Kodin saanut koira: AMIGO

Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Glina)
Kokoarvio:

10.9.2014
Amigo on romanialaisittain äärettömän onnekas koira, sillä se on pelastettu Bragadirun kunnalliselta tappotarhalta yhdessä häkkitoverinsa Donin kanssa. Tällä hetkellä Amigo asuu Glinan tarhalla odottaen ikioman kodin löytymistä.

Upea Amigo on ollut Glinan tarhalla vasta vähän aikaa ja tarhan ympäristö ja työntekijät ovat sille vielä vieraita. Amigo on kuitenkin siitä huolimatta tarhalla jo näyttänyt iloisen ja energisen luonteensa. Amigo on aktiivinen koira, joka nauttisi varmasti yhdessä touhuamisesta ja harrastamisesta tulevan omistajansa kanssa!

Kooltaan Amigo on noin 57 cm korkea ja noin 20 kg painava. Amigo tulee toimeen sekä urosten että narttujen kanssa, mutta härnää välillä häkkikaverinsa Donin kanssa samassa häkissä asustavaa vanhempaa urosta eli omassa kodissa Amigoa voisi olla odottamassa narttukaveri. Amigo haukkuu jonkun verran, mutta ei ole tarhan äänekkäimpiä koiria.

Harkitessasi Amigon adoptointia, muistathan, että koiran omistaminen vaatii aikaa ja hyviä hermoja. Koiraa ei oteta hetken mielijohteesta eikä säälistä. Koiran omistaminen sitoo ja velvoittaa, koiran tulee saada liikuntaa, aivojumppaa, rakkautta ja rajoja, ja jokaista koiraa täytyy opastaa ja kouluttaa. Uuteen elämään, ympäristöön ja perheeseen sopeutuminen voi kestää jopa puoli vuotta ja koiraan tulee sitoutua sen loppu elämän ajaksi. Tulevan kodin tulee tarjota Amigolle sekä rajoja että rakkautta ja olla valmis opettamaan Amigolle alusta asti kaikki tärkeät kotikoiran taidot sisäsiisteydestä ja hihnakäyttäytymisestä lähtien.

Amigo luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna, sirutettuna, loishäädettynä, tautien varalta testattuna ja oman EU-passin omistavana.

29.10.2014
Kulkurien aktiivit tapasivat Amigon Romaniassa lokakuussa ja kertoivat pojan olevan erittäin aktiivinen, leikkisä ja vauhdikas herra! Amigo on myös avoin ja sosiaalinen ja hakee ihmiseltä huomiota. Amigo on todella komea ja hyväkuntoinen herra, josta joku saa aktiivisen harrastuskaverin! Lisätty uusia kuvia Amigolle.

16.3.2015
Kulkurien aktiivit kävivät maaliskuussa Romaniassa ja tapasivat matkallaan myös Amigon. Amigo on edelleen oma vauhdikas itsensä! Amigo suhtautuu kaikkiin ihmisiin avoimesti kiiveten heti syliin, vaikka kyseessä olisikin sille entuudestaan vieras ihminen. Amigolla on erittäin paljon energiaa ja se pomppii ja hyppii innoissaan pitkin häkkiä. Amigo kaipaa huomiota ja sen mielestä ihmiset ovat jopa kiinnostavampia kuin namit. Kulkurien aktiivit kuvailivat Amigoa sanoilla: “Tarkkaavainen, iloinen ja todella leikkisä. Amigo antaa hienosti käsitellä itseään.” Amigo sopisi siis parhaiten aktiiviseen kotiin. Olisiko jo kohta Amigon vuoro päästä pois häkkielämästä omaan rakastavaan kotiin? Lisätty uusia kuvia Amigosta.

13.5.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat Amigon toukokuussa 2015 ja kertoivat sen rauhoittuneen selkeästi maaliskuusta. Tämä voi johtua siitä, että sen häkkikaveri Doni on lähtenyt saatuaan kodin Suomesta. Amigo on aktiivinen ja rohkea, mutta herkkä. Rauhoituttuaan hieman lukee Amigo ihmisiä nyt paremmin. Amigo on hyvin hellyydenkipeä ja kiinnostunut kaikista ihmisistä. Aktiivit kuvailivat Amigoa sosiaaliseksi, iloiseksi, fiksuksi ja hyvin ketteräksi ilopilleriksi, jossa voisi olla potentiaalia harrastuskoiraksi.

18.7.2015
Tapasimme Amigon Glinan tarhalla heinäkuussa ja se oli edelleen täysin oma itsensä: iloinen, sosiaalinen ja energinen. Amigo kaipaa kovasti ihmisseuraa ja teki kaikkensa, jotta sitä tultaisiin moikkaamaan häkkiin. Amigo nauttii ihmisen läheisyydestä ja kaipaa sitä jääden jopa itkemään ihmisten perään. Lisätty uusia kuvia ja video tälle ilopillerille!

24.9.2015
Kulkurien aktiivit vierailivat Glinan tarhalla 9.9.2015 ja Amigo otti heidät vastaan omalla energisellä tavallaan eli pomppien, hyppien, hilluen ja säntäillen. Amigomaiseen tapaansa ei se malttanut millään pysähtyä edes hetkeksi. Amigosta oikein huokuu riemua ja elämäniloa! Amigo rakastaa kaikkia ihmisiä ja kaipaisi niin kovasti virikkeitä, joita tarhaelämällä ei ole sille tarjota. Olisiko sinulla tarjota tälle sympaattiselle kaverille ikioma koti? Lisätty uusia kuvia upealle Amigolle.

12.11.2015
Amigo odottaa edelleen oman kodin löytymistä Glinan tarhalla. Omaan energiseen tapaansa se kaipaa kovasti ihmisen huomiota ja ihmisen mennessä sen häkkiin hyppii ja pyörii se riemuissaan. Amigo tuntee jo oman nimensä ja varastaa tilaisuuden koittaessa sitä tervehtimään tulleen ihmisen namit. Amigo on rohkea ja sosiaalinen koira ja onkin hämmästyttävää, ettei näin upea koira ole vielä löytänyt sitä ikiomaa kotiaan. Amigon hampaat ovat hyvässä kunnossa. Lisätty uusia kuvia Amigolle.

18.1.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Amigon Glinan tarhalla tammikuussa ja kertoivat tällä kertaa rapsutuksien olleen kiinnostavampia Amigolle kuin herkut. Amigo on edelleen erittäin ihmisrakas ja hakeutuu välittömästi vieraidenkin ihmisten läheisyyteen.

19.5.2016
Loputtomalta tuntuneen odotuksen jälkeen koitti vihdoin Amigon vuoro: Tämä herra on varattu omaan rakastavaan kotiin Suomeen!

29.6.21016
Ihana Amigo pääsi tulemaan uuteen kotiinsa 25.6.2016.  Onnellisia yhteisiä hetkiä koko perheelle <3

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptoitavan eläimen terveyskoiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Harkitut yhteydenotot Niinalle.
Video 7/2015
Video3/2015:

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: