Päivitetty 24.05.2016

Kodin saanut koira: PEANUT


Syntymäaika: 11/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
ei steriloitu

 

25.3.2016
Romaniassa syntyy jatkuvasti lisää kodittomia pentuja. Niitä on kadunvarsilla, pelloilla ja hylätyissä rakennuksissa. Osa niistä selviää aikuisiksi ja jää elämään kadulle, osa päätyy kunnallisille koiratarhoille ja osa katoaa jäljettömiin. Pieni onnekas osa löytää tiensä eläinsuojelijoiden huomaan, jossa niille tarjoutuu mahdollisuus parempaan elämään etenkin, jos ne adoptoidaan tarhalta omiin koteihinsa. Paella ja sen yhdeksän pentua löydettiin pellolta. Emme saa koskaan tietää onko Paella asunut kauankin pellolla, vai onko sen omistaja hylännyt sen sinne huomattuaan, että Paella odottaa pentuja. Onneksi Kulkurien yhteistyötarhaa ylläpitävä Carmen Mandescu kuuli ystävältään Paellasta ja sen pennuista. Niin ne pääsivät turvaan Glinan tarhalle.

Valitettavasti taudit leviävät koiria vilisevässä Bukarestissa nopeasti ja erityisesti pennut ovat alttiita sairastumaan. Keväällä Bukarestia riivasi parvo, joka on erityisen kohtalokas pienille pennuille. Jatkuvasta eläinlääkärin hoidosta ja lääkityksestä huolimatta vain kolme Paellan pennuista jaksoi taistella tautia vastaan. Nyt nämä kolme pentua ovat terveitä ja voivat aloittaa omien kotiensa etsimisen.

Peanut, Paprika ja Pumpkin ovat tyypillisiä pentuja. Ne ovat iloisia, uteliaita ja touhukkaita ja rakastavat painia ja leikkiä keskenään. Tytöt ovat tottuneet ihmisen käsittelyyn ja ovatkin hyvin sosiaalisia ja ihmisrakkaita. Peanut on reipas nuorukainen. Se on siskojaan alistuvampi ja suurikokoisemmat siskot kiusaavat sitä toisinaan. Tästä huolimatta Peanut touhottaa parhaansa mukaan muiden mukana.

Peanut oli pennuista pisimpään sairaana ja on siksi jäänyt siskojaan huomattavasti pienemmäksi. Se on nyt noin 35 cm korkea ja painaa noin 6 kiloa. Aikuisena Peanut tulee olemaan keskikokoinen.

15.5.2016
Peanut jakaa häkkinsä useamman muun pennun kanssa ja tulee hienosti kaikkien kanssa toimeen. Se ei ujostele lainkaan häkkiin tulevia vieraita ihmisiä, vaan tulee heti iloisesti tervehtimään tulijat. Peanut pyörii vierailun ajan ihmisten lähellä ja odottelee rauhallisesti vuoroaan saada rapsutuksia. Se rauhoittuukin kiltisti paikalleen heti, kun saa huomiota ihmiseltä. Peanut ei tarhalla ole haukkunut juuri lainkaan. Se vaikuttaakin kaikin puolin tasapainoiselta ja normaalilta pennulta, jolta puuttuu enää se oma koti jossa temmeltää ja nauttia elämästä.

20.5.2016
Peanut on varattu omaan kotiin Romaniaan.

_________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Peanut tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Peanut saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Peanut on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.