Päivitetty 03.12.2017

Kodin saanut koira: PUMPKIN


Syntymäaika: 11/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloitu


Perustiedot

Romaniassa syntyy jatkuvasti lisää kodittomia pentuja. Niitä on kadunvarsilla, pelloilla ja hylätyissä rakennuksissa. Osa niistä selviää aikuisiksi ja jää elämään kadulle, osa päätyy kunnallisille koiratarhoille ja osa katoaa jäljettömiin. Pieni onnekas osa löytää tiensä eläinsuojelijoiden huomaan, jossa niille tarjoutuu mahdollisuus parempaan elämään etenkin, jos ne adoptoidaan tarhalta omiin koteihinsa. Paella ja sen yhdeksän pentua löydettiin pellolta. Emme saa koskaan tietää onko Paella asunut kauankin pellolla, vai onko sen omistaja hylännyt sen sinne huomattuaan, että Paella odottaa pentuja. Onneksi Kulkurien yhteistyötarhaa ylläpitävä Carmen Mandescu kuuli ystävältään Paellasta ja sen pennuista. Niin ne pääsivät turvaan Glinan tarhalle.

Valitettavasti taudit leviävät koiria vilisevässä Bukarestissa nopeasti ja erityisesti pennut ovat alttiita sairastumaan. Keväällä Bukarestia riivasi parvo, joka on erityisen kohtalokas pienille pennuille. Jatkuvasta eläinlääkärin hoidosta ja lääkityksestä huolimatta vain kolme Paellan pennuista jaksoi taistella tautia vastaan. Nyt nämä kolme pentua, Peanut, Paprika ja Pumpkin, ovat terveitä ja voivat aloittaa omien kotiensa etsimisen.

Pumpkin on loputtoman iloinen ja positiivinen tyttö. Se rakastaa aivan kaikkia ihmisiä ja ottaa jokaisen vierailijan yhtä onnellisena vastaan. Huomio ja läheisyys ovat sen mielestä maailman parhaita juttuja. Niin ovat myös leikkiminen ja herkut, jotka Pumpkin toisinaan piilottaa ympäri häkkiä pahan päivän varalle. Pumpkin onkin täydellinen tasapaino hassuja ideoita ja toisaalta pyyteetöntä iloa ja rakkautta aivan kaikkea kohtaan. Se leikkii täysillä, syö suurella nautinnolla ja vahtii innokkaasti koppinsa katolta kaikkea, mitä tarhalla tapahtuu. Pumpkin on sellainen jättimäinen sylivauva, joka ei ihan itsekään ymmärrä kuinka isoksi on päässyt kasvamaan. Se tulee tarhalla hienosti toimeen häkkikaverinaan asustelevan uroksen kanssa eikä juurikaan hauku vaikka muut koirat ympärillä haukkuisivatkin. Se sopisikin varmasti monenlaiseen kotiin, kunhan liikuntaa ja tekemistä olisi tarpeeksi tarjolla.

Pumpkin on noin 65-70 cm korkea vauvanpyöreä tyttönen.

3.12.2017
Suloisen Pumpkinin elämä tarhalla on päättynyt, kun se lensi ikiomaan kotiinsa Suomeen. Onnea Pumpkin ja koko perhe!

8.11.2017
Kaikkien tarhalla vierailleiden ihmisten sydämet varastanut suloinen ikivauva Pumpkin on vihdoin löytänyt sen ikioman kotinsa. Sen pitkä odotus palkittiin ja pian se matka oman perheen luokse voi alkaa.

15.10.2017
Odottelu Glinan tarhan ankeissa oloissa ei ole lannistanut iloista Pumkinia. Jokainen päivä se ottaa ihmiset vastaan yhtä innokkaasti jakaen rakkauttaan aivan kaikille tutuille ja tuntemattomille. Huolimatta säästä tai ajankohdasta Pumpkin on aina aidalla tervehtimässä ohikulkevia ihmisiä ja jos joku pysähtyy sen kohdalle, se saa suunnattoman ilohepulin. Se on loputtoman iloinen ja positiivinen tyttö, jonka nauravainen ilme ei koskaan tunnu muuttuvan vakavaksi. Pumpkin on ikäiselleen tyypillisesti energinen ja leikkisä, mutta se ei vaikuta turhautuvan, vaikka tekemistä ei tarhalla jatkuvasti olekaan. Se tulee edelleen hienosti toimeen häkkikaverinsa kanssa. Pumpkin ei tarhalla juurikaan hauku. Se on edelleen äärimmäisen ihmisrakas ja sillä on hauska tapa kiivetä hieman kömpelösti koppinsa katolle istumaan ja seurailemaan, mihin ihmiset tarhalla liikkuvat.

