Päivitetty 03.12.2017

Kodin saanut koira: ANTO


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
kastroitu

 

Perustiedot

15.5.2017
OneVet on eläinlääkäriklinikka Romanian pääkaupungissa Bukarestissa ja Kulkurien pitkäaikainen luottoyhteistyökumppani. OneVetin ylläpitämällä ja Cosoban kylässä sijaitsevalla tarhalla on satoja koiria, joista jokainen odottaa vuoroaan päästäkseen omaan kotiinsa. Siellä asustelee myös persoonallinen Anto emonsa Bettyn ja veljensä Alin kanssa.

Veikeän näköinen Anto jää varmasti mieleen. Pötkylän tepsutellessa ja leikkiessä tarhan pihalla, tuntuu se olevan väkkärä vähän joka suuntaa. Jollain kummallisella tavalla se onnistuu silti myös säilyttämään arvokkuutensa. Tuttujen ihmisten kanssa Anto on rento, mutta uusia kohtaan hieman varautunut. Vinkeä Anto on asunut oikeastaan koko elämänsä tarhalla ja tarvitseekin kodin, jossa riittää aikaa ja kärsivällisyyttä opastaa sitä kotikoiran elämään. Muiden koirien kanssa Anto tykkää touhuta ja sopeutumisessa voisikin auttaa, jos kotona olisi mukava koirakaveri odottamassa.

Anto on pieni koira, jolla on korkeutta noin 40 cm ja painoa noin 10 kg.

3.12.2017
Anton elämä uudessa kodissaan Suomessa on alkanut. Onnea Anto ja koko perhe!

26.11.2017
Pieni arkajalka Anto on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

18.9.2017
Syyskuun vierailulla Anto tavattiin kahteen otteeseen. Ensimmäisellä kerralla pötkyläkoira oli kovin varovainen, väisti ihmisiä, eikä siihen saanut koskea lainkaan. Hieman myöhemmin, Anton levättyä hetken, oli se jo paljon reippaampi, ja useamman kerran saivat aktiivit tuntea kevyet käpälät polvitaipeissaan kun Anto tuli nuuhkimaan uusia ihmisiä. Tarhalla Anton paras kaveri on ujo Mody ja kaksikko kulkeekin pihalla usein peräkanaa, kuin käsi kädessä.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Anto saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.