Päivitetty 06.12.2017

Kodin saanut koira: SMALL PETE


Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Deissima Roxana)
kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta

29.11.2017
Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut.

Yksi Roxanan hoidokeista on tällä hetkellä suloinen Small Pete, jonka Roxana oli huomannut tien vieressä hylättynä koirien ruokintapaikalla. Eräs nainen oli sanonut, että ottaa Small Peten mukaansa, mutta sitten nainen oli kertonut, että aikoo laittaa Peten ketjuun vahtikoiraksi. Roxanalle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin ottaa Small Pete mukaansa.

Kaunis ja iloinen Pete tulee todella hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Peten mielipuuhaa toisten koirien kanssa on erityisesti leikkiminen ja juoksentelu pitkin pihaa. Leikkiessään Pete haukkuu, mutta muuten se ei juurikan hauku Roxanan luona. Pete on aktiivinen poika, joka tulee tarvitsemaan riittävästi liikuntaa ja muuta aktiviteettia tulevassa kodissaan.

Ihmisistä hurmaava Pete tykkää todella paljon ja se hakee rohkeasti ihmisiltä huomiota ja rapsutuksia, joista se erityisesti nauttii. Pete voi olla mustasukkainen ihmiseltä saadusta huomiosta muille koirille, jolloin se muarahtaa, mutta ei hyökkää. Peten suhtautumista kissoihin ei ole testattu.

Small Peten painaa arvion mukaan noin 6 kg ja säkäkorkeutta sillä on noin 30 cm.

06.12.2017
Ihana Pete on saanut oman kodin Hollannista. Turvallista kotimatkaa Petelle <3.

___________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Small Pete saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Small Pete on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Small Peten yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.