Päivitetty 02.07.2018

Kodin saanut koira: MODY


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu


Perustiedot ja tausta
12.4.2018

Rosiori de Veden kaupunki Romaniassa on koiraihmisen näkökulmasta surullinen paikka. Ainoan toivon kipinän paremmasta huomisesta tuo uuttera eläinsuojelija Cornelia Stan, joka on omistanut elämänsä näiden koirien auttamiseen. Cornelia käy säännöllisesti hoitamassa ja ruokkimassa koiria ja järjestää niitä ulkomaalaisten adoptioiden piiriin. Kulkurit auttavat Rosiori De Veden syrjäistä romanialaiskaupunkia sen koiraongelman hallinnassa massasterilointi ja avustusprojektin avulla sekä ottamalla joitakin kunnallisen tarhan koiria adoptio-ohjelmaan. Kaupungin koiratarhalla elää noin 350 koiraa ja aina kun joku onnekas saa kodin, ovat rankkurit jo pyydystäneet kaduilta tilalle kaksi uutta. Pienet pennut eivät mitenkään selviä kunnallisen tarhan vaativissa olosuhteissa, joten aina mahdollisuuksien mukaan pentuja lähetetään Kulkurien yhteistyökumppaniklinikan Onevetin tarhalle, jossa niillä on turvallisempi ympäristö kasvaa adoptioikäisiksi.

Tällaiseen onnekkaaseen pentueeseen kuuluu Mody. Se on löydetty yhdessä sisarustensa ja emonsa kanssa, kun se oli vain muutaman viikon ikäinen. Modyn emo Bety oli synnyttänyt pennut Rosiorin kaatopaikan lähelle alueelle, joka on erityisen turvaton pienille pennuille. Niinpä Cornelia otti pennut ja emon hoiviinsa.

Mody on herttainen nuori tyttö. Se on hieman ujo, mutta haluaa siitä huolimatta tutustua vieraisiinkin ihmisiin. Mody tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen ja pitää hyvin puolensa jos isommat koirat meinaavat jyrätä sen pihalla. Ihmisiä kohtaan Mody on äärettömän lempeä ja ystävällinen. Se on äärimmäisen suloinen ja kiltti ja varmasti kotiin päästyään näyttää perheelleen myös leikkisämmän puolensa. Mody sopisi varmasti monenlaiseen kotiin, kunhan kodissa ollaan kärsivällisiä ja ymmärretään että iso maailma voi alkuun jännittää herkkää tyttöä. Mody ei tarhalla hauku juuri lainkaan ja on muutenkin hyvin huomaamaton isossa koiraporukassa.

Mody on noin 45 cm korkea ja painaa noin 10-12 kiloa.

2.7.2018
Herttainen Mody, nykyisin Heidi, on aloittanut uuden jännittävän seikkailun oman perheensä luona Suomessa. Onnea koko perheelle!

11.6.2018
Pikkuisen Modyn kesä saa iloisen käänteen, sillä se on vihdoin varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

12.4.2018
Kevät on tuonut mukanaan uusia tuulia myös pienelle Modylle. Viime tapaamisen jälkeen se on ottanut suuren harppauksen ja reipastunut todella paljon. Uudet ihmiset kiinnostavat sitä kovasti ja se pyörii koko ajan vieraiden jaloissa ja mukana touhuissa. Talven aikana Mody on oppinut pyytämään huomiota pomppimalla ja niin se toimii myös pihalle tulleiden vieraiden kanssa. Huomio on selvästi todettu mukavaksi asiaksi, sillä Mody seisoskelisi rapsuteltavana vaikka koko päivän. Modystä onkin kuoriutunut äärettömän ihmisrakas ja herttainen nuori tyttö. Se tulee edelleen mainiosti muiden koirien kanssa toimeen ja osaa isompien jalkoihin jäädessään hienosti pitää puolensa myös isossa porukassa. Reipas kaveri olisikin varmasti Modylle mieluisa myös kotona.

12.12.2017
Suloinen Mody odottelee edelleen Onevetin tarhalla omaa vuoroaan. Hiljattain sen suurin tuki ja turva, velipoika Anto matkusti ikiomaan kotiinsa Suomeen. Tämä on tietysti ollut herkälle Modylle kova paikka ja se ansaitsisikin jo kovasti päästä pois tarhalta turvalliseen kotiympäristöön. Modyn veli on heti kotioloissa alkanut reipastua ja onkin hyvin todennäköistä, että myös pieni ja herttainen Mody reipastuu kärsivällisen omistajan luona. Ujoutensa alla Mody on edelleen mitä ystävällisin ja kultaisin pieni tyttö.

17.10.2017
Pikkuruinen Mody oli jälleen aktiivejamme vastassa Romaniassa. Meluisat ja stressaavat tarhaolot eivät ole otollinen ympäristö ujon koiran reipastumiselle ja niinpä myös Mody on edelleen kovin ujo. Se hakee kovasti tukea sisaruksistaan ja olisikin varmasti mielissään reippaasta koirakaverista myös kotona. Ujoutensa alla Mody on edelleen yhtä kiltti ja ystävällinen ja kärsivällisessä kodissa siitä kuoriutuu varmasti mitä herttaisin perheenjäsen.

31.7.2017
Pikkuinen Mody odottelee edelleen Onevetin tarhalla omaa vuoroaan. Vaikka outo tilanne ja uudet ihmiset sitä jännittävätkin, Mody on selvästi kiinnostunut tulijoista. Se seurailee ihmisten touhuja uteliaana ja haluaisi selvästi tulla lähemmäs. Ujoutensa alla Mody vaikuttaakin äärettömän sympaattiselta ja herttaiselta nuorukaiselta. Kärsivällisessä kodissa Mody reipastuu varmasti ja reipastuttuaan siitä kuoriutuu varmasti iloinen ja leikkisä pieni poika.

_____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mody saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mody on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.