Kodin saanut koira: HUGO

Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Kokoarvio:

 

4.2.2016
Rosiori De Vede on kaupunki, noin 120km Bukarestista lounaaseen. Sieltä löytyy myös kunnallinen koiratarha. Tätä voidaan myös kutsua maan päälliseksi helvetiksi. Tarhalla on töissä kaupungin palkkaamat työntekijät, jotka myös toimivat koirarankkureina. Nämä henkilöt metsästävät kodittomia (ja kodillisia vapaana kulkevia) koiria. Koirat pyydystetään kiinni kyseenalaisin menetelmin ja kovakouraisesti ja mikäli koirat selviävät hengissä kiinniotosta ne päätyvät jonnekin täpötäyteen häkkiin tarhalle. Riippumatta siitä minkä kokoinen-, kuntoinen-, tai ikäinen koira on, se heitetään muiden koirien armoille. Sanomattakin selvää, että tappeluja syntyy päivittäin. Myös kuolemaan johtavia. Lue lisää siitä miten Kulkurit pyrkivät auttamaan Rosiorin koiria täältä.

Hugo on yksi koirista joka odottaa omaa kotiaan Rosiorin kunnallisella tarhalla. Hugon, kuten monen muunkin koiran Rosiorissa, ainoa valopilkku ja toivonkipinän ylläpitäjä on paikallinen eläinsuojelija Cornelia Stan. Cornelian ansiosta Hugo saa odottaa omaa kotiaan kiinnitettynä ketjulla omaan koppiinsa, tarhan pihamaalla. Hyvät puolet; Hugo on turvassa muilta koirilta, eikä kärsi suurta riskiä joutua tappeluun. Hugolla on koppi joka antaa hieman suojaa. Huonot puolet; Hugo elää lyhyessä ketjussa, keskellä mutalätäkköä. Hugo on koditon.

Hugo on arviolta noin 3-vuotias kastroitu uros joka painaa 10-12kg ja on suunnilleen 30cm korkea.

Kulkurien aktiivit kävivät tammikuussa Romaniassa ja tapasivat myös Hugon Rosiorissa. He kuvailevat Hugoa kiltiksi ja ystävälliseksi koiraksi jonka olemuksesta paistaa onnellisuus kun tämä huomaa jonkun tulevan lähemmäksi, antamaan huomiota, edes hetkeksi. Hugo ei lähtenyt mukaan haukkukuoroon tarhalla, vaikka muut koirat haukkuivat raivoisasti eräällä hetkellä aktiivimme vierailun aikana. Myös vieraat ihmiset saivat käsitellä Hugo helposti, sai katsoa hampaat (hammaskiveä on melkoisesti) ja nostella, taivutella jne. Hugo vaan nautti läheisyydestä.

Tällä hetkellä Hugon korvassa on jonkinlaista iho-ongelmaa mutta tämä luultavasti lähtee parantumaan ravinteikkaalla ruoalla ja huolenpidolla. Hugolla on lyhyehköt jalat ja pitkä selkä. Tavallista tälle ruumiinrakenteen omaavalle koiralle on ns. rokokoo-jalat ja Hugo ei ole poikkeus. Tärkeintä on huolehtia siitä, että paino pysyy kurissa jotta nivelille ei tule turhaan liikaa rasitusta.

26.3.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat iloisen ja kiltin Hugon jälleen. Maaliskuun reissulla aktiivit kävivät myös Rosiorin kunnallisella tarhalla, ja siellä Hugo edelleen odottelee sitä omaa kotiaan. Hugo on edelleen luottavainen ja antaa hyvin käsitellä itseään. Poika nauttii kovasti saamastaan huomiosta. Lisätty kuvia tästä iloisesta pikkuherrasta.

19.5.2015

Tänään saimme tiedot, että Hugo on varattu omaan kotiin Saksaan. Hugo pöösee nauttimaan kesästä oman perheen kanssa. Onnea Hugo!

————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hugo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hugo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hugon yhteyshenkilö on Mia Takolander

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: