pentujensa riehumista, ja silloin harvoin, kun riehuminen käy sen hermoille, se siirtyy viisaasti koppiinsa. Paella on todella ihmisrakas ja se nauttii kovasti saamastaan huomiosta. Ihmisiä kohtaan Paella on äärimmäisen luottavainen ja se tulee kutsuttaessa luokse, vaikka kutsuja olisikin sille ennestään tuntematon. Paella on kaikkia kohtaan tasapuolisen kiltti ja ystävällinen. Se antaa vieraiden käännellä ja tutkia itseään ja pentujaan ja puskee lopulta itse pyytämään vielä hieman lisää rapsutuksia.

Paella on noin 60 cm korkea ja painaa noin 25-30 kiloa.

15.5.2016
Kun aktiivimme toukokuussa vierailivat Glinan tarhalla oli Bukarestissa satanut jo useamman päivän putkeen. Niinpä tarha oli aivan täynnä mutaa ja vettä ja kaikki koirat likaisia. Kaikki paitsi Paella. Se odotteli rauhallisesti koppinsa katolla häkkiin tulevia vieraita, eikä varmasti ollut siitä paljon liikkunut sillä se oli täysin puhdas tassujaan myöten. Paella otti vieraat vastaan ystävällisen lempeästi. Se selvästi haluaa huomiota ja on silminnähden iloinen rapsutuksia saadessaan, mutta se ei myöskään hermostu tai turhaannu kun vieraat välillä keskittyvät tervehtimään sen pentuja. Paella on edelleen yhtä kärsivällinen ja viisas kuin ennenkin. Se on todella kiltti ja ystävällinen aivan kaikille. Tarhalla Paella ei ole haukkunut juuri lainkaan.

7.6.2016
Herttainen Paella kuuli iloisen uutisen, sillä tämä kesä on sen viimeinen kesä tarhalla. Paella on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

26.8.2016
Lempeä äitikoira Paella on matkannut ikiomaan kotiinsa Suomeen. Onnea koko perheelle!

______________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Paella saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Paella on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.