11.6.2017
Pumpkin on kaikin puolin näyttävä kaveri. Siitä on kasvanut mahdottoman kokoinen ja silti se on omasta mielestään täysin sopiva sylikoiraksi. Niinpä se tervehtii uudet ihmiset ottamalla vähän vauhtia ja heittäytymällä sitten koko mahtavalla elopainollaan suoraan ensimmäisen uhrin syliin. Sitten se valahtaa luuttomaksi elopainoksi, leväyttää suunsa onnelliseen hymyyn ja painaa silmänsä kiinni onnellisena siitä, että saa hetken olla aivan ihmisen lähellä. Pumpkinilla ei tunnu olevan minkäänlaisia ennakkoluuloja ketään kohtaan, vaan se suhtautuu kaikkiin tuttuihin ja vieraisiin avoimen ystävällisesti. Kun se on hetken saanut nauttia huomiosta ja läheisyydestä alkaa touhuaminen. Kaikenlainen aktivointi ja namileikit ovat kovasti Pumpkinin mieleen ja se on pakahtua onnesta, kun sen kanssa harjoitellaan hetki simppeleitä temppuja. Pumpkin on kaikin puolin mahtava nuorukainen, jonka niin kovasti soisi jo pääsevän ikiomaan kotiinsa. Se on iso paketti täynnä hassuttelua ja ennen kaikkea rakkautta, jota se niin kovasti haluaisi jollekin osoittaa.

1.4.2017
Pumpkin on upea ilmestys. Se on iso ja muhkea ja jotenkin todella suloinen. Myös luonteeltaan. Kun Pumpkinin häkkiin menee, se tulee pylly innosta vatkaten ihmisen luo ja pyllähtää sitten jalkoja vasten istumaan. Aiempaan verrattuna Pumpkin on selvästi rauhoittunut, vaikka intoa ja energiaa sillä edelleen riittää. Se on oppinut kohteliaammaksi ja aiemman kohelluksen sijaan se on alkanut ajatella ja keskittyä selvästi enemmän. Pumpkin on edelleen äärimmäisen ihmisrakas ja huomionkipeä tyttö ja se ottaa aivan kaikki ihmiset yhtä onnellisena vastaan. Sillä on hauska tapa jemmata ruokaa häkkiin. Se hakee muutaman raksun kerrallaan ruokakupista ja kantaa ne sitten johonkin hyväksi toteamaansa koloon, johon raksut rakkaudella peitellään (ja luultavasti myös unohdetaan). Tämän jälkeen Pumpkin tulee ylpeänä takaisin ihmisen luo ja hieraisee mutaista nenäänsä tyytyväisenä ihmisen kättä vasten. Pumpkin on äärettömän hauska ja iloinen tyttö ja se tulee varmasti täyttämään perheensä elämän naurulla ja hupsuilla hetkillä. Nyt siltä puuttuu enää se oma koti, joka kaipaisi tällaista isoa hölmöä vauvaa.

29.11.2016
Pumpkinin marraskuussa tavanneet aktiivimme aloittivat tytön kuulumiset sanoilla iso tyttö ja silti aivan kakara. Sitä Pumpkin toden totta on – fyysisesti isoksi kasvanut vauva. Sen toimista ja liikkeistä kaikesta näkee, että pitkät jalat ja vauvanpyöreä keho eivät aina ole aivan hallinnassa tai edes menossa samaan suuntaan. Mutta sehän ei yltiöiloista Pumpkinia hidasta lainkaan. Kun se näkee että joku lähestyy häkkiä se heittäytyy koko painollaan roikkumaan aitaa vasten. Ihan sama onko tulija tuttu vai vieras – ihmiset ovat kaikki ihania. Namit saavat tytön aivan sekaisin, niin sekaisin että se yrittää viedä ne kaverinkin suusta. Pumpkinilla ei tunnukaan olevaan juuri minkäänlaista itsesuojeluvaistoa tai pelkoja, vaan se touhottaa menemään tyytyväisenä huolimatta siitä mitä sattuu. Sen ilmeestä näkee usein, että ideoita on loputtomasti, mutta järki vain harvoin mukana. Pumpkin sulattaa poikkeuksetta kaikkien sydämet. Se on höpsö hassuttelija, mutta samalla loputtoman ihmisrakas ja huomionkipeä. Pumpkinista saa varmasti mainion harrastuskaverin. Ainakin tiedossa on paljon energiaa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Pumpkinin sisko Paprika pääsi jo omaan kotiinsa Suomeen. Nyt olisikin jo korkea aika löytää myös Pumpkinille se ikioma perhe.

25.9.2016
Pumpkinista on kesän aikana kasvanut todella upea ja kookas ilmestys. Paprikan ja Pumpkinin emo Paella lähti omaan kotiinsa elokuussa ja tytöt saivat kunnian muuttaa pentuhäkistään aikuisten puolelle. Uudessa häkissä tytöillä on uros kaveri ja kolmikko tulee hienosti toimeen keskenään. Pumpkin on hassunkurinen ylikasvanut vauva. Se hölmöilee minkä ehtii ja touhottaa kömpelösti ympäriinsä aivan kuin se ei itsekään vielä hahmottaisi kuinka suureksi se on kasvanut. Pumpkin on perusluonteeltaan iloinen ja touhukas tyttö ja sillä tuntuu olevan melkoisesti virtaa. Se tulee heti iloisesti tervehtimään ihmisiä ja on hetken päästä jo änkeämässä syliin keinolla millä hyvänsä. Jos syliin ei pääse heittäytyy Pumpkin maahan selälleen rapsutuksien toivossa. Pumpkin on kiltti ja ystävällinen eikä se ole lainkaan ujo. Tarhalla Pumpkin haukkuu turhautuessaan, mikä on ymmärrettävää, sillä sillä olisi kova kaipuu päästä ihmisten seuraan.

Pumpkin on nyt noin 65 cm korkea ja painaa noin 25 kiloa.

_________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pumpkin saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pumpkin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